Minden, amit tudni érdemes a fuksziáról

Minden, amit tudni érdemes a fuksziáról

ZH
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Áprilisban kezdődik és egészen októberig tart a fukszia virágzása, többek között ezért van helye a te kertedben is, most mindent elmondok a fuksziáról! 

fukszia

A fukszia (Fuchsia), avagy Krisztus vércseppje virágos dísznövény, nevét egy német orvos-botanikusról Leonard Fuchs-ról kapta. A növényt Európában mindössze 200 éve ismerik, előfordulása inkább a szubtrópusi éghajlati övezetben jellemző, Közép-, Dél-Amerikában, Új-Zélandon és Tahiti szigetén őshonos.

Magyarországon kedvelt szobanövény. Körülbelül 100 botanikai faját ismerik, nagyon változatos növény, több színben előfordul. Létezik alacsony, lágy szárú változata, vagy magas, fás szárú, de egyáltalán nem ritkák a csüngő vagy kúszó fajok sem. A dísznövényként tartott fuksziák többnyire hibrid növények, azaz különböző fajok keresztezéséből hozták létre őket.

Virágzás

A fukszia virágzása április végén kezdődik és egészen október elejéig tart, így sokáig gyönyörködhetünk a színpompás virágokban. Egyedi formájuk van, így feltűnőek, ugyanis négy csészelevél öleli körbe a virágkoronát, amely általában más színű. Ebből emelkednek ki a porzószálak, és egy igen hosszú bibeszál.

Fény- és hőmérséklet-, valamint vízigény

A növény az enyhén árnyékos helyet kedveli, így célszerű olyan helyre tenni vagy ülteti, ahová csak reggel süt a nap. Víz- és tápanyagigényes növény, kedveli a magas páratartalmat. Nyáron folyamatosan locsolásra van szüksége, télen azonban nem igényel túl sok vizet. Májustól augusztusig gondoskodni kell a tápanyag utánpótlásról, erre a célra alkalmas táprudakat lehet használni.

Capri23auto képe a Pixabay -en.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

nyirokszervek

a —>nyirokérrendszerhez csatlakoznak; ide tartoznak a nyirokcsomók, a mandulák, a lép, a... Tovább

sávos csörgedeztető öntözés

a ->sávos árasztó öntözéshez hasonló —>felületi öntözés; a különbség az, hogy... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény