Ezért érdemes robotfűnyírót venned! A robotfűnyíró előnyei

hirdetes

Unod a fűnyírást? Tartsd rendben a kerted, robotfűnyíróval!

GE.
robotfűnyíró

A robotfűnyíró telepítésének öt alapelve van, ami miatt érdemes profikat felbérelni:

Ne akarjon órákat tölteni a kézikönyv tanulmányozásával vagy akár a programozással való kísérletezéssel, hogy újdonsült segítője a vásárlás után minél hamarabb üzembe álljon. Természetesen a gyártók igyekeznek a lehető legegyszerűbbé tenni az eljárást, de a feladat nehéz. Pontatlan vagy rossz beállításokkal nem lehet hatékony és hibátlan teljesítményt várni.

1. Először is döntse el a telepítés helyét, azaz az alapot.

A telepítés előtt a töltőállomás helyzete kritikus fontosságú. Az elemektől jól védett helyen kell lennie. Vízszintes felületnek kell lennie a tápegység közelében, de távol a gyep öntözőrendszer szórófejeitől.


2. A határkerítés leszedése

A robotfűnyíró teljesítményét az határozza meg, hogy milyen pontossággal távolítja el a drótot. A szegélyhuzalt ki kell tenni és a talajhoz kell rögzíteni, szigeteket képezve. A szigeteket úgy alakítják ki, hogy a robotot távol tartsák a kerti növényektől, fáktól és bokroktól. A határoló drótot a géphez mellékelt speciális szögek segítségével helyezik el.

hirdetes


3. A vezetőhuzal elhelyezése

A robotfűnyíró telepítése előtt a vezetőhuzal elengedhetetlen kellék. A robotfűnyírót vissza kell vezetni a töltőállomáshoz. Nem elég, ha a vezetőkábelt csak egy távoli helyre húzza, azt a határoló vezetékhez és a töltőállomáshoz is rögzíteni kell. A tapasztalatok szerint a legtöbb lakossági telepítés ezen a ponton vall kudarcot.


4. Tiszta vágás létrehozása programozással

A programozással biztos lehet benne, hogy a gyep csíkmentes lesz. A robotfűnyíró programozásakor tartsa szem előtt, hogy a robotfűnyíró különböző irányokban nyír, ami rendszertelen fűnyírási mintázatot eredményez. Ez a leghatékonyabb módszer a legnagyobb vágási eredmény eléréséhez. Mindig jobb, ha a beállítást a profikra bízza, hiszen ha egyszer jól csinálták, nincs szükség több programozásra!

hirdetes


5. Győződjön meg róla, hogy a garancia adott!

Milyen előnyökkel jár a robotfűnyíró szakszerű telepítése a kertben? A fűnyíró megfelelően fog működni, és a gyepet pontosan nyírja, így időt takaríthat meg, és nyugodt lehet. Például az ANDL Ltd, egy tapasztalt robotfűnyíró telepítő cég, garanciát vállal a munkájára. Több száz telepítéssel a hátuk mögött megértik, hogy minden helyzet más és más, és minden kert más, így nincs két egyforma kihívás, és tökéletesnek kell lennie.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-08-08

Jártál már a magyar sík vidéken? Rengeteg programmal vár a pásztorok földje, a Hortobágy!

Tudtad, hogy az ország első nemzeti parkja a Hortobágyi Nemzeti Park volt? Gazdag programkínálattal találkozhatunk, ahol mindenki megtalálhatja a megfelelőt!

2022-07-31

Hogyan állítsuk meg az invazív növények terjedését?

Kezdenek teret hódítani a kertedben a nem őshonos növények? Mutatunk néhány módszert amivel lelassíthatod, megállíthatod és akár meg si előzheted a terjedésüket!

2022-07-31

Ismerjétek meg ti is a csodálatos bakopát

Ismerjétek meg ti is ezt a tündéri kis virágot, a bakopát. Mindent, az ültetéséről, teleltetéséről és a gondozásáról. Cikkünkből megtudhattok mindent a bakopa virágról!

2022-07-26

Így használd fel az extra uborkákat

Az uborka savanyítása, kovászos uborka készítése remek ötlet a tartósításra, de más módja is van az uborka felhasználásának. Ízletes alapanyag főzéshez is!

2022-07-29

Nyárvégi teendők a kertben

Akárhogy is, kertednek augusztusban is szüksége van az odafigyelésedre. Íme a legfontosabb nyárvégi teendők a kertben! Mutatjuk mit csinálj, és milyen sorrendben!

2022-08-08

Melegebb és hűvösebb napokon is tökéletes kirándulási lehetőség a Balaton-felvidék középkori erődítményét meglátogatni!

A Balatoni felvidék nyugati részén, egy magányos hegycsúcs tetején találhatjuk az ország egyik legszebb középkori erődjét, a Sümegi várat. Kirándulás Sümeg

2022-08-08

Éld át a kora-újkori Eger hangulatát! Vár a XXVI. Végvári Vigasságok!

Eger legkülönlegesebb korabeli programját idén is megrendezik, immár huszonhatodik alkalommal vehetünk részt a Végvári Vigasságokon az Egri Vár vendégségében!

További cikkek ebben a témában


nyereg (ló)

sportolásban kétféle fajtaját használják: a kapás és az angol v. priccsnyerget. Ezektől... Tovább

generátor

olyan villamos gép, amely mechanikai munka segítségével villamos áramot fejleszt. Működése... Tovább

Tovább a lexikonra
Agrárgépészet Érdekességek kert