Hogyan ültessek gyöngyvirágot? Tudj meg most mindent a gyöngyvirág ültetéséről, gondozásáról

hirdetes

A gyöngyvirág gondozása, ültetése – ismerd meg Te is ezt az illatos szépséget

TK
Gyöngyvirág

Ez a növény a legtöbb kertben természetes látképet fog nyújtani, de amennyiben nem szabad földben szeretnénk gondozni, ez megtörténhet egy kinti ládában, virágtartóban is. Ha ezt a lehetőséget választjuk, akkor könnyedén képesek lehetünk majd terjeszkedését kontrollálni, illetve a számára megfelelő nedvességet is fenntartani. 


Átültetése


Mivel egy felettébb szívós virágról beszélünk, hiszen a legtöbb területen, a környezet által minimálisan befolyásolva képes megfelelően fejlődni, az átültetése során sem ütközünk különösebb akadályokba. Gyorsan képes terjedni, amennyiben egyet elültetünk, számolni kell vele, hogy mire észbe kapunk már a veteményeseink közé is képes lehet benőni magát.

hirdetes


Ez a növény nagyon tartós, néhány ember szerint már túlságosan is, hiszen tényleg képes gyorsan elterjedni egy adott területen. Tulajdonképpen ez az agresszív évelő hamar átveheti kertedben az irányítást, amennyiben nem kontrollálod őket, szeded ki, ülteted át néhányukat. Épp ezért is érdemes az átültetéséről is szót ejteni, hiszen a legtöbb ember találkozni fog majd vele.


Ez ugyanakkor azt sem zárja ki, hogy eleve ügyeljünk, hogy növényünk olyan környezetbe ültessük, ahol természetes módon, senkit és semmit nem fog zavarni amennyiben sokszorozódik. Hogyha nem szeretnél az átültetésével bajlódni, akkor érdemesebb egy virágtartóban elkezdened nevelését.


Ezt a kicsi, illatos növényt, mely nyáron virágzik, sokszor használják talajtakarásra agresszív terjeszkedése végett. Ahogy ősszel ültetnénk virágunkat, akkor érdemes az átültetést is elvégezni, még vegetatív időszakában, illetve érdemes magát a növényt 3 – 5 évente felosztani, hogy egészségesebbek legyenek. 

hirdetes


Viszont, ha az átültetés nem történik meg az őszi időszakban, akkor sem érdemes kétségbe esned – hiszen rendkívül könnyen meg fog bocsátani. Nyáron is elvégezheted, hiszen ez semmilyen betegséget nem fog növényednek okozni, abban az esetben hogyha fenntartod a számára szükséges nedves talajt, illetve magát a nedves környezetet.

Te szereted a gyöngyvirágot?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-05-04

Csodaszép májusi növények – ismerd meg őket Te is!

Majdnem minden hónapnak megvannak a maga virágai, növényei, ráadásul ahogy haladunk a jó idővel a nyár felé, ezek egyre színesebbek és változatosabbak lesznek.

2021-05-05

Csodaszép egynyári növények kertedbe – ezeket a növényeket Neked is ismerned kell

Bár az egynyári növények egyre kisebb népszerűségnek örvendenek, mégis ezeket a tarka, vidám szépségeket Neked is megéri legalább egyszer elültetned kertedbe.

2021-04-30

Kert gyógyászati célokkal – ezt a 6 növényt érdemes nevelned benne

Mindenki tudja, hogy rendkívül sok növényt lehetne felhasználni gyógyászati szempontból, ráadásul a legtöbbet egyáltalán nem nehéz kertedben termeszteni.

2021-04-25

Ehető szegfüvek – ismerd meg a kínai és pünkösdi szegfüvet

Te tudtad, hogy akadnak ehető szegfüvek hazánkban? Mostani cikkünkben e kapcsán fogom Nektek bemutatni a kínai szegfüvet, illetve a pünkösdi szegfüvet!

2021-04-23

A legszebb egzotikus növények lakásodba

Szeretnél Te is különleges szobanövényt lakásodba? Mostani cikkemben összegyűjtöttem 5 olyan növényt gondozásukkal, ami remek lesz majd otthonodban!

2021-05-02

Ezt a 4 ötletet érdemes kerted kapcsán megfogadni idén

Jöttünk, láttunk, kertészkedtünk 2020-ban is. Mostani cikkemben elárulom, mi az a 4 dolog, amit érdemes megfontolnod idén kerted és növényeid kapcsán.

2021-04-24

A brit erdők szépségei – így virágoznak az angol kékcsengők

Az angol kékcsengő vagy más néven angol csillagvirág a brit erdők népszerű növénye, melynek májusi tömeges virágzása szinte már látványosságnak számít.

2021-05-06

A kertészet sportnak számít? Most kiderül!

Te tudtad, hogy a kertészkedés sportnak is számíthat? Mostani cikkünkben eláruljuk milyen szempontból tekinthető sportnak a kertsézkedés, tudd meg Te is.

További cikkek ebben a témában


Konrad Lorenz Természet- és Állatvédõ Egyesület

Állatvédõ szervezet Utcán talált kóborló, sérült állatok befogadása, gazdához... Tovább

felemáslevelű csenkesz (Festuca heterophylla Lam.)

a pázsitfüvek családjához tartozó, bokros fejl., évelő aljfű (fűfélék). Tőlevelei... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény kert virág