notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Erre kell neked is odafigyelned gyümölcs vásárláskor!

Hirdetés

Erre kell neked is odafigyelned, amikor gyümölcsöt veszel!

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Manapság az emberek szinte semminek nem járnak utána, mielőtt cselekednek. Ez olyan következményekkel járhat, amit nem tudnak kezelni. Éppen ezért, a következő cikk figyelmeztetésül szolgál mindenki számára!

Gyümölcsök címkéje

 

Az általunk fogyasztott élelmiszerek származási helye sajnos sok esetben kérdéses. Nem nyújt túl sok biztonságérzetet, hogy nem tudjuk, honnan jön az étel, amit megeszünk. Leginkább abban a hitbe ringatjuk magunkat, hogy a legtöbb "bio", pedig hihetetlen, milyen kémiai kezeléseken mennek át ezek a termékek, és mi nem is tudunk róla!

 

Szerintem neked sem kellene legyintened, mondván, mindegy, hogy honnan származik az adott termék, biztosan egészséges, hiszen akkor nem adnák el. Fontos tudnia mindenkinek, hogy rengeteg zöldséget és gyümölcsöt permeteznek növényvédő szerekkel, illetve műtrágyáznak, a mai világban pedig egyre több a génmódosított növény. Mindenkinek az a fontos, hogy szebben nézzen ki a zöldség illetve a gyümölcs, így jobban eladhatóvá válik. Nekünk viszont oda kellene figyelnünk!

Hirdetés

 

Még szerencse, hogy azért egy apró címkét "elrejtenek" a gyümölcsökön. Igen, ez az a matrica, amit mindig figyelmen kívül hagyunk, leszedünk és maximum viccből ráragasztjuk egy haver fejére. A következő oldalon elmondom, mire kell figyelnünk!

Hirdetés
Gyümölcsök címkéje

 

Amennyiben négy számjegyű, és 3-mal, vagy 4-gyel kezdődik, a termék intenzív mezőgazdasági feldolgozáson ment át, termesztésénél nagy mennyiségű műtrágyát és növényvédő szereket használtak fel. Amennyiben ez a szám öt számjegyű, és 8-cal kezdődik, az már genetikailag módosított termék. Ezeket érdemes elkerülni! Ha ugyanúgy öt számjegyű, de 9-cel kezdődik, hagyományos módon termesztették, organikus, és mentes mindenféle növényvédő szertől. Nyilvánvalóan ez a legjobb választás, hiszen nem ázik a különböző vegyi anyagoktól.

Te el szoktad olvasni a címkét, mielőtt megveszel valamilyen zöldséget vagy gyümölcsöt? Ha eddig nem tetted, mindenképpen kezdd el!

 

Forrás

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
250 011
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
6 834 186
Közösség

áteresz

olyan, ált. cső alakú, vasbetonból készült ->műtárgy (cső-á.), amely utak, vasutak,... Tovább

makroökonómia

a közgazdaság tudomány egyik ága; a gazdasági jelenségeket népgazd. méretekben, de... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 242

Átlagos értékelés: 5.0

Érdekességek