Málta legszebb szigete Gozo és kihagyhatatlan látnivalói

hirdetes

Gozo sziget 10 kihagyhatatlan látnivalója – Ismerd meg Kalüpszó szigetét

ZH

Homérosz Odüsszeia című eposzából Gozot Kalüpszó szigeteként ismerhetjük, ahol idilli halász falvakat és békés öblöket találkozhatunk a Máltához tartozó kis szigeten. Lenyűgöző természeti helyeket fedezhetünk fel a szigeten, ami méltán rengeteg turistát vonzanak a szigetre, ami nem csoda hiszen a sziget vadregényes hangulata és zord, kristálytiszta vize az öblökben magával ragadóak! Ismerd meg Te is Gozo legszebb látnivalóit, amiket semmiképp sem szabad kihagynod, ha a szigetre érkezel!

gozo látnivalói

Gozo látnivalói

1.    Victoria – Középkori város a dombtetőn

Victoria, Gozo fővárosa, amit Rabat-ként is ismerhetünk, és a dombos táj régi homokkő épületeivel éppen úgy néz ki, mint egy mini Jeruzsálem. Szent János lovagjai építettek ide egy citadellát, ami a mai napig is áll és arany kövei rózsaszínes-okker árnyalatban ragyognak a napfényben. Hihetetlen a dombtetőről a panoráma, innen aztán egész Gozo-t belátni. A citadellán belül az egész óváros egy igazi labirintus a kanyargós utcákkal, szűk sikátorokkal és régies házakkal, amelyeknek bűbájos kis erkélyeik vannak.

hirdetes

2.    Ggantija templomromjai

hirdetes

Az UNESCO Világörökségi Listáján is szereplő őskori hely az egyik legjobban megőrzött régészeti helye a Máltai-szigeteken, ami körülbelül Kr.e. 3600 és Kr.e. 3200-as évekből származik, a rézkorból, tehát régebbi mint a Stonehenge.

3.    A Dwerja öböl és az Azúr ablak

Gozo szigetének leghíresebb és legfotózottabb része az Azúr ablak a Dwerja öbölben. Sajnos 2017 márciusában a gyors, természetes erózió hatására meggyengült Azúr Ablak egy vihar alkalmával összeomlott, azonban még mindig az egyik legszebb természeti csoda Máltán. Számtalan csodálatos úszásra és búvárkodásra alkalmas területet találunk távol az Azúr ablak tömegétől, a Dwejra öböl mentén. Az Il-Qawra néven ismert beltenger a part menti sekély vízi mélyedésből kialakult természetes medence és itt található a Gomba-szikla is.

Kattints a következő oldalra, ha szeretnéd tudni, hogy milyen látnivalók várnak még Gozo szigetén!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


elektromos kerítés (villanykarám, villanypásztor)

fémhuzalból készült kerítés, amelyben áram kering. Az elektromos kerítést érintő... Tovább

Esküvő helyszín budapest

Esküvő helyszín budapest. Ha rátalál az igaz szerelem az emberre, teljesen magától... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek