Lua, az intelligens ültető

Tamagocsi újratöltve – Háziállatként nevelheted a szobanövényeket!

Bohács Ádám - Kertépítő technikus

Ugye, emlékszel még a tamagocsikra? Lehetetlen elfelejteni a kis gépháziállatokat, amiket nevelgetni kellett, etetni, itatni, tisztába tenni, majd elvinni a tamagocsitemetőbe. Most újra élheted a gyerekkorodat, mivel megérkezett a modern tamagocsi! 


Itt az intelligens ültető

Sokaknak ismerős az az érzés, amikor hazavisz egy új növényt, leteszi a lakás egyik sarkába, gyönyörködik benne egy darabig, mint egy szülő, amikor a kisbabáját nézi. Aztán eltelik néhány nap, hét, nap, jobb esetben év, és a növény levelei elkezdenek száradni, sárgulni – próbálkozol mindennel, műtrágyázod, utána olvasol, mi lehet a gond, de nem tudsz segíteni rajta, a növény meghal. 

Ezért született meg ez a szuper megoldás!

Hamarosan úgy nevelhetjük a növényeket, mint annó a tamagocsikat, ugyanis létrehozták az okos ültetőt, ami képes bármilyen növényt életszerű lénnyé változtatni. A Mu Design ragyogó ötlete a Lua névre keresztelt intelligens ültetőcserép, amelynek az a célja, hogy az egész világon segítse az embereket abban, hogy a növényeket életben és boldogságban tartsa. 

Hogyan működik Lua, az intelligens cserép

A Lua működéséhez szükségünk van egy mobilos applikációra, ami megmutatja, hogyan érez a növényt. Ehhez csatlakoztatni kell a telefont az intelligens ültetőhöz, le kell tölteni az alkalmazást, és beolvasni a QR-kódot. Ezután ki kell választani, hogy milyen növényről van szó, így fogja tudni, hogy mire van szüksége a kisbarátnak. A LED-kijelzőn összesen tizenöt különféle érzelmet képes megjeleníteni, amelyek kifejezik a növény alapvető szükségleteit, például azt, hogy több vízre, vagy fényre van szüksége. Ez az aranyos kis arc tudatja velünk, ha túl hideg, túl meleg van. 

A Lua még szórakoztató is! 

A Lua azért is szórakoztató, mert mozgásérzékelővel van ellátva, ez pedig lehetővé teszi a mozgás követését. Ráadásul a környezettel is kölcsönhatásba léphet, vakmerően pillant például a háziállatokra, ha közel érnek hozzá. 

Sajnos még nem megvásárolható

Lua egyelőre még nem megvásárolható, a Mu Design december 19-től szeretné szállítani a terméket, azonban egyelőre csak egy Indigogo kampányt hoztak létre, aminek az a célja, hogy összegyűjtsenek 30 000 eurót, eddig ennek az 57 százaléka jött össze. Mi nagyon sok szerencsét kívánunk ahhoz, hogy összejöjjön minél hamarabb a kitűzött cél, addig is megmutatjuk nektek ezt a szuper kis bemutató videót: 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Elixxir (RH 0319)

Kukorica Cél: szemes Leírás:Hímvirágzásának ideje közepes. A kalászkapelyva nem, vagy... Tovább

149/2008. (V.29) Korm. rendelet

egyes agrár-szakigazgatási tárgyú kormányrendeletek módosításáról A Kormány az... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek