Így csíráztasd a fokhagymát, hogy többé ne kelljen fokhagymát vásárolnod

hirdetes

Így termessz újra fokhagymát! – Ezzel a trükkel nem kell többé fokhagymát venned!

ZH, NA
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A magyar konyha egyik legfontosabb alapanyaga a fokhagyma, ami számos ételünk alapízéhez járul hozzá, így elég gyorsan kifogyhatunk belőle. Ezzel a trükkel azonban nem kell soha többé fokhagymát vásárolnod, hiszen egyszerűen újratermesztheted a lakásban is!

fokhagyma termesztés

Fokhagymából még több fokhagyma


A fokhagyma újratermesztésének első lépéseként ki kell csíráztatnunk egy fokhagymát. Ez a folyamat azonban könnyebb, mint gondolnád, ugyanis nem kell mást tenned, mint lehúzni az egész fej fokhagyma külső héját, amivel szabaddá teszed a gerezdeket, de azokat nem kell szétszedned! Ezután egy éles kés segítségével minden gerezd alját vágd le és helyezd egy pohárba úgy, hogy addig töltöd meg a poharat vízzel, amíg a fokhagymafej alja bele nem ér a vízbe. Fontos, hogy csak az alja érjen bele, és ne áztassuk be az egész fokhagymát, ezért egy olyan poharat válassz, amibe nem esik bele a hagyma. Ezután csak hagynod kell, hogy a természet tegye a dolgát, és meglátod majd, már másnapra kis apró gyökereket fog növeszteni a fokhagymád.

hirdetes

Hogyan csíráztassuk a fokhagymát?


Ha másnapra kis gyökereket növesztett a fokhagymád, akkor sikeres volt az első lépésed a fokhagymacsíráztatása során, de hogyan is lesz ebből még több fokhagyma? A kérdésre a válasz igencsak egyszerű megintcsak, ugyanis párnap elteltével nem csak a gyökerek fognak növekedni, de a gerezdek tetejéből is elkezdenek kihajtani a kis zöld hajtások, amik napról-napra csak növekszenek és egy hét elteltével már át is ültethetjük a földbe. A gerezdeket ilyenkor kell szétválasztani egymástól és külön-külön elültetni. Az ültetésnél fontos, hogy tápanyagban gazdag talajba ültessünk, és olyan helyre helyezzük a kis fokhagymagerezdeket, ahol majd sok napsütés éri őt, hogy szépen tudjon fejlődni.

hirdetes


Ha a kertbe ültetünk, akkor az ültetés során figyeljünk rá, hogy a gerezdeket körülbelül 5 centiméterre ültessük egymástól és legalább 5 centiméter mélyen legyenek a földben. 
 

Így lehet néhány hét alatt frissen termesztett, hazai fokhagymát termeszteni, egyszerűen, hogy a boltban többé ne kelljen megvásárolni!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2024-02-22

Nem csak szép, de jól alkalmazkodik is: ismerd meg az erdei tündérfürtöt

Az erdei tündérfürtöt csak imádni lehet: jól alkalmazkodik, szereti az árnyékos helyeket és nem igényel nagy törődést, legyen neked is erdei tündérfürtöd!

2024-02-06

Ezeknek az egynyári virágoknak a magját februárban kell elültetni!

Felhívjuk minden kertész figyelmét arra, hogy a február egy nagyon rövid hónap, egyet-kettőt pislogunk, és már véget is ér, pedig sok mindent most kell ültetni!

2024-01-18

Mi az oka, ha nem kel ki a fokhagymám a kertben?

A fokhagyma termesztése nem bonyolult folyamat, ám, ha nem kelt ki a fokhagymád a kertben, akkor lehet te is az öntözéssel rontottad el.

2024-01-16

Milyen növényfajt érdemes termeszteni Magyarországon?

Egyetlen növényünk termesztési lehetőségei sem függetlenek a termelés belső és külső feltételeinek meglététől, ezért ezeket kell megvizsgálni választás előtt.

2024-02-26

Termessz chili paprikát úgy, mint egy profi

Termessz idén te is chili paprikát, már márciusban kezdheted a csíráztatást: kövesd a szakértő lépéseit, hogy te is profi chili termesztő lehess idén!

2024-02-26

Így kell megmetszened a levendulát tavasszal

Azt szeretnéd, hogy idén nyárra még több meseszép virágot hozzon levendulabokrod? Akkor mutatjuk, hogyan kell megmetszened tavasszal - szakértői tanácsok.

2024-02-26

Ezt az 5 pillangómágnes virágot ültesd el idén tavasszal!

Ezek a legszebb pillangómágnes virágok, amiket te is elültethetsz idén tavasszal. Varázsoljunk gyönyörű kertet, mutatjuk a kertészek tippjeit!

2024-02-26

8 kertészeti mítosz, amit 2024-ben el kell felejtened

Kertészkedés közben gyakran vannak olyan "tudások", amelyeket generációkon átöröklünk vagy az interneten találunk, vajon mennyiben felelnek meg a valóságnak?

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

hígtrágyakezelés berendezései

az iparszerű állattartó telepek (iparszerű állattartás) jelentős részét hígtrágyás,... Tovább

Gombaölo Topas 100 EC

Lisztharmat elleni felszívódó készítmény almában, szőlőben, csonthéjasokban,... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert Növénytermesztés