Hagymás virágok ültetése ősszel a tavaszi virágzásért

Hagymás virágok őszi ültetése – 10 virág, amit most kell elültetni, hogy tavaszra virágozzon

ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A hagymás virágok cserépbe és szegély mellé ültetése lehetőséget biztosítanak arra, hogy ne csak nyáron, de ősszel és télen is színes maradjon a kertünk és a balkonunk. A legtöbb hagymás virágok már ősszel el kell ültetnünk, hogy tavaszra kivirágozzanak, most megmutatjuk, melyek azok amiket mindenképp szerezz be és ültess el még a fagyok előtt!

hagymások ültetése ősszel

Ültess virágokat ősszel is!


A tavaszi hagymák, mint például a vidám nárcisz, az előkelő tulipánok, az alliumok és a finom kígyófejű fritillaria csak néhány a látványos hagymák közül, amelyeket a következő hónapban el kell ültetni, de hogyan ültessük el a hagymás virágokat, mit válasszunk és pontosan mikor fognak virágozni?


Nos, a jó hír az, hogy néhány egyszerű útmutató követésével növekedhet és élvezhetőbbé válik a kert téli látványa is. Ismerd meg, mikor kell hagymás virágot ültetni, milyen mélyre, milyen magasra nőnek az egyes fajták, és mikor virágoznak, hogy gyönyörű és igazán egyedi kombinációkat tervezhess a télikertedbe. Rendkívül sokoldalúak, ezek az otthoni kedvencek boldogan boldogulnak a szegély mentén, a virágtartókban, az ablakládákban és az emelt ágyásokban is, ezért használjuk ki belőlük a legtöbbet, és zsúfoljuk be őket minden ültetési lehetőségbe.


Hagymás virágok ültetése ősszel


Ünnepeljük az évszakváltást az őszi hagymák ültetésével. A hűvösebb napok és a hosszabb éjszakák beköszöntéhez tökéletes választásnak kell lennie, ha meg kell tervezni, hogy a következő évre mely lenyűgöző virágok nőjenek – és nem csak tavaszra; nyári hagymákat is ültethetsz ilyenkor.
„Azt javasoljuk, hogy vásárold meg hagymáid, amint a boltba kerülnek, vagy online elérhetővé válnak, hogy a lehető legjobb választékot kaphasd” – mondja Dan Dunbar kertszakértő. „Vidd haza hagymáid, és tárold őket száraz és hűvös helyen, amíg készen nem állnak az ültetésre. A kisebb hagymák, például a galanthus (hóvirág) gyorsan kiszáradnak, ezért vásárlás után a lehető leghamarabb ültesd el őket.

1.    Nárciszok


A tavaszi nárcisz és a nárcisz vidám előhírnökei a tavasznak, könnyedek, és mindig mosolyt csalnak mindenki arcára. Megbízható virágok, a legtöbb fajta február elejétől májusig folytatja a virágzást, évről évre, nagyon kevés odafigyeléssel.

A nárcisz a legköltséghatékonyabb, kártevőmentes, hosszú távú évelő növények, amelyek csodálatos társak más hagymákkal, évelőkkel, egynyári növényekkel és virágzó cserjékkel.

Vágott virágként fantasztikusak és többnyire kártevőmentesek, napos helyen, komposzttal dúsított talajban termeszthetőek. A nárciszhagymákat a hagyma mélységének háromszorosába ültessük.
 

2.    Tulipánok

Talán a legikonikusabb virághagymák, a tulipánok végtelen virágformájukkal és színspektrumukkal kápráztatnak el. Könnyű és rendkívül hosszú élettartamúak, minden tavasszal márciustól május végéig látványos show-t mutatnak be cserepekben, ablakdobozokban és szegélyekben.

A 16. század végén Európában nagyra értékelt és büszkén kereskedett luxuscikkek ezek a kedvencek soha nem hagyják el a tetszését.
A tulipánhagymákat kora ősztől lehet cserépbe ültetni. Jó tőzegmentes, többcélú komposztot használunk, és a hagymákat néhány centiméter távolságra ültessük el egymástól legalább háromszor akkora mélységben, mint a hagyma. Mindig annyi hagymát zsúfolunk bele, amennyit csak lehetséges, és gyakran más tavaszi hagymákkal, például nárciszszal és sáfrányokkal rétegezzük, amelyek olyan stílusos télálló növényeken nőnek fel, mint a Myosotis, az Erysimum és a Violas.

Használj mélyebb cserepeket a magas fajtákhoz, a sekélyebb cserepeket pedig a rövidebb fajtákhoz.

Ültethetsz tulipánhagymákat a földbe egészen november végéig. A hidegebb időben történő ültetés segíthet megelőzni a gombás betegségeket, amelyek melegebb időben a talajban maradhatnak.


3.    Díszhagyma

A feltűnő, gömb alakú virágzatukkal a díszhagymák igazi színfoltjai a tavaszi kertnek. Általában késő tavasszal virágoznak, és kiválóan alkalmasak nagy cserepekbe vagy talajtakaró növények szegélyének közepére.

Legjobb októberben ültetni, problémamentesek, szeretik a beporzók, és rengeteg magasságot, színt és egyéniséget adnak a kertnek. Drámai és tartós vágott virágokat is készítenek.


 

Kattints a következő oldalra, hiszen a felsorolásnak nincs vége! Tudd meg milyen hagymás virágokat kell még elültetned ősszel!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

ujraképződés (regeneráció)

az elpusztult v. —>sérülés következtében elvesztett sejteknek, szöveteknek az eredetivel... Tovább

törzstenyészet (pepinéria,eelit tenyészet)

A termelőképesség és a tenyészérték alapján a fajta átlagát meghaladó tenyészet.A t.-ben... Tovább

Tovább a lexikonra
virág