Fűszernövények, amelyek napfényben nőnek a legjobban - ismerd meg őket Te is!

hirdetes

Fűszernövények, amelyek a teljes napfényt szeretik

SzSz, GE.

A nyári időszakban a kertészkedés során egyre nagyobb odafigyelés szükséges. Amennyiben szeretnénk fűszernövényeket is ültetni, akkor a következő növényeket bátran ültessük ki a napfényre, hiszen így fognak a leggyorsabban nőni. 

Fűszernövények, amelyek a teljes napfényt szeretik

Bazsalikom

A bazsalikomot (Ocimum basilicum) az egyik legegyszerűbb a kertben termeszteni és számos ételben remekül felhasználhatók. A bazsalikom ugyan szereti a teljes napfényt, nem tolerálja a száraz körülményeket, ezért érdemes talajtakarót használni, a talaj nedvességének megtartása miatt. Rendszeresen takarítsuk be a bazsalikom növények tetejét, hogy a növény megfelelően növekedhessen tovább. Ennyi a titka. 

Kömény

A köményt (Carum carvi) kenyérreceptekben vagy kolbászban való felhasználás céljából termesztik, de addig is, amíg a növény nem válik éretté számos jótékony rovart fog a kertbe vonzani. A kömény kétévenként különleges helyet foglal el a kertben: az első évben lombozatot termel, a második növekedési időszakban virágot és magot termel. Ezért előre kell tervezni, ha a köménymagot szeretnénk betakarítani: Körülbelül egy év és két hónap telik el az első vetéstől a vetőmag-betakarításig. A növény gyorsan növekszik napsütéses, gyommentes helyen, nedves, tápanyagban gazdag talajban. 

hirdetes

Koriander

A koriandermag (Coriandrum sativum) nagyon gyorsan növekszik, és hajlamos arra, hogy megcsavarodjon, amint az időjárás felforrósodik. A virágok jótékony rovarokat vonzanak a kertbe, amelyek segítenek elpusztítani a kártevőket, és még ehetők is. A koliandernek sok nedvességre és gazdag talajra van szüksége. Néhány hetente érdemes elvetni egy pár vetőmagot belőle, hogy folyamatosan friss fűszernövényhez jussunk. 

hirdetes
 

Mely fűszernövények kedvelik még a napfényt? A következő oldalon kiderül!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


napraforgó (tutyela, szotyola, Helianthus annuus L.)

a —>fészkesek családjához tartozó, egyéves, 120—350 cm magas olajnövény.... Tovább

Debreceni Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Debrecen Kossuth u. 12-14. 4024 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra