Gyógyteakert létrehozása

hirdetes

Így alakítsd ki álmaid gyógyteakertjét akár egy lakásban is

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Nincs is jobb dolog annál, ha a saját kertedből készíthetsz gyógyteát, rengeteg pénzt megspórolhatsz így, ráadásul mindig tudni fogod, hogy mi kerül a teába. Mostani cikkemben elmondom, hogyan hozhatsz létre saját gyógyteakertet, ezt imádni fogod, biztos vagyok benne! 

Hozz létre saját gyógyteakertet

A gyógyteakert előnyei

Ha odavagy a teákért, különös tekintettel a gyógyteákra, akkor bizonyára te is többet költesz ezekre a bolti készítményekre, mint amennyit kényelmesen bevallanál ismerőseidnek. Ne hidd, hogy hibáztatni tudunk – a gyógyteák nem csak kellemes ízük, hanem egészséges tulajdonságaik miatt is fokozottan keresett termékek, így nem meglepő, hogy igen komoly ipar épült közéjük, és hogy némelyik termék igen borsos áron is szerezhető be.

A boltban vásárolt teák egy másik hátulütője, hogy sosem lehetsz biztos benne, hogy pontosan miket is tartalmaznak ezek a készítmények – gondolunk itt a teákba kerülő tartósítószerekre, vagy a filterekben felhasznált műanyagokra. Szóval mit tehet egy teaszerető, aki nem szívesen mondana le kedvenc ízletes teáiról, de szeretne gazdaságosabban, biztonságosabban teázni? Összeállíthatja saját gyógyteakertjét! A következőkben neked is ebben szeretnénk segíteni!

hirdetes

Mi a különbség egy gyógynövénykert, és egy gyógyteakert között?

Számos olyan gyógynövény létezik, amiket a hétköznapok során a konyhában is felhasználunk, azonban nem szokás mindegyikből teát készíteni. Ott van például a rozmaring, ami egy alapvető húsfűszer, mégsem szokás teaként fogyasztani, mert nagyon erős, savas íze van. Persze vannak, akik teát készítenek belőle, de messze nincs akkora kereset rá, hogy a boltban is lehessen rozmaringteát kapni. Egy gyógynövénykertben számos olyan növény található, ami teának is kiváló, míg egy gyógyteakertben konkrétan az ilyen növényeké a főszerep. Mindezek mellett persze más virágokat is ültethetsz teanövényeid köré, hogy színesebbé tedd az ágyásokat, és hogy méheket vonzz kertedbe – ez már csak ízlés és esztétika kérdése.

hirdetes

Hogyan alakítsd ki gyógyteakertedet

Teakertedet teljesen külön ágyásokba rendezheted virágaidtól és zöldségeidtől, de ez egyáltalán nem szükséges (hacsak persze nincsenek eltérő igényeik növényeidnek). Kijelölhetsz tehát egy meglévő helyet kertedben, vagy akár egy teljesen újat is kialakíthatsz gyógytea-növényeid számára. Fontos megjegyezni, hogy a legtöbb teának is elkészíthető gyógynövényt növénytartókban is nevelheted, szóval ne tántorítson el, ha esetleg egy lakásban kell megoldanod az ültetést! A következő oldalon mindent megtudhatsz a gyógyteakert kialakításáról, érdemes lapozni egyet! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

Rovarölo Decis

Rovarölő permetezőszer kalászosok, napraforgó, körte, hajtatott növények és díszfák... Tovább

10/2006. (XI. 3.) MeHVM-SZMM-FVM-GKM-KvVM-PM együttes rendelet

az Európai Unió strukturális alapjaiból, valamint Kohéziós Alapjából származó... Tovább

Tovább a lexikonra