A glifozát a legveszélyesebb növényvédőszer

Hirdetés

A világ legveszélyesebb növényvédőszere, mégis ezt használja az összes ember!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A glifozát veszélyei

Glifozát miatt kialakult egészségügyi problémák

Cukorbetegséget okozhat

Bizonyos források szerint a glifozát megzavarhatja a szervezet inzulinkezelését, ami a vércukorszint emelkedéséhez vezet, növelve ezzel a cukorbetegség kialakulásának veszélyét. Hasonlóképpen, az alacsony tesztoszteronszint is hozzájárulhat a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásához, és a Rounduppal (a Monsato gyomírtó készítményével) végzett kutatások során megállapították, hogy a szer képes csökkenteni a szervezet tesztoszteronszintjét a serdülőkor kezdeti szakaszaiban.

 

Alzheimer-kórt okozhat

Kutatólabori kísérletek során kiderült, hogy a glifozát képes olyan mértékű oxidatív stresszt és sejtelhalást kiváltani, mint ami az Alzheimer-kórra is jellemző. Az ok-okozati kérdés jelenleg vitatott e téren, de nem kétséges, hogy van valamilyen kapcsolat a vegyület és a betegség között.

 

Árt a gyomorbaktériumoknak

A szájon át fogyasztott glifozát megzavarhatja a gyomor emésztésért felelős biomját azzal, hogy elpusztítja az emésztésért felelős, hasznos baktériumokat. Ez megnehezíti a szervezet számára az élelmiszerek lebontását és a tápanyagok felszívását, továbbá esélyt ad a kórokozóknak, hogy elburjánzanak és megerősödjenek a gyomorban, ami különböző emésztési zavarokat és gyomorbetegségeket okozhat.

Hirdetés

 

Gyengíti az immunrendszert

Mivel az egészséges immunrendszer egyik alapvető feltétele a megfelelő emésztés, a glifozát, ha nem is közvetlenül, de képes gyengíteni az immunrendszert is.

 

Veseelégtelenséget okozhat

Számos veseelégtelenségről szóló jelentés érkezik Közép-Amerika és India mezőgazdasági közösségeiből, amelyekért többen is a glifozátot okolják. Van rá bizonyíték, hogy a vegyület a vesére káros fémeket képez, ha kemény vízzel keverik.

 

Hirdetés

Depressziót okozhat

Az ember jó hangulatáért többe között a szerotonin nevű vegyület felelős, a glifozát pedig megzavarja ennek a termelődését a szervezetben. Ez rossz hangulatot, gyenge étvágyat, és rossz minőségű alvást eredményez. 

 

Születési rendellenességeket okozhat

A várandós anyukák meg nem született gyermekeire is veszélyt jelenthet a vegyület. A kutatások szerint az olyan területeken, ahol rendszeresen használnak glifozátot nagyobb a veszélye az agy- és koponyafejlődéssel kapcsolatos születési rendellenességek kialakulásának. E mellett állatkísérletek is kimutatták, hogy a glifozát szaporodási problémákat okozhat, például késleltetett serdülőkort és alacsonyabb spermiumtermelést.

 

Glutén-intoleranciához vezet

Halakon végzett kutatások kimutatták, hogy a glifozát a lisztérzékenységhez emésztési problémákat okozhat. Ez nem jelenti azt, hogy az emberek is hasonló veszélyben vannak, de egyesek fogékonyabbak lehetnek a problémákra, mint mások.

 

Szívbetegséget okozhat

Mivel a glifozát megzavarja a szervezet enzimháztartását, lizoszomális tárolási problémákat okozhat, ami elősegítheti mind a szívbetegség, mind pedig a szív- és érrendszeri zavarok kialakulását.

 

Légúti megbetegedéseket okozhat

A vidéki területeken végzett kutatásokból kiderült, hogy ezeken a vidékeken gyakoribbak a krónikus légúti megbetegedések, amiért elképzelhető, hogy a glifozát is felelős. Nézzük, hogyan védekezhetünk ellene, a következő oldalon ezt is elmondom! 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2019-04-24

A világ legnagyobb mérgei - Soha ne használd ezeket a rovarölőket!

A világ legveszélyesebb mérgei közül most azokat a rovarölőket mutatom be nektek, amiket biztosan használtok ti is, pedig nem lenne szabad.

2019-05-04

Minden, amit egy kertésznek a komló termesztéséről tudnia kell

A komlóról megoszlik az emberek véleménye, ez pedig nem véletlen. Sokak szerint a komló nem más, mint egy idegesítő kúszónövény, ami mindent tönkretesz, mások viszont azon a véleményen vannak, hogy a komló egy nagyon hasznos, szuper növény. Nézzük, mi az igazság a komlóval kapcsolatban!

2019-05-05

A módszer, amivel örökre elfelejtheted az ásást, kapálást és a gyomlálást!

Létezik egy módszer, aminek a segítségével örökre búcsút mondhatsz az ásásnak, a kapálásnak, és a gyomlálásnak, ismerkedj meg közelebbről a szántásmentes kertészkedéssel!

2019-05-06

A legfontosabb hónap az évben – Májusi teendők a kiskertben

Májusban nagyon sok dolgunk van a kertben, ilyenkor kell mindent megtennünk azért, hogy növényeink egészséges, szépek legyenek, és ekkor biztosíthatjuk nagyobb terméshozamot is!

2019-05-10

Amiről még sehol sem olvashattál - Ilyen talajhőmérsékletet kell biztosítanod növényeid számára

A talajhőmérséklet rendkívül nagy szerepet játszik a növények fejlődésében, cikkünket éppen ezért írtuk most meg nektek, tudjatok meg mindent az ideális talajhőmérsékletről!

További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
618 557
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
3 650 347
Közösség

radioaktív hulladék

olyan folyékony v. szilárd —>hulladék, amely —>radioaktív sugárzásra képes, és... Tovább

sárgaság (ikterusz, icterus)

az —>epefesték-forgalom zavara; az epefesték (bilirubin, biliverdin) fölhalmozódik a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 151

Átlagos értékelés: 4.8

Növényvédelem