Erre kell neked is odafigyelned gyümölcs vásárláskor!

hirdetes

Erre kell neked is odafigyelned, amikor gyümölcsöt veszel!

AN

Manapság az emberek szinte semminek nem járnak utána, mielőtt cselekednek. Ez olyan következményekkel járhat, amit nem tudnak kezelni. Éppen ezért, a következő cikk figyelmeztetésül szolgál mindenki számára!

Gyümölcsök címkéje

Az általunk fogyasztott élelmiszerek származási helye sajnos sok esetben kérdéses. Nem nyújt túl sok biztonságérzetet, hogy nem tudjuk, honnan jön az étel, amit megeszünk. Leginkább abban a hitbe ringatjuk magunkat, hogy a legtöbb "bio", pedig hihetetlen, milyen kémiai kezeléseken mennek át ezek a termékek, és mi nem is tudunk róla!

Szerintem neked sem kellene legyintened, mondván, mindegy, hogy honnan származik az adott termék, biztosan egészséges, hiszen akkor nem adnák el. Fontos tudnia mindenkinek, hogy rengeteg zöldséget és gyümölcsöt permeteznek növényvédő szerekkel, illetve műtrágyáznak, a mai világban pedig egyre több a génmódosított növény. Mindenkinek az a fontos, hogy szebben nézzen ki a zöldség illetve a gyümölcs, így jobban eladhatóvá válik. Nekünk viszont oda kellene figyelnünk!

hirdetes

Ezt kell figyelnünk a gyümölcsökön!

Még szerencse, hogy azért egy apró címkét "elrejtenek" a gyümölcsökön. Igen, ez az a matrica, amit mindig figyelmen kívül hagyunk, leszedünk és maximum viccből ráragasztjuk egy haver fejére. A következő oldalon elmondom, mire kell figyelnünk!

hirdetes

Gyümölcs matrica, mit jelent?

Amennyiben négy számjegyű, és 3-mal, vagy 4-gyel kezdődik, a termék intenzív mezőgazdasági feldolgozáson ment át, termesztésénél nagy mennyiségű műtrágyát és növényvédő szereket használtak fel. Amennyiben ez a szám öt számjegyű, és 8-cal kezdődik, az már genetikailag módosított termék. Ezeket érdemes elkerülni! Ha ugyanúgy öt számjegyű, de 9-cel kezdődik, hagyományos módon termesztették, organikus, és mentes mindenféle növényvédő szertől. Nyilvánvalóan ez a legjobb választás, hiszen nem ázik a különböző vegyi anyagoktól.

Te el szoktad olvasni a címkét, mielőtt megveszel valamilyen zöldséget vagy gyümölcsöt? Ha eddig nem tetted, mindenképpen kezdd el!

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


bika tenyészértékbecslése

a tenyészbikák -> tenyészértékének megbízható megállapítása a nemesítő munka sikerének... Tovább

Zalaszentgróti Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Zalaszentgrót Széchenyi u. 22. 8790 Magyarország ... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek