Szabadulj meg a kártevő hernyóktól környezetkímélően!

hirdetes

Így tartsd távol a kertedtől a hernyókat!

SFV
Hernyók a kertben

A seregféreg 


A vágóféreg kapcsán kár lenne kihagyni ezeket a srácokat a vitából. A seregférgek zöld vagy sötét színűek, sárga csíkkal. Kedvelik a füveket. 


A kukoricafülféreg


Ezeknek a csúnyácska lényeknek a színe a barnától a rózsaszínig vagy feketéig változó, a hátukon sötét csíkokkal és sárga fejjel. A kukoricafülférgek akár 5 cm-esre is megnőhetnek. Növekedésük során a kukorica selymével és leveleivel táplálkoznak, és ha nem fedezik fel és nem kezelik őket, lárváik végül belefúródnak a kukoricacsövek hegyébe. Tojásaik aprók, laposak, sárgák vagy barnák.


Hernyók elleni védekezés a kertben 


A hernyóknak jó néhány természetes ragadozója van, például parazita legyek és darazsak, amelyek gyakran megakadályozzák őket a túlnépesedésben. A madarak, a bérgyilkos poloskák, a fűzők, a ragadozó földi bogarak és a pókok is szívesen lakmároznak a hernyókból. Azonban mi is több dolgot is tehetünk, hogy távol tartsuk a hernyókat. Íme, néhány módszer! 

hirdetes


No.1. megoldás a hernyók ellen

Szedd le a hernyókat a növényeidről, és dobd bele egy vödör szappanos vízbe! Legyél éber növényeiddel, és keresd a tojásokat, valamint a hernyókat! 


No2. megoldás a hernyók ellen

Egyes tojásokat vízzel leöblítve eltávolíthatunk, mások reagálhatnak olyan kezelésekre, mint a neemolaj vagy a házi készítésű rovarirtó. 

hirdetes


No.3. megoldás a hernyók ellen

Helyezz kartont vagy ónfóliát a növények tövére, hogy taszítsd a hernyókat! Ez egyes fajtáknál hatékony elrettentő lehet. Tartsd tisztán a talajt a növények körül a törmeléktől, ahol a tojások megbújhatnak!


No.4. megoldás a hernyók ellen

Vásárolj jótékony rovarokat! A parazita darazsak nem csípnek meg embereket, és boldogan zsákmányolják a hernyókat, és a hernyó testét fészekként használják tojásaik számára. A parazita darazsakra utaló jeleket láthatunk olyan tojáscsoportokban, amelyek szinte pontosan úgy néznek ki, mint a fehér rizs. Ha teheted, hagyd békén!


No.5. megoldás a hernyók ellen

Használj olyan mikrobiális rovarirtót, amely nem károsítja a méheket, a hasznos rovarokat vagy a vadon élő állatokat! Bacillus thuringiensisnek vagy BTK-nak hívják. Csak a hernyókat pusztítja el, ha kezelt leveleket esznek. Ha hernyókat vársz, vagy annak jeleit látod előzetesen kezeld a növényeid! A hernyók elleni védekezésre szolgáló egyéb szerves rovarirtó szerek közé tartoznak azok, amelyek Bt hatóanyagot, spinozadot, piretrint, neemolajat vagy azadirachtint tartalmaznak. Mindig próbáld elkerülni az olyan rovarölő szereket, amelyek elpusztíthatják a hasznos rovarokat és a beporzókat, például a méheket és a pillangókat! Szükségünk van rájuk egy egészséges bolygóhoz.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-10-03

Az 5 legjobb formára metszhető cserje féle

Változtasd műalkotásokká ezeket a törpe fákat, cserjéket! Ezekkel a cserjékkel mindig szépen mutat majd a kerted, mint egy igazi műalkotás! Cserje metszés

2022-10-03

A kínai bazsarózsa termesztése és gondozása - Kerti bazsarózsa

Kevés növény rendelkezik hosszabb termesztési múlttal vagy fontosabb szerepet a díszkertészetben, mint a bazsarózsa. A bazsarózsa gondozása, nevelése és fajtái

2022-10-03

Növények, amik a teljes árnyékban is jól érzik magukat

A teljes árnyékban növekvő növények keresése kihívásokkal teli munka. Kerted egy része egésznap teljes árnyékban van? Így is gondozhatsz ott növényeket!

2022-09-13

5 egyszerű trükk, ami segíthet életben tartani a benti növényeket

Vásároltál egy csodaszép növényt, locsoltad, gondoztad, ennek ellenére elkezdett haldokolni? Van néhány trükkünk, amit bevethetsz a növény életben tartására!

2022-10-03

5 népszerű kancsó növény – Ha izgalmas növényeket szeretnél a kertedbe

A kancsónövények az egyik legszórakoztatóbb növények, amelyet termeszthetsz. A híres Vénusz légycsapójához hasonlóan a különleges kancsónövények is húsevők.

2022-08-27

Hogyan kerüljük el a cserepes növények túlöntözését?

Ha nincs kerted növényeid attól még lehetnek, erre egy jó megoldás a cserepes növény. Viszont nem mindegy, hogy hogyan gondozod, öntözöd. Mai cikkünkben erről lesz szó!

2022-08-27

Növénybetegség: Mitől lesz lila a növény levele?

A növényeknek hogy ha valami betegségük van, akkor arra elég hamar rájöhetünk hiszen szinte mindig meglátszik a külsejükön. Most elmondjuk mit jelent, ha lila a növény levele!

2022-08-27

Mitől szárazak és papírszerűek a növény levelei?

Lehet, hogy már te is láttál olyan növényt, aminek a levele száraz, szinte már papírszerű volt. Ez bizony nem véletlen! A cikkből kiderül, hogy ez miért van!

További cikkek ebben a témában


hematóma (haematoma)

vérzésből származó jelenség, amikor a szövethézagokba ömlő vér kisebb-nagyobb üregben... Tovább

Gyomirtó Sekator

Gyomirtó permetezőszer őszi búza, őszi és tavaszi árpa gyomirtására.Hatóanyag: 5 %... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert kert Kertészet Környezetvédelem Növénytermesztés Növényvédelem NVT, mezõgazdasági támogatások