A kertedben is nőhetnek ezek a halálos növények

hirdetes

5 növény, amihez soha nem szabadna hozzáérned

ZH

Gyakori jelenség, ha ránézünk egy növényre, és azon tűnődünk, hogy mérgező-e, különösen, ha gyerekeink vannak. Míg egyes növények ártalmasabbak, mint mások, vannak olyanok, amelyeket nem szabad megérinteni vagy lenyelni, bármi is legyen. Némelyikük akár a saját kertünkben is lehet, anélkül, hogy észrevennénk! Íme egy lista öt olyan növényről, amelyekre figyelnie kell, és soha nem lenne szabad hozzányúlni.

mérgező borostyán

1.    Mérges borostyán

A mérges borostyán egy urushiol nevű anyagot termel, amely a növény nedvében található. Ez az anyag allergiás reakciót válthat ki, ami kiütést okozhat. A reakciót az okozza, hogy a szervezet immunrendszere megpróbálja leküzdeni az urushiolt, és ez nagyon súlyos lehet. Még ha nem is vagy allergiás a mérges borostyánra, a nedv irritációt és fájdalmat okozhat. Ha mérges borostyánnal érintkezel, fontos, hogy azonnal mosd le a területet szappannal és vízzel. Kerüld a szem, a száj vagy bármilyen nyílt seb megérintését is, mert ez a nedv bejutását a szervezetbe vagy szétterjedését okozhatja. Ha úgy gondolod, hogy mérges borostyánnak voltál kitéve, fontos, hogy azonnal fordulj orvoshoz.

hirdetes


2.    Kaukázusi medvetalp

hirdetes

A kaukázusi medvetalp egy invazív növény, amely 14 láb magasra is megnőhet! A tornyosuló növény fehér virágokkal és nagy, zöld levelekkel rendelkezik. Bár szépnek tűnhet, ne nyúlj hozzá! Ha kapcsolatba kerülsz ezzel a növénnyel, égési sérüléseket, hólyagokat és bizonyos esetekben vakságot okozhat. A növény leveleiben és szárában lévő nedv fényérzékenyítő vegyi anyagokat tartalmaz, amelyek érzékennyé tehetik a bőrt a napfényre. Ha ezekkel a vegyszerekkel érintkezel, majd napfénynek teszed ki bőröd, súlyos égési sérüléseket, sebeket és hegeket okozhat.


Kattint a következő oldalra, ha tudni akarod melyek a legmérgezőbb növények, amik maguktól is nőhetnek a kertedben!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-07-31

Miért rohad a paradicsomom alja? – kérdések és válaszok a virágzás utáni rothadásról

Te is találkoztál már azzal a problémával, hogy a paradicsomgyümölcseid alja rohadni kezdett ott, ahol korábban virág volt rajta? Mutatjuk, mi áll a hátterében!

2022-07-31

Ismerjétek meg ti is a csodálatos bakopát

Ismerjétek meg ti is ezt a tündéri kis virágot, a bakopát. Mindent, az ültetéséről, teleltetéséről és a gondozásáról. Cikkünkből megtudhattok mindent a bakopa virágról!

2022-07-31

Mikor és hogyan érdemes szüretelni a retket?

Szeretnél tavasztól az első fagyokig folyamatosan friss retket fogyasztani a saját kertedből? A kulcs az, hogy időben szüreteld, és ültesd újra. Mutatjuk, mikor!

2022-08-10

Több rendkívüli intézkedési segíti az aszálykár sújtotta termelőket

Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály sújtotta mezőgazdaságot és felgyorsulnak az biztosítások után igényelhető kártérítések kifizetései is.

2022-08-05

Ez a legjobb idő a növények átültetésére! – Útmutató házi kertészeknek

A növények átültetése nagyszerű módja annak, hogy új életet adjunk kertünknek. De átültettél már egy növényt, és láttad, ahogy meghal? Mindenkivel előfordul!

2022-07-31

Vízipálma – avagy esernyős szobanövények: Információk az esernyőnövény termesztéséről és gondozásáról

A vízipálmát esernyőnövénynek is hívják, ugyanis míg valódi levelei a szárára csavarodnak - igazán egzotikus hatást keltve, fellevelei kis esernyőt képeznek.

2022-08-09

5 romantikus randi ötlet, amelyet a szabadban fedezhet fel

Összegyűjtöttünk 5 szabadtéri romantikus randevúzási ötletet, amelyek felülmúlják a filmet és a rágcsálást. Mutatjuk hova vidd el szíved választottját!

További cikkek ebben a témában


ínhüvelypók

ló lábának kóros elváltozásai injekció (befecskendezés): folyékony gyógyszerek és a... Tovább

ES Bocuse (RH 0155)

Kukorica Cél: szemes Leírás:A hímvirágzás ideje közepesen korai, a címer oldalágai... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert kert Kertészet Növénytermesztés virág