Gyomírtás a járdaközekből

Gyomok a járda között? Így szabadulhatsz meg tőlük mindörökre!

ZH, NA
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Nyilvánvaló, hogy a gaz a legapróbb útszakaszokon is kipattog, az bármelyik háztulajdonost dühbe és pánikba sodorja. A járdafelületek perzselőek és szárazak, különösen nyáron, ami jellemzően azt jelenti, hogy semmi sem maradhat meg alattuk. Ha ez a helyzet, hogyan dacolnak a gazok minden logikával, és hogyan jelennek meg a brutálisan forró felületek között kipukkanva?

gyomok a járda között

Bosszantó gyomok a járdaközben


Valószínűleg már tudod, hogy ezeket a gyomokat nem lesz könnyű eltávolítani, főleg, ha kibírják az ilyen perzselő hőmérsékletet! Nagy a kísértés, hogy leszedd őket, de a gaz visszanő, ha elhagyod a gyökeret. Ezért létezik ez a lista azokról a módszerekről, amelyek megakadályozzák a gyomok növekedését a műútban és a járdaszegélyekben!

Ismerd meg az ellenséget!


Először is ki kell találni, hogy ezek a bosszantó növények mit szeretnek és mit nem, hogy véletlenül se biztosíts számukra olyan környezetet, amely segíti a boldogulásukat. Az autóút repedései jó minőségű talajt, szerves anyagot és nedvességet tartanak meg. Adj hozzá egy kis hőt a keverékhez, és tökéletes környezetet kapsz a magas hőmérsékleten virágzó gyomok tartására, például a rákfű számára.


Még a legapróbb repedéseken is át tudnak nőni, és akkor is életben maradnak, ha csak egy kis gyökérdarab marad a felszín alatt. Tehát egy új hajtás gyorsan megjelenik, ha nem is távolítjuk el teljesen. Egyes gyomnövények, mint például a kékfű és a tyúkhúr, hideg körülmények között is fejlődnek.
A kavicsban és a felhajtó repedéseiben virágzik a gaz, ezért ne lepődj meg, ha első próbálkozásra sem tűnik el. Sajnos különféle módszerekre és eszközökre lesz szüksége ezeknek az invazív és meglepő módon szívós növényeknek a kiírtására!

Kattints a következő oldalra, ha tudni szeretnéd, hogyan írthatod ki a fránya gazokat a járda közül!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-05-18

Virágok, amelyek különösen jól bírják a nyári hőséget

Virágzó nyár: 5+1 virág, ami nem fél a hőségtől! Színes virágözön a nyárban? Válassz hőálló növényeket! Ismerd meg a legmegbízhatóbb virágokat a forró napokra!

2024-05-17

Töltsd meg színekkel a kerted- kiváló növények júniusra!

Töltsd meg színekkel a kertedet! Cikkünk segít abban, hogy te is megtaláld a megfelelő növényeket kertedben, amiket még júniusban sem késő elültetned.

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

2023-12-31

Rothad a karácsonyi kaktusz gyökere - Mit kell tenni?

Ha a karácsonyi kaktusz gyökerei rothadnak, ne essen pánikba! Ez a cikk praktikus tippekkel és tanácsokkal szolgál, hogy visszaállítsa ezen ünnepi növények egészségét és szépségét.

2024-01-18

Mikor kezdjük el a gyümölcsfák lemosó permetezését?

A gyümölcsfák lemosó permetezése a tél végén egy fontos feladat, ezért összegyűjtöttük nektek, mik a lépései ennek a tél végi tevékenységnek!

2023-12-31

Wasabi: Tudtad, hogy a világ egyik legnehezebben termeszthető fűszernövénye?

A világ egyik legdrágább és legnehezebben termeszthető fűszernövénye, a wasabi, különleges ízével és egyedi jelenlétével hódítja meg a gasztronómia szerelmeseit.

2024-05-21

Egy kertész tanácsa: így hasznosítsd az esővizet és tedd virágzóvá a kerted!

Ha sokat esik az esi, ne hagyjuk kárba veszni, kövesd ezeket az esővízgyűjtési tippeket te is, mutatom, mik a legpraktikusabb tanácsok és trükkök ehhez!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

gabonafélék

lisztes magot termő növények. Szemtermésüket élelmiszerek (kenyérgabonák), takarmány, ip.... Tovább

antibiotikumok

—>mikroorganizmusok által termelt olyan anyagok, amelyek más mikroszervezetek szaporodását... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert Kertészet permetezés