Ezeket érdemes megfogadnod - hasznos őszi levélgereblyézési tippeket mutatok

7 alapvető levélgereblyézési tipp az őszi nagytakarításhoz

TK, NA
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Őszi levélgereblyézés

De ne feledjük, néhány levél a pázsiton nem árt semminek. Ehelyett megtakaríthatunk egy kis időt azzal, hogy megvárjuk, amíg a fák és cserjék legtöbb levele a földre kerül. Ezután osszuk fel a munkát szegmensekre, hogy egy-egy gyepszakaszt gereblyézünk fel.


Jó gereblyéző eszközt válasszunk


A kényelem és a könnyű használhatóság a lista élén áll szerszámunk választásakor. Legyen elég hosszú a nyele, hogy gereblyézés közben egyenesen tudj állni. A tartós acélfogakkal ellátott gereblyéket gyakran előnyben részesítik a műanyag fogasokkal szemben. Keressünk olyat, aminek fogaiba kisebb eséllyel ragad bele a sok levél. Egy pár kesztyű pedig segít megvédeni kezünket a hólyagok kialakulásától.


Nyújtózkodjunk egyet előtte


Bár egyszerűnek tűnik a gereblyézés, fizikailag megterhelő egy edzett embernek is. Ajánlatos körülbelül 10 percig nyújtani az izmokat mérsékelten megterhelő tevékenységek végzése előtt, mint például a munka, amire készülünk, hogy bemelegedjünk. Szánjunk időt vállaink, karjaink, nyakunk nyújtására, csináljunk néhány guggolást, és sétáljunk egy kicsit előtte. Ez a módszer segíthet elkerülni a munka utáni fájdalmakat.


Csináljunk kis mozdulatokat, és tartsunk szünetet


A gereblyézés jó edzés lehet, de sokkal kellemesebb lesz, ha nem viszed túlzásba. Nagy, seprő mozdulatokkal hamar kifárasztjuk magunkat. Ehelyett dolgozzunk rövid mozdulatokkal, ügyelvén a hátunk egyenesen tartására. Néhány percenként érdemes váltani a jobb és bal oldali gereblyézést, így felváltva pihenhetnek karjaink és vállaink. Időnkét pedig tartsunk szünetet. Vegyél levegőt, igyál vizet, élvezd a nyüzsgő őszi időjárást.


Használjuk előnyünkre a szelet


Természetesen a gereblyézéshez a nyugodt idő a legalkalmasabb, de előfordulhat, hogy a természet nem működik együtt hétvégi terveinkkel. Ha pedig így van, próbáljuk meg kihasználni a szelet, az ellene való küzdelem helyett. Ha a szél egy irányba löki a leveleket, te is tedd arrafelé.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-05-27

Lila hüvelyű borsó: termeszd meg a kertedben a nyár legfinomabb zöldségét!

Termesszünk vagy ültessünk lila hüvelyű borsót, hiszen ez a csodálatosan szép és egészséges növény könnyen megterem szinte bárhol, nézzük a tanácsokat!

2024-05-27

Ha egyetlen zöldséget termesztesz idén kora nyáron, akkor ez legyen az: Bab

Ha idén nyáron nem akarsz sok dolgot termeszteni, válaszd a babot: nem csak tökéletesen egyszerű a gondozása, de ráadásul még elképesztően egészséges is!

2024-05-21

Így alakítottam ki kerti tavat egy dézsából egyszerűen

Alakíts ki kerti tavat te is egyszerűen dézsából: mutatom a legjobb tippeket és tanácsokat hozzá, dobd fel kertedet ezzel az olcsó és egyszerű trükkel!

2024-05-26

Ezzel a technikával az emelt ágyást könnyen fel lehet tölteni földdel

Töltsük fel az emelet ágyásokat könnyedén, Hügekultur technikával. Nem tudod mi ez? Semmi gond, kertészünk most elmondja neked miért remek technika ez!

2024-05-21

Egy kertész tanácsa: így hasznosítsd az esővizet és tedd virágzóvá a kerted!

Ha sokat esik az esi, ne hagyjuk kárba veszni, kövesd ezeket az esővízgyűjtési tippeket te is, mutatom, mik a legpraktikusabb tanácsok és trükkök ehhez!

2024-05-21

Paradicsomültetés: nagyapám fegyvere a bőséges terméshez

Még nagyapám tanította ezeket a csodás tippeket a paradicsomtermesztéshez és pedig megosztom veletek, hogy nektek is bőséges és zamatos legyen idén a paradicsom!

2024-05-17

Amiért az egész veteményes kert hálás lesz: Így ültess kerti büdöskét

A kerti büdöske (Tagetes) ültetése egyszerű és kiváló választás mind a díszkertek, mind a veteményesek számára. Mutatjuk miért, és hogyan ültess büdőskét!

2024-05-18

Virágok, amelyek különösen jól bírják a nyári hőséget

Virágzó nyár: 5+1 virág, ami nem fél a hőségtől! Színes virágözön a nyárban? Válassz hőálló növényeket! Ismerd meg a legmegbízhatóbb virágokat a forró napokra!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

agresszió

állatok között megnyilvánuló, ált. támadó magatartásforma. A fajon belüli a. az azonos... Tovább

Catering

A catering szó egy angol kifejezés, elsődleges jelentése: tömeg-ellátás,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Házi kert kert Kertészet