Gyomírtás a járdaközekből

hirdetes

Gyomok a járda között? Így szabadulhatsz meg tőlük mindörökre!

ZH
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Nyilvánvaló, hogy a gaz a legapróbb útszakaszokon is kipattog, az bármelyik háztulajdonost dühbe és pánikba sodorja. A járdafelületek perzselőek és szárazak, különösen nyáron, ami jellemzően azt jelenti, hogy semmi sem maradhat meg alattuk. Ha ez a helyzet, hogyan dacolnak a gazok minden logikával, és hogyan jelennek meg a brutálisan forró felületek között kipukkanva?

gyomok a járda között

Bosszantó gyomok a járdaközben


Valószínűleg már tudod, hogy ezeket a gyomokat nem lesz könnyű eltávolítani, főleg, ha kibírják az ilyen perzselő hőmérsékletet! Nagy a kísértés, hogy leszedd őket, de a gaz visszanő, ha elhagyod a gyökeret. Ezért létezik ez a lista azokról a módszerekről, amelyek megakadályozzák a gyomok növekedését a műútban és a járdaszegélyekben!

Ismerd meg az ellenséget!


Először is ki kell találni, hogy ezek a bosszantó növények mit szeretnek és mit nem, hogy véletlenül se biztosíts számukra olyan környezetet, amely segíti a boldogulásukat. Az autóút repedései jó minőségű talajt, szerves anyagot és nedvességet tartanak meg. Adj hozzá egy kis hőt a keverékhez, és tökéletes környezetet kapsz a magas hőmérsékleten virággyomok tartására, például a rákfű számára.

hirdetes


Még a legapróbb repedéseken is át tudnak nőni, és akkor is életben maradnak, ha csak egy kis gyökérdarab marad a felszín alatt. Tehát egy új hajtás gyorsan megjelenik, ha nem is távolítjuk el teljesen. Egyes gyomnövények, mint például a kékfű és a tyúkhúr, hideg körülmények között is fejlődnek.

hirdetes
A kavicsban és a felhajtó repedéseiben virágzik a gaz, ezért ne lepődj meg, ha első próbálkozásra sem tűnik el. Sajnos különféle módszerekre és eszközökre lesz szüksége ezeknek az invazív és meglepő módon szívós növényeknek a kiírtására!

Kattints a következő oldalra, ha tudni szeretnéd, hogyan írthatod ki a fránya gazokat a járda közül!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-03-16

Hogyan lehet megszabadulni a rojtosszárnyúaktól? – Gyors és egyszerű módszerek a kártevőkkel szemben

Szakértői módszerek, amelyek megmentik a beltéri, üvegházi és kerti növényeket ezektől a kártevőktől! Hogyan írtsuk ki a rojtosszárnyú kártevő rovarokat?

2023-03-20

5 tipikus tavaszi ültetési hiba, amit kerülj el!

Itt a tavasz, irány a kert, és dobjunk össze egy csodaszép kertet, amire később büszkék lehetünk, nem igaz? Vagy ácsi, és gondoljuk át ezt az egészet!

2023-03-16

A grillsütő tisztítása kefe nélkül – Így tudod percek alatt csillogóvá varázsolni a grillt!

Ez a hat grilltisztító technika nem igényel kefét, de így is hihetetlenül tisztává varázsolja a grillt! Ha van grilleződ, akkor hasznos lehet ez a cikk!

2023-03-16

Az esővíz gyűjtése jót tesz a növényeknek, a környezetnek és a pénztárcádnak – így készíthetsz esővíz hordót

Az esőhordó otthoni elkészítése egyszerűbb, mint gondolnád, és több okból is kifizetődő. Nagyszerű módja, hogy fenntarthatóbbá válj, és csökkentsd a vízszámlát

2023-01-23

Kell párásítani az orchideákat, jót tesz neki a permetezés?

Az orchideák a természetben meleg és párás körülmények között nőnek. De jó ötlet az orchideák párásítása, vagy többet ártasz, mint használsz? Mi a jó megoldás?

2022-06-24

Mentsd meg az idei diótermést! Terjed a gyilkos kór!

Mi a felelős a tömeges diótermés pusztulásért? Hogyan menthetjük meg a diótermést, hogy ősszel legyen mit betakarítani? Dióburok-fúrólégy elleni védekezés

2023-02-24

Késő van már a lemosó permetezéshez?

Mikor van ideje a lemosó permetezésnek és mikor késő már elvégezni? Cikkünkben bővebben kifejtjük mikor kell elvégezni a gyümölcsfák lemosó permetezését.

2023-03-20

Függő virágok? Ez a 7 virág mutat a legjobban lógó virágkosarakban!

A gyönyörű virágokkal teli függő kosarak mindenképpen különleges, vonzó megjelenést kölcsönöznek majd a kis otthonod környékének ezekkel a csodás virágokkal.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

áztató öntözés

a —>felületi öntözési módszerek közül a ->barázdás áztató öntözés képviseli... Tovább

tógazdaság

A tenyésztett halak szaporítására és nevelésére szolgáló tavakat,épületeket és... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert Kertészet permetezés