Hogyan ültessek gyöngyvirágot? Tudj meg most mindent a gyöngyvirág ültetéséről, gondozásáról

A gyöngyvirág gondozása, ültetése – ismerd meg Te is ezt az illatos szépséget

TK, ZH
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Gyöngyvirág

Ez a növény a legtöbb kertben természetes látképet fog nyújtani, de amennyiben nem szabad földben szeretnénk gondozni, ez megtörténhet egy kinti ládában, virágtartóban is. Ha ezt a lehetőséget választjuk, akkor könnyedén képesek lehetünk majd terjeszkedését kontrollálni, illetve a számára megfelelő nedvességet is fenntartani. 


Átültetése


Mivel egy felettébb szívós virágról beszélünk, hiszen a legtöbb területen, a környezet által minimálisan befolyásolva képes megfelelően fejlődni, az átültetése során sem ütközünk különösebb akadályokba. Gyorsan képes terjedni, amennyiben egyet elültetünk, számolni kell vele, hogy mire észbe kapunk már a veteményeseink közé is képes lehet benőni magát.


Ez a növény nagyon tartós, néhány ember szerint már túlságosan is, hiszen tényleg képes gyorsan elterjedni egy adott területen. Tulajdonképpen ez az agresszív évelő hamar átveheti kertedben az irányítást, amennyiben nem kontrollálod őket, szeded ki, ülteted át néhányukat. Épp ezért is érdemes az átültetéséről is szót ejteni, hiszen a legtöbb ember találkozni fog majd vele.


Ez ugyanakkor azt sem zárja ki, hogy eleve ügyeljünk, hogy növényünk olyan környezetbe ültessük, ahol természetes módon, senkit és semmit nem fog zavarni amennyiben sokszorozódik. Hogyha nem szeretnél az átültetésével bajlódni, akkor érdemesebb egy virágtartóban elkezdened nevelését.


Ezt a kicsi, illatos növényt, mely nyáron virágzik, sokszor használják talajtakarásra agresszív terjeszkedése végett. Ahogy ősszel ültetnénk virágunkat, akkor érdemes az átültetést is elvégezni, még vegetatív időszakában, illetve érdemes magát a növényt 3 – 5 évente felosztani, hogy egészségesebbek legyenek. 


Viszont, ha az átültetés nem történik meg az őszi időszakban, akkor sem érdemes kétségbe esned – hiszen rendkívül könnyen meg fog bocsátani. Nyáron is elvégezheted, hiszen ez semmilyen betegséget nem fog növényednek okozni, abban az esetben hogyha fenntartod a számára szükséges nedves talajt, illetve magát a nedves környezetet.

Te szereted a gyöngyvirágot?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-04-18

Így ültesd a muskátlit az ablakba, hogy több virágot hozzon!

A muskátlik (Pelargonium) kedvelt növények az ablakokban, erkélyeken, és nem igényelnek túl sok speciális gondozást, de ezeket a tanácsokat tartsd be!

2024-04-22

Itt az idő: Így alakítsd ki a tökéletes veteményeskertet!

Már egy ideje tervezgeted a veteményeskertet? Itt a tökéletes idő, alakítsunk ki együtt egy a tökéletes veteményeskertet! Hoztunk ehhez szakértői tippeket.

2024-04-21

Virágzik a csodálatos lilaakác – Te tudod, mikor kell megmetszeni?

A lilaakác (Wisteria sinensis) metszése két fő időszakban történik az év folyamán, hogy segítsd a növényt a virágok és a növekedés optimális kifejlesztésében.

2024-04-16

Csodaszép, egyszerűen gondozható: Így ültess margarétát!

A margaréta nem elég, hogy csodaszép, sokak legnagyobb kedvenc virága, számos néphiedelem kapcsolódik hozzá, gyógyhatása van. Nézd milyen egyszerű az ültetése!

2024-04-09

Ezeket a szobanövényeidet kell most kivinned

Itt a tavasz, a jó idő, az idő, amikor a természet is életre kell. Itt az ideje, hogy szobanövényeidet is kividd a napsütésre. Ezeket a szobanövényeket vidd ki!

2024-04-09

Egy növény, amibe azonnal beleszeretsz: A hibiszkusz szaporítása dugványozással

A hibiszkusz egy csodás virág, melynek szaporítása dugványozással nagyon egyszerű. Jöjjön a hibiszkusz szaporítása dugványozással lépésről lépésre, kövesd!

2024-04-16

Titkos trükk a hagyma örök életéhez: Soha többé nem kell magot venned!

Fedezd fel a titkos trükköt, amellyel örökké életben tarthatod a hagymát! Soha többé nem kell hagymát vásárolnod a boltban vagy magról újrakezdened a folyamatot!

2024-04-22

Miért sárgul az aloe vera? Íme a leggyakoribb okok

Miért sárgul az aloe vera? Mutatunk néhány lehetséges okot, valamint javasolt megoldás, amely segíthet helyreállítani a növény egészségét egy szempillantás alatt!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

antropogén hatás

a ->biotikus tényezők körébe tartozó hatás, az ember természetátalakító tevékenységének... Tovább

fertőző burzitisz (gumborói betegség, burzitisz, bursitis)

3—6 hetes csibék birnavírus okozta betegsége, amely gyakran elhullással jár. A vírus a... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény kert virág