Ismerd meg te is az erdei fülesbagolyt!

Füles, de még sincs füle. Ez az Erdei Fülesbagoly!

GE.
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Az egyik legnagyobb tévhit a füles bagolyokkal kapcsolatban, hogy van fülük. Vagy, legalábbis ami ott olyan fülnek tűnik, az fül. De valójában, nem az! Ismerd meg te is a füles bagolyt!

erdei fülesbagoly

Méret és forma

A fülesbaglyok közepes méretű, karcsú baglyok, hosszú füleik vannak. A fej, amely nagyjából olyan széles, mint amilyen hosszú, négyzet alakú. Az arckorongok hosszúak és keskenyek.

Színes minta


A hosszúfülű baglyok meglehetősen sötét madarak, arcuk bordó vagy narancssárga, tollazatukon bonyolult fekete, barna és bordó mintázattal. A fültincsek fekete színűek, buff vagy narancssárga rojtokkal, az arcon két függőleges fehér vonal húzódik a szemek között, a szemek pedig sárgák.

Viselkedés


A fülesbaglyok éjszakai életmódot folytatnak, és általában napközben a fák sűrű részén, gyakran a törzs közelében tanyáznak, ahol tollazatuk kiváló álcázást biztosít. A faj meglehetősen hangos, és hihetetlenül sokféle huhogást, visítást, ugatást és egyéb hangot ad ki. Vadászata során alacsony, futó járatokat tesz a nyílt terepen, de igazi sötétedés előtt ritkán vadászik. Télen a faj gyakran közös alvóhelyet tart.

Táplálkozás


A fülesbaglyok a táplálkozáshoz füves vagy más nyílt területeket, a fészkeléshez és a kotorékhoz pedig sűrű, magas bokrokat vagy fákat igényelnek. A fenyőerdők és a szélvédők vagy a védősávok kedvelt téli alvóhelynek számítanak.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

guanó

műtrágyaként alkalmazott, nagy foszforos nitrogéntartalmú madár-, denevérürülék. Tovább

talajcsapda

az ->előrejelzés egyik eszköze. A ->talaj felszínén mozgó rovarok begyűjtésére... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok