Fedezd fel Magyarország téli varázslatát Dobogókőn, Mátrafüreden és Kékestetőn, ahol a hó borította tájak felejthetetlen élményeket kínálnak az év utolsó napján.

hirdetes

Ezeken a helyeken biztosan megmarad a hó: ide menj, ha élvezni akarod a hó csodáit

NA
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

November utolsó napján, amikor már sokan az ünnepi készülődésre összpontosítottak, a természet is meglepte az embereket egy hófödte varázsvilággal. Országszerte lepte meg a lakosságot a fehér lepel, amely a téli hangulatot hozta el az év utolsó napjára. Bár a hóesés nem mindenhol biztos, hogy hosszú ideig megmarad, néhány kivételes helyen azonban a hóval borított táj még sokáig élvezhető.

Magyarország havazás

Dobogókő, ahol a havazás biztosan megmarad

Dobogókő mindig is a magaslatok varázslatos helye volt Magyarországon. A november utolsó napján érkezett hó most tovább fokozza ezt a varázst. A hegyek kristálytiszta levegője a frissen hullott hóval borított tájat még lenyűgözőbbé teszi. A hóval borított fák, a csillogó hótakaró és a körpanoráma együttesen egy igazi téli paradicsomot teremtenek, ahol a látogatók a hétköznapi élet zaját elfelejtve merülhetnek el a hó által teremtett csendes, békés környezetben.


Dobogókőn többfelé is lehet szánkózni, kirándulni, a Rezső-körút és a Zsivány-körút kicsikkel is könnyen bejárható, a hegy sziklás északi oldalán vezet a látványos Thirring-körút, ennek viszont inkább tíz éven felüli gyerekekkel érdemes nekivágni. Mindenesetre gyönyörű panoráma tárul elénk több helyszínről is. A kicsikkel gyakorlatilag már a parkoló mellett lehet szánkózni, nagyobbakkal érdemes megkeresni az erre alkalmas pályát.

Mátrafüred, a téli sportok paradicsoma

A Mátra-hegységben fekvő Mátrafüred mindig is népszerű volt télen is, különösen a téli sportok szerelmesei körében. A friss hóréteg lehetővé teszi a síelést, snowboardozást. A hóval borított tájak lenyűgöző látványt nyújtanak, ahol a hó a fák ágait és a hegyek csúcsait is beborítja, létrehozva egy varázslatos téli tájat. Aki szereti a kihívásokat, itt találhat magának kiváló lehetőségeket.

hirdetes


Mátrafüred egyedi helyszíne a hazai téli kalandoknak, különösen a kutyafogathajtás iránt érdeklődők számára. Ebben a varázslatos téli paradicsomban immár lassacskán három évtizede vár ránk Hering Tamás, aki kutyáival együtt kínál felejthetetlen havas élményeket.
Hering Tamás több mint két évtizede merült el a kutyafogathajtó sport világában, és fantasztikus kutyáinak köszönhetően több mint 140 alkalommal állhatott dobogón, főként nemzetközi versenyeken. A kutyafogathajtás iránti elkötelezettsége és szenvedélye azt eredményezte, hogy ma már negyven kutya alkotja csapatát.
Ezen kivételes mozgásigényű kutyák rendszeres edzése elengedhetetlen, és Hering Tamás ezt a lehetőséget ötvözte azzal, hogy megnyitotta a kutyafogathajtás világát minden érdeklődő számára. Ezáltal bárki, aki kíváncsi a kutyafogathajtás izgalmas világára, részt vehet a programokon, és akár elsajátíthatja ezt a különleges téli sportot.

Kékestető: Magyarország tetőpontja a hó ölelésében

Kékestető, az ország legmagasabb pontja, télen hosszú ideig hóval borul be, és ezt a természeti kincset kiválóan kihasználja a téli sportok szerelmeseinek örömére. A déli sípálya a lejtő meredeksége miatt kiváló lehetőséget nyújt a szánkózásra, így a családok és a baráti társaságok egyaránt élvezhetik a havas lejtők adta szórakozást.

hirdetes
A déli pálya, Magyarország leghosszabb sípályája, 1800 méter hosszú és 230 méter szintkülönbséggel rendelkezik, így akár a síelés, akár a szánkózás szerelmesei megtalálják a számukra legideálisabb kihívást. Az északi pálya sem marad el, 600 méter hosszú és 180 méter szintkülönbséggel büszkélkedhet, így mindenki számára kínál valami különlegeset.


Az északi irányban elhelyezkedő Tető névre hallgató faház pedig egy szabadabb, barátságosabb atmoszférájú hely, ahol a sztrapacskák különösen ízletesek. Itt a vendégek egy kellemes környezetben élvezhetik a téli napok hangulatát, miközben a Kékestetői panoráma lenyűgöző látványt nyújt. Kékestető egyike Magyarország legkedveltebb téli úti céljainak, ahol a hóval borított tájak és a téli sportok lehetőségei együtt teszik felejthetetlenné a látogatást.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

hígtrágyakezelés berendezései

az iparszerű állattartó telepek (iparszerű állattartás) jelentős részét hígtrágyás,... Tovább

önbeálló függesztés

a függesztett munkagépek kerete, amelyen a munkaeszközöket (kaszákat, vetőelemeket stb.)... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek