Málta legszebb szigete Gozo és kihagyhatatlan látnivalói

hirdetes

Gozo sziget 10 kihagyhatatlan látnivalója – Ismerd meg Kalüpszó szigetét

ZH
gozo látnivalói

4.    Marsalforn

Egy festői öbölben található egy kis halászközösség, ami Gozo legnépszerűbb üdülőhelyévé vált, így pont az ellenkezőjét tapasztalhatjuk, annak az állításnak, miszerint Gozo egy alvó sziget. A víz teljesen alkalmas az úszásra, elég biztonságos, a gyermekek is bátran fürdőzhetnek és még búváriskola is üzemel a városban. A város tele van mindenféle programmal, ugyanakkor nyugodt, békés tengerparti környezetet is találhatunk. 

5.    Ir-Ramla il-Hamra – Gozo legszebb strandja

Ir-Ramla il-Hamra Gozo-szigetének a legnagyobb és leghomokosabb strandja, ami egy védett öbölben helyezkedik el, és meredek sziklafalak veszik körül. A legtöbb stranddal ellentétben vörösös homok borítja a strandot. Homérosz Odüsszeia című eposzában is legendás helynek számít, ugyanis Kalüpszó itt csábította el Odüsszeiát.Ha itt járunk nézzük meg a Kalüpszó Barlangot, ami egy sziklás, meredek szirten található, ahonnan hihetetlen panoráma tárul elénk, láthatjuk az apró farmokat a völgyben, az öböl körül kanyargó, nagy Ramla strandot és a Földközi-tenger mélykék vizét.

hirdetes

6.    Nadur

Nadur volt az a hagyományos tengerparti falu, ahol a máltai lovagok figyelték a Málta és Gozo közötti csatornát, neve is azt jelenti, hogy hosszasan megfigyelni és őrt állni. A falu legmagasabb pontjáról, a Ta’ Kenuna toronyból lenyűgöző kilátás tárul elénk. Láthatjuk innen Gozo vidékét, a Comino-szigetet és Máltát is. Nézzük meg a barokk stílusú Giuseppe Bonnici által tervezett 18. századi plébániatemplomot és látogassuk meg a San Blas nevű öbölben a teljesen sértetlen és nem zsúfolt őrségi strandot.


7.    Xlendi a búvárparadicsom


Gozo gyönyörű délnyugati partvidékén, egy szűk öböl mentén fekszik Xlendi, egy régi halászfalu, ami a sziget egyik legnépszerűbb tengerparti üdülőjévé vált. A strand körüli természetes barlangok pedig ideálisak a búvárkodáshoz.

hirdetes

8.    Xewkija Rotunda


Gozo legnagyobb temploma, Keresztelő Szent János tiszteletére építették a 20.században.9.    Sannat 


Gozo híres a kézzel készített csipkéről és a Sannat nevű falu volt a sziget csipkeverő iparának a hagyományos központja. Néha még ma is rajta kaphatjuk a helyi asszonyokat, ahogy éppen csipkét vernek.  


 


10.    Mgarr ix-Xini


Gozo egyik elhagyatott strandja Mgarr ix-Xini, ami egy festői öbölben, meredek sziklák között és természetes völggyel körülvéve. Ha egy kis nyugodt búvárkodásra vágysz, akkor mindenképp nézzetek el ide, hiszen virágzik a tenger alatti élet és a felszínen is elképesztő látványban lehet részünk. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


árpa (Hordeum vulgare L.)

a ->pázsitfüvek családjába tartozó, egyik, sőt talán a legrégibb kultúrnövény.... Tovább

máj

a gerincesek legnagyobb, változó alakú, sokrétű funkciót ellátó, barnásvörös, lebenyekre... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek