Különféle szivattyúsorozatok a vízellátásban, komplex szivattyús berendezések

Új szivattyúsorozatok a vízellátásban

Kozma Gyula területi irodavezető
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A Grundfos a világ egyik vezető, szivattyúkat és szivattyúzási rendszereket gyártó vállalata. A vállalat már több mint 50 éve a magas minőségű szivattyútechnológia mellett kötelezte el magát. A Grundfos termékeket a kiváló teljesítmény, a megbízhatóság és a felhasználói igényekhez való könnyű illeszthetőség jellemzi. Ez eredményezi a Grundfos előkelő helyét a világpiacon.
Különféle szivattyúsorozatok a vízellátásban, komplex szivattyús berendezések

Grundfos Basic

A Grundfos a világ egyik vezető, szivattyúkat és szivattyúzási rendszereket gyártó vállalata. A vállalat már több mint 50 éve a magas minőségű szivattyútechnológia mellett kötelezte el magát. A Grundfos termékeket a kiváló teljesítmény, a megbízhatóság és a felhasználói igényekhez való könnyű illeszthetőség jellemzi. Ez eredményezi a Grundfos előkelő helyét a világpiacon.

Az alábbiakban bemutatott új szivattyúk is ezen fejlesztési elvek alapján kerültek kialakításra. Ezek a masszív felépítésű és hosszú élettartamú szivattyúk háztartásokban, gazdaságokban és kisebb ipari üzemekben is felhasználhatók. A tartós anyagok és a megbízható kialakítás biztosítja a szivattyúk hosszú élettartamát és a problémamentes üzemeltetést.

A különféle szivattyúsorozatok széleskörű felhasználást tesznek lehetővé.

PFBasic:

Periférikus típusú szivattyú házkörüli használatra. Különösen alkalmas, viszonylag kis vízmennyiségek mellett nagyobb nyomású vízellátásra, pl. kisebb kertészetekben tározók feltöltésére és kiürítésére. Kisebb ipari létesítmények technológiai igényeit is kielégíti.

PFPBasic:

Oldalcsatornás, csillagjárókerekes önfelszívó szivattyú kiváló szívóképességgel, amely lehetővé teszi a víz üzembiztos szállítását magas gáztartalom és kedvezőtlen hozzáfolyási viszonyok mellett is. Alkalmas családi házakban a hálózati víz nyomásfokozására vagy a vízellátás stabilizálására (a Szolgáltató előírásai figyelembe vételével) ill. saját kútról való vízellátásra. Alkalmas továbbá kisebb kertek öntözésére, ahol önfelszívó szivattyúra van szükség és kisebb ipari alkalmazásokra.

JPBasic:

Injektoros önfelszívó centrifugálszivattyú. Kiváló szívóképességgel rendelkezik gázt tartalmazó víz esetében is. Különösen alkalmas hálózati csatlakozás nélküli épületek vízellátására. Kitűnő kertek és különböző növényi kultúrák öntözésére, háztartásbeli vészhelyzetek és ipari technológiák kiszolgálására.

JDBasic:

Önfelszívó centrifugálszivattyú víz felszívására max. 30 méteres mélységből, a 4” vagy nagyobb átmérőjű kutakba épített ejektorral. Falusi házak vagy kisebb mezőgazdasági tevékenység vízellátására.

CHBasic:

Vízszintestengelyű, többfokozatú centrifugálszivattyú családiházaknál és ipari berendezéseknél vízellátásra és nyomásfokozásra. A mezőgazdaságban kisebb területek öntözésére és a készülékek, gépek lemosására. Ezek a jellemzők széleskörű felhasználást tesznek lehetővé.

NSBasic:

Egyfokozatú és kétfokozatú centrifugálszivattyúk. Jellemzőjük a rendkívül csendes üzemelés. Az egyfokozatú típusok alkalmasak a háztartásban, az iparban és a mezőgazdaságban víz szállítására, átemelésére, keverésére. A kétfokozatú típusok jól alkalmazhatók nagyobb nyomást igénylő vízellátási, nyomásfokozási feladatokra, pl.: autoklávok vízellátására. Különösen alkalmasak a különböző kisebb vízigényű öntözőrendszerek, pl.: mikroöntözések, párásító berendezések vízellátására és egyéb széleskörű felhasználáshoz.

Komplex szivattyús berendezések:

A JPBasic és CHBasic szivattyúkat gyárilag különféle szerelvényekkel kiegészítve olyan berendezések kaphatók, amelyek kevesebb helyi szerelést igényelnek. Így pl. 20 l-es membrános légüsttel komplett nyomásfokozót valósít meg a JPBasic…/PT és a CHBasic…/PT sorozat.

Ha nagyobb légüstre van szükség, választható a JPBasic…/PS vagy a CHBasic…/PS sorozat, amely a szivattyúra szerelt nyomáskapcsolót, a feszmérőt és a nyomóoldali T-idomot tartalmazza, a légüst és az összekötőcső szabadon választható. A JPBasic…/PC ill. a CHBasic…/PC típusoknál, légüst nélkül, a nyomócsonkra szerelt ún. PressControl berendezés automatikus üzemelést és szárazonfutás-védelmet biztosít.


Forrás: Agrárágazat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

determináció

az —>egyedfejlődésben az a folyamat, amelyben eldől, hogy milyen irányú lesz a sejt... Tovább

lófogú kukorica (Zea mays L. dentiformis)

hosszúkás, köldöktájt elvékonyodó, a korona tetején a lófog kupájához hasonlóan... Tovább

Tovább a lexikonra