Gabonakereskedelem az interneten

Váczi Lajos
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A HUNGÁRIA csoport ügyféltalálkozókon mutatta be a HUNGÁRIA Partnerségi Programot és az Európában egyedülálló internetes alapú tőzsdei kereskedelmi rendszerét a GABONET-et. Lapunk a székesfehérvári rendezvényen vett részt.

A programot Szabó László, a Hungária Holding Zrt. vezérigazgatójaA HUNGÁRIA Partnerségi Program ismertetése” –című előadása nyitotta meg.

Ezt követően Bidló Gábor, a Hungária Gabona Kft. ügyvezetője adott gabonapiaci áttekintést: intervenció után bioüzemanyagok előtt a 2007-2008. évi szezon kilátásai világpiaci trendek- címmel, majd ismertette a BÉT és a HUNGÁRIA csoport által közösen kifejlesztett GABONET® rendszert.

 

A közraktározás intézményrendszerének jogi szabályozásáról Dr. Tigelmann Ágnes ügyvéd beszélt. Az ezt követő előadás keretében a közraktározás folyamatáról és gyakorlatáról Fürst János, a HUNGÁRIA Közraktározási Zrt. vezérigazgató helyettese adott tájékoztatást.

 

A záró előadáson a HUNGÁRIA Hitel és Faktorház Zrt. vezérigazgatója, Mester Éva ismertette meg a résztvevőket cégük agrárfinanszírozási struktúrájával és személyre szabott szolgáltatásaival.

A rendezvény fő célkitűzése az volt, hogy a résztvevők első kézből értesüljenek a HUNGÁRIA csoport által a magyar mezőgazdaság helyzetének elemzésével és a világpiaci trendek figyelembe vételével kidolgozott új, komplex szolgáltatáscsomagokról, melyek nemcsak az előttünk álló szezonra való felkészülést segítik elő, hanem jelentős versenyelőnyt is biztosíthatnak az azokat igénybe vevők számára.

 

Az EU-ba való belépésünk gyökeresen átalakította a magyarországi gabonakereskedelmet. A közelmúltban az intervenció sok termelő válláról vette le a piacszerzéssel járó gondokat, de ezzel a lehetőséggel hosszútávon nem számolhatnak az érdekeltek. A megújuló energiaforrások közül a biodízel és bioetanol térhódítása bizakodásra adhat okot a gabonatermelőknek. Azonban – míg néhány évtizeddel ezelőtt – a mezőgazdászoknak elég volt „csak” jó minőségű gabonát termelni, ma már a vevő megtalálása is komoly feladatot ró az agrárvállalkozókra. Ebben segít a GABONET® rendszer. Amellett, hogy az internet segítségével a megtermelt gabona az egész világ számára nyitott piacon találhat gazdára, a HUNGÁRIA csoport a közraktározást, logisztikát, bróker szolgáltatást és finanszírozást is magába foglaló komplex szolgáltatással áll ügyfelei rendelkezésére. Mind az eladó, mind a vevő védelmében számos biztosítékot építettek be a rendszer kialakítói. A GABONET® alkalmazásával így az üzlet a hagyományosnál lényegesen rövidebb idő alatt zajlik le, és a közraktározás beiktatásának köszönhetően a vevő garantált minőségű áruhoz jut, az eladó pedig biztos lehet abban, hogy megkapja termékének ellenértékét, valamint leegyszerűsödik az esetleges kölcsön felvételének folyamata is. A gabona tőzsdei megjelenése és a bróker közreműködése nagyban megkönnyíti az üzlet mielőbbi létrejöttét. Míg a hagyományos kereskedelem folyamán az üzlet létrejötte személyes kapcsolatokon múlott, a GABONET® rendszer segítségével a magyar gabona az internet  segítségével a világ bármely pontján vevőre találhat, az eladó pedig folyamatosan nyomon követheti áruját otthonról, számítógépe segítségével.

 

A szakértők egyöntetű véleménye az, hogy a magyar gabonatermelők bizakodva tekinthetnek a jövőbe, a terményekre folyamatos kereslet mutatkozik. A piac megtalálása azonban különleges szakértelmet igényel, amelyet a HUNGÁRIA csoport a GABONET® rendszer segítségével ügyfelei rendelkezésére bocsát. A részletekről a www.gabonet.hu honlapról tájékozódhatunk.

Forrás: Agrárágazat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

litoszféra

a Földnek a földkérget és a földköpeny felső részét magában foglaló szilárd része. A... Tovább

légzés

a szervezet nyomáskülönbségen alapuló gázcseréje, az oxigénfelvételt és a... Tovább

Tovább a lexikonra