Így csíráztasd a fokhagymát, hogy többé ne kelljen fokhagymát vásárolnod

hirdetes

Így termessz újra fokhagymát! – Ezzel a trükkel nem kell többé fokhagymát venned!

ZH

A magyar konyha egyik legfontosabb alapanyaga a fokhagyma, ami számos ételünk alapízéhez járul hozzá, így elég gyorsan kifogyhatunk belőle. Ezzel a trükkel azonban nem kell soha többé fokhagymát vásárolnod, hiszen egyszerűen újratermesztheted a lakásban is!

fokhagyma termesztés

Fokhagymából még több fokhagyma


A fokhagyma újratermesztésének első lépéseként ki kell csíráztatnunk egy fokhagymát. Ez a folyamat azonban könnyebb, mint gondolnád, ugyanis nem kell mást tenned, mint lehúzni az egész fej fokhagyma külső héját, amivel szabaddá teszed a gerezdeket, de azokat nem kell szétszedned! Ezután egy éles kés segítségével minden gerezd alját vágd le és helyezd egy pohárba úgy, hogy addig töltöd meg a poharat vízzel, amíg a fokhagymafej alja bele nem ér a vízbe. Fontos, hogy csak az alja érjen bele, és ne áztassuk be az egész fokhagymát, ezért egy olyan poharat válassz, amibe nem esik bele a hagyma. Ezután csak hagynod kell, hogy a természet tegye a dolgát, és meglátod majd, már másnapra kis apró gyökereket fog növeszteni a fokhagymád.

hirdetes

Hogyan csíráztassuk a fokhagymát?


Ha másnapra kis gyökereket növesztett a fokhagymád, akkor sikeres volt az első lépésed a fokhagymacsíráztatása során, de hogyan is lesz ebből még több fokhagyma? A kérdésre a válasz igencsak egyszerű megintcsak, ugyanis párnap elteltével nem csak a gyökerek fognak növekedni, de a gerezdek tetejéből is elkezdenek kihajtani a kis zöld hajtások, amik napról-napra csak növekszenek és egy hét elteltével már át is ültethetjük a földbe. A gerezdeket ilyenkor kell szétválasztani egymástól és külön-külön elültetni. Az ültetésnél fontos, hogy tápanyagban gazdag talajba ültessünk, és olyan helyre helyezzük a kis fokhagymagerezdeket, ahol majd sok napsütés éri őt, hogy szépen tudjon fejlődni.

hirdetes


Ha a kertbe ültetünk, akkor az ültetés során figyeljünk rá, hogy a gerezdeket körülbelül 5 centiméterre ültessük egymástól és legalább 5 centiméter mélyen legyenek a földben. 
 

Így lehet néhány hét alatt frissen termesztett, hazai fokhagymát termeszteni, egyszerűen, hogy a boltban többé ne kelljen megvásárolni!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-07-31

Miért rohad a paradicsomom alja? – kérdések és válaszok a virágzás utáni rothadásról

Te is találkoztál már azzal a problémával, hogy a paradicsomgyümölcseid alja rohadni kezdett ott, ahol korábban virág volt rajta? Mutatjuk, mi áll a hátterében!

2022-07-31

Mikor és hogyan érdemes szüretelni a retket?

Szeretnél tavasztól az első fagyokig folyamatosan friss retket fogyasztani a saját kertedből? A kulcs az, hogy időben szüreteld, és ültesd újra. Mutatjuk, mikor!

2022-07-31

Vízipálma – avagy esernyős szobanövények: Információk az esernyőnövény termesztéséről és gondozásáról

A vízipálmát esernyőnövénynek is hívják, ugyanis míg valódi levelei a szárára csavarodnak - igazán egzotikus hatást keltve, fellevelei kis esernyőt képeznek.

2022-08-10

Több rendkívüli intézkedési segíti az aszálykár sújtotta termelőket

Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály sújtotta mezőgazdaságot és felgyorsulnak az biztosítások után igényelhető kártérítések kifizetései is.

2022-08-05

6 növény, amivel dúsíthatod a zöldségeskerted termését! – Nitrogén termelő növények

Próbáld ki a természetes tápanyagellátókat, és ültess nitrogéntermelő növényeket! Az egészséges talaj egészséges növényeket eredményez, hanyagold a vegyszert!

2022-08-05

Ez a legjobb idő a növények átültetésére! – Útmutató házi kertészeknek

A növények átültetése nagyszerű módja annak, hogy új életet adjunk kertünknek. De átültettél már egy növényt, és láttad, ahogy meghal? Mindenkivel előfordul!

2022-08-05

Unod a sima gyepet és amúgy is mindig kiszárad? Válassz inkább vadvirágos talajtakarót!

A gyönyörű pázsit minden otthon büszkesége. A pázsit egészségének megőrzése és jó megjelenése azonban sok munka lehet és még így is könnyen kiszáradhat.

További cikkek ebben a témában


viselkedés (magatartás)

Az állatok környezetükkel különböző tevékenységekben megnyilvánuló állandó... Tovább

adó

a költségvetési kapcsolatnak az egyik, a bevételi oldala. Kötelező jellegű rendszeres... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert Növénytermesztés Zöldségtermesztés