hirdetes

Gabonakereskedelem az interneten

Váczi Lajos
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A HUNGÁRIA csoport ügyféltalálkozókon mutatta be a HUNGÁRIA Partnerségi Programot és az Európában egyedülálló internetes alapú tőzsdei kereskedelmi rendszerét a GABONET-et. Lapunk a székesfehérvári rendezvényen vett részt.

A programot Szabó László, a Hungária Holding Zrt. vezérigazgatójaA HUNGÁRIA Partnerségi Program ismertetése” –című előadása nyitotta meg.

Ezt követően Bidló Gábor, a Hungária Gabona Kft. ügyvezetője adott gabonapiaci áttekintést: intervenció után bioüzemanyagok előtt a 2007-2008. évi szezon kilátásai világpiaci trendek- címmel, majd ismertette a BÉT és a HUNGÁRIA csoport által közösen kifejlesztett GABONET® rendszert.

 

A közraktározás intézményrendszerének jogi szabályozásáról Dr. Tigelmann Ágnes ügyvéd beszélt. Az ezt követő előadás keretében a közraktározás folyamatáról és gyakorlatáról Fürst János, a HUNGÁRIA Közraktározási Zrt. vezérigazgató helyettese adott tájékoztatást.

 

A záró előadáson a HUNGÁRIA Hitel és Faktorház Zrt. vezérigazgatója, Mester Éva ismertette meg a résztvevőket cégük agrárfinanszírozási struktúrájával és személyre szabott szolgáltatásaival.

A rendezvény fő célkitűzése az volt, hogy a résztvevők első kézből értesüljenek a HUNGÁRIA csoport által a magyar mezőgazdaság helyzetének elemzésével és a világpiaci trendek figyelembe vételével kidolgozott új, komplex szolgáltatáscsomagokról, melyek nemcsak az előttünk álló szezonra való felkészülést segítik elő, hanem jelentős versenyelőnyt is biztosíthatnak az azokat igénybe vevők számára.

hirdetes

 

Az EU-ba való belépésünk gyökeresen átalakította a magyarországi gabonakereskedelmet. A közelmúltban az intervenció sok termelő válláról vette le a piacszerzéssel járó gondokat, de ezzel a lehetőséggel hosszútávon nem számolhatnak az érdekeltek. A megújuló energiaforrások közül a biodízel és bioetanol térhódítása bizakodásra adhat okot a gabonatermelőknek. Azonban – míg néhány évtizeddel ezelőtt – a mezőgazdászoknak elég volt „csak” jó minőségű gabonát termelni, ma már a vevő megtalálása is komoly feladatot ró az agrárvállalkozókra. Ebben segít a GABONET® rendszer. Amellett, hogy az internet segítségével a megtermelt gabona az egész világ számára nyitott piacon találhat gazdára, a HUNGÁRIA csoport a közraktározást, logisztikát, bróker szolgáltatást és finanszírozást is magába foglaló komplex szolgáltatással áll ügyfelei rendelkezésére. Mind az eladó, mind a vevő védelmében számos biztosítékot építettek be a rendszer kialakítói. A GABONET® alkalmazásával így az üzlet a hagyományosnál lényegesen rövidebb idő alatt zajlik le, és a közraktározás beiktatásának köszönhetően a vevő garantált minőségű áruhoz jut, az eladó pedig biztos lehet abban, hogy megkapja termékének ellenértékét, valamint leegyszerűsödik az esetleges kölcsön felvételének folyamata is. A gabona tőzsdei megjelenése és a bróker közreműködése nagyban megkönnyíti az üzlet mielőbbi létrejöttét. Míg a hagyományos kereskedelem folyamán az üzlet létrejötte személyes kapcsolatokon múlott, a GABONET® rendszer segítségével a magyar gabona az internet  segítségével a világ bármely pontján vevőre találhat, az eladó pedig folyamatosan nyomon követheti áruját otthonról, számítógépe segítségével.

hirdetes

 

A szakértők egyöntetű véleménye az, hogy a magyar gabonatermelők bizakodva tekinthetnek a jövőbe, a terményekre folyamatos kereslet mutatkozik. A piac megtalálása azonban különleges szakértelmet igényel, amelyet a HUNGÁRIA csoport a GABONET® rendszer segítségével ügyfelei rendelkezésére bocsát. A részletekről a www.gabonet.hu honlapról tájékozódhatunk.

Forrás: Agrárágazat

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

karbamát és tiokarbamát típusú gyomirtó szerek

az utóbbi években nagyon elterjedt gyomirtószer-csoport. A karbamátok a sejtosztódást... Tovább

szórófejek

Az öntözőberendezések és a permetezőgépek olyan szerkezeti eleme, amelyen keresztül a... Tovább

Tovább a lexikonra