Házi gyümölcszselé készítése - 3 szuper recept!

Házi gyümölcszselé készítése - 3 szuper recept!

Szélesi Ferenc - Főkertész, SFV
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A gyermekek kedvence és nem tartalmaz káros anyagokat! Ha házi nasit szeretnénk adni a csemeténknek, érdemes elkészíteni!

Házi gyümölcszselé készítése - 3 szuper recept!

Recept 1. - Hozzávalók: 40 dkg fagyasztott gyümölcs (ízlés szerinti), 2 teáskanálnyi pektin por, 20 dkg cukor, 1 evőkanál friss lime leve.

Elkészítése: a gyümölcsöt tegyük turmixgépbe öntsünk hozzá 1 dl vizet és pürésítsük. Ezt követően tegyük egy edénybe és dolgozzuk bele a pektint is, majd a cukor háromnegyedét. Kezdjük el forralni, de eközben folyamatosan kavargassuk egy kisebb habverővel, mikor már felfőtt, hozzáadhatjuk a lime levét is. Ezt követően még egy percig főzzük, majd öntsük egy kiolajozott tepsibe. A tetejét megszórjuk a maradék cukorral és hagyjuk kihűlni. Mikor már zselé állagú, szeletelhetjük. Süteményes dobozban is tárolhatjuk, napokon keresztül fogyasztható!

Recept 2. - Hozzávalók: 450 g kockacukor, 12 narancs, 2 citrom, 4 dl víz, 35 g zselatin.

Elkészítése: 450 g kockacukrot ledörzsölünk 2 narancs héján, és a cukrot tálba téve, elkeverjük 12 narancs és 2 citrom levével, valamint 4 dl vízzel. A cukrot mindaddig keverjük, amíg a vízben teljesen fel nem oldódik. Akkor belekeverünk előzőleg hideg vízben áztatott, majd kevés forró vízben feloldott 35 g zselatint, vízbe áztatott és jól kicsavart szalvétán kétszer átszűrjük. Kivajazott formába töltve jég között megfagyasztjuk. Ha megfagyott üvegtálra borítva tálaljuk. A citromzselé úgy készül, mint az előbbi, csak narancs helyett citromot veszünk hozzá.

Recept 3. - Hozzávalók: 50 dkg narancs, fél citrom leve, 3 evőkanál cukor, 1 kis tasak dzsemfix (pl. Dr. Oetker)

Elkészítése: a narancsot meghámozzuk, majd nagyobb kockákra vágjuk és pépesítjük. A magokat kiszedjük, ha esetleg vannak benne. A gyümölcspéphez adjuk a cukrot és a dzsemfixet, jól összekavarjuk. A citromlét is belekeverjük és lassú tűzön, folyamatos kavargatás mellett felfőzzük. Forrástól számítva 5 percig főzzük. Kisebb méretű tálat, vagy tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a zselét, hagyjuk teljesen kihűlni. Majd 40 percre hűtőbe tesszük, ezt követően ízlés szerint felszeleteljük és beleforgatjuk cukorba, már kínálhatjuk is. Akármilyen gyümölcsből megcsinálhatjuk, a fő, hogy pépesítsük és tartsuk be az arányokat!

Forrás: Ketkes.com

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Sponsor (RSY-01)

Szója Cél: takarmány Leírás:Közepes méretû magja lapított gömb, színe sárga. A... Tovább

digózás

a szolonyec (szikes talaj) típusú szikesek egyik javítási módja. Ott gazdaságos, ahol a szikes... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek