A fekete nadálytő tea felhasználása kertedben

hirdetes

Fekete nadálytő tea készítése és felhasználása a kertben

Szélesi Ferenc - Főkertész, NA
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Egy igazi különleges csodát mutatok most be nektek, ami nem más, mint a fekete nadálytő tea. Nézzük, hogyan és mire lehet felhasználni a kertben ezt a keveréket, tartsatok velem most is! 

Használjuk fel a fekete nadálytő teát

A nadálytő tea egyike a megannyi természetes, folyékony tápnak, amit akár otthon is könnyedén elkészíthetsz kerti növényeid gondozására. A fekete nadálytő (Symphytum officinale) akár házilag is termeszthető, így lényegében ingyenesen juthatsz megújuló, jó minőségű tápforráshoz. Szóval mire lesz szükséged mindehhez, és egyáltalán miért érdemes nadálytó teát készíteni? Lássuk a válaszokat!

Miért érdemes nadálytő teával táplálnod kertedet

Ha organikus kertész vagy, akkor minden bizonnyal több pénzt költesz az organikus termékekre, mintha műanyag vegyszereket vásárolnál. Ezek a szerek persze műanyag tárolókban érkeznek, amiket ki is kell szállítani valahogy, ami szintén nem sok jót tesz a természetnek. A fekete nadálytőből készült „tea” hozzávalói azonban helyileg beszerezhetők, ráadásul egy fillért sem kell fizetned értük.

hirdetes

Ha mindez nem lenne elég, kizárólag hasznos tápanyagokat tartalmaz, mindenféle hozzáadott vegyszer nélkül. Mint azt bizonyára tudod, a növényeknek különféle tápanyagokra van szükségük, hogy életben maradhassanak, egészségesen fejlődhessenek és persze, hogy teremhessenek. A három legfontosabb ilyen tápanyag a nitrogén (N), a foszfor (P) és a kálium (K).

hirdetes

A bolti műtrágyákon mindig feltüntetik, hogy milyen arányban tartalmazzák ezeket a tápanyagokat, és más egyebeket is, amikre a növényeknek szüksége lehet. A nitrogén főleg a levélzetért felelős, a foszfor a növekedésről és az immunrendszerről gondoskodik, a kálium pedig a virágok és a termések növesztéséhez szükséges.

A fekete nadálytőben mindhárom alapvető tápanyagot nagy mennyiségben tartalmazza, ugyanis élete során felszívja ezeket a talajból, és leveleiben tárolja őket. A fekete nadálytőnek nagyobb a káliumtartalma, mint az általános komposztnak. Ezeken kívül sok magnéziumot és kalciumot is tartalmaz, amelyek szintén fontosak a növények számára.

Hogyan készíts fekete nadálytő teát

Miután begyűjtöttél némi fekete nadálytőt (amit akár magadnak is megtermeszthetsz kertedben), elkészítheted a nadálytőteát, ennek a módját a következő oldalon osztom meg!

Forrás: Fotók: Schutterstock

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

malacok elválasztása

az elválasztással a malacoktól megvonják a kocatejet. Időpontjának helyes megválasztása a... Tovább

fajtaértékelés

elemző eljárás, amellyel az egyes —>fajták viszonylagos értékét hasonlítják... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert