Így csíráztasd a fokhagymát, hogy többé ne kelljen fokhagymát vásárolnod

hirdetes

Így termessz újra fokhagymát! – Ezzel a trükkel nem kell többé fokhagymát venned!

ZH
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A magyar konyha egyik legfontosabb alapanyaga a fokhagyma, ami számos ételünk alapízéhez járul hozzá, így elég gyorsan kifogyhatunk belőle. Ezzel a trükkel azonban nem kell soha többé fokhagymát vásárolnod, hiszen egyszerűen újratermesztheted a lakásban is!

fokhagyma termesztés

Fokhagymából még több fokhagyma


A fokhagyma újratermesztésének első lépéseként ki kell csíráztatnunk egy fokhagymát. Ez a folyamat azonban könnyebb, mint gondolnád, ugyanis nem kell mást tenned, mint lehúzni az egész fej fokhagyma külső héját, amivel szabaddá teszed a gerezdeket, de azokat nem kell szétszedned! Ezután egy éles kés segítségével minden gerezd alját vágd le és helyezd egy pohárba úgy, hogy addig töltöd meg a poharat vízzel, amíg a fokhagymafej alja bele nem ér a vízbe. Fontos, hogy csak az alja érjen bele, és ne áztassuk be az egész fokhagymát, ezért egy olyan poharat válassz, amibe nem esik bele a hagyma. Ezután csak hagynod kell, hogy a természet tegye a dolgát, és meglátod majd, már másnapra kis apró gyökereket fog növeszteni a fokhagymád.

hirdetes

Hogyan csíráztassuk a fokhagymát?


Ha másnapra kis gyökereket növesztett a fokhagymád, akkor sikeres volt az első lépésed a fokhagymacsíráztatása során, de hogyan is lesz ebből még több fokhagyma? A kérdésre a válasz igencsak egyszerű megintcsak, ugyanis párnap elteltével nem csak a gyökerek fognak növekedni, de a gerezdek tetejéből is elkezdenek kihajtani a kis zöld hajtások, amik napról-napra csak növekszenek és egy hét elteltével már át is ültethetjük a földbe. A gerezdeket ilyenkor kell szétválasztani egymástól és külön-külön elültetni. Az ültetésnél fontos, hogy tápanyagban gazdag talajba ültessünk, és olyan helyre helyezzük a kis fokhagymagerezdeket, ahol majd sok napsütés éri őt, hogy szépen tudjon fejlődni.

hirdetes


Ha a kertbe ültetünk, akkor az ültetés során figyeljünk rá, hogy a gerezdeket körülbelül 5 centiméterre ültessük egymástól és legalább 5 centiméter mélyen legyenek a földben. 
 

Így lehet néhány hét alatt frissen termesztett, hazai fokhagymát termeszteni, egyszerűen, hogy a boltban többé ne kelljen megvásárolni!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-30

Útmutató a fák és a cserjék késő téli és korai tavaszi metszéséhez

Tekintsd meg listánkat arról, hogy mely fákat és cserjéket kell metszeni a nyugalmi hónapokban – és kapj néhány általános metszési tippet a szezonra!

2023-01-30

A trombitafolyondár ültetése, metszése és fajtái

A trombitafolyondár az egyik legszebb kúszónövény, amely igencsak kevés odafigyelést igényel. Néhány fontos dolgot azonban nem szabad elszalasztani!

2023-01-30

5 romantikus szobanövény, amit ajándékozhatsz Valentin-napra

A tucatnyi vörös rózsa nyüzsgő, rövid életű, illatmentes csokornak megvolt a maga ideje, ami már leágazott. Válassz helyette egy mutatós szobanövényt!

2023-01-30

A kúszó fikusz termesztése és gondozása

A legnépszerűbb a Ficus pumila, más néven kúszó fikusz. Nemcsak könnyen termeszthetőek, de kiváló és viszonylag szívós szobanövények is, mutatjuk hogy gondozd!

2023-01-31

Ezek a legjobb tippek a fa alá ültetéshez

A fa alatti növények remekül tudnak mutatni, feltéve, ha ki is bírják ott az árnyékos, száraz talajban sokáig: de ne aggódj, léteznek ilyen növények!

2023-01-30

Trombitafolyondár termesztése és gondozása

A trombitafolyondár (Campsis radicans) egy őshonos észak-amerikai növény, vörös, narancssárga virágai a nyári hónapokat teszik varázslatossá a házi kertben.

2023-01-30

Lonc gondozása: Hogyan neveljünk loncot a kertben

Mindenki felismeri a lonc növény kedves illatát és nektárjának édes ízét. De hogyan kell gondozzuk a lonc növényeket a házi kertben, hogy csodásan virágozzon?

2023-01-30

A lilaakác ültetése, termesztése és gondozása

A lilaakác erőteljesen virágzik tavasszal, új növekedéskor lila színű virágcsoportokat hoz létre, amelyek viszont a fő hajtások sarkantyújából kelnek ki.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

csonttörés

a csontok folytonosságának megszakadása, amely lehet teljes (két v. több darabra törik a... Tovább

gejzíres szárítás

gabonafélék és egyéb magvak olyan szárítási módja, amelynél a hengeres v. a fordított... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert Növénytermesztés Zöldségtermesztés