Fehérvirágú lóhere, mint talajtakaró

hirdetes

Így lehet gyönyörű fehér pázsitod, ha segítségül hívod a lóherét

SFV
Fehérvirágú lóhere, mint talajtakaró

Lóhere a gyepben

Így cseréld a füves pázsitod fehér virágokkal tarkított lóherésre!


A lóherét tavasszal vagy nyáron érdemes elültetni, hogy legyen ideje a meghonosodásra, mielőtt még a hideg időszak beköszönt. 


1.lépés: A fű eltávolítása


Első lépésként távolítsd el a füvet a jelenlegi pázsitodról és alaposan tisztítsd meg a területet, hogy a lóherének és a fűnek ne kelljen egymással versenyeznie a talajtakaró funkciójának betöltéséért! Ha szeretnéd, a felület tetején ott hagyhatod a jelenlegi füves gyepet és a magvait egy kombinált összetételű talajtakaróér, így viszont garantáltan tovább tart majd, míg a lóhere fehér virágai teret hódítanak maguknak.

hirdetes


2.lépés: Gereblyézés


Második lépésként egy gereblye segítségével gereblyézd, karcold meg azt a területet, ahová a lóhere magvait el szeretnéd szórni!


3.lépés: Szórd el a magvakat!

Szórd el a lóhere magvait körülbelül 170-226 g/1000 láb (305 m) mennyiségben! Figyelj, mert a lóhere magvai rettentően kicsik, így nehéz lehet őket egyenletesen eloszlatni. A legtöbb, amit tehetsz, hogy törekszel a tőled telhető legjobbra. A lóhere az idő előrehaladtával kitölti majd az összes hiányzó felületet. 


4.lépés: Locsold!

hirdetes


Ha elvetetted a lóhere magvait, öntözd meg alaposan, és ismételd meg ezt rendszeresen az elkövetkező néhány hétben, amíg meg nem látod a felbukkanó kis fehér virágokat!


5.lépés: Nincs trágyázás!

Vagy inkább nem lépés: eszedbe ne jusson trágyázni a lóherét, mert az megöli! Egyszerűen csak élvezd, hogy van egy kevés karbantartást igénylő gyönyörű, fehérvirágos lóhere-pázsitod!


Sikerült meggyőznünk arról, hogy fehérvirágú lóherét vetni a füves pázsitba jó ötlet? Akkor ne késlekedj, vágj bele gyeped színesítésébe még idén nyáron, hogy jövőre már egy kész kis virágoskert lehessen a talpaid alatt!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-10-03

Az 5 legjobb formára metszhető cserje féle

Változtasd műalkotásokká ezeket a törpe fákat, cserjéket! Ezekkel a cserjékkel mindig szépen mutat majd a kerted, mint egy igazi műalkotás! Cserje metszés

2022-10-03

5 népszerű kancsó növény – Ha izgalmas növényeket szeretnél a kertedbe

A kancsónövények az egyik legszórakoztatóbb növények, amelyet termeszthetsz. A híres Vénusz légycsapójához hasonlóan a különleges kancsónövények is húsevők.

2022-10-03

Hogyan termesztjük és gondozzuk Abeliát

Az élénk lombozatáról és a hosszú virágzási idejéről ismert Abelia nemzetség mintegy 30 lombhullató és örökzöld cserjefajtából áll. Így termeszd otthon!

2022-10-03

A kínai bazsarózsa termesztése és gondozása - Kerti bazsarózsa

Kevés növény rendelkezik hosszabb termesztési múlttal vagy fontosabb szerepet a díszkertészetben, mint a bazsarózsa. A bazsarózsa gondozása, nevelése és fajtái

2022-10-03

Növények, amik a teljes árnyékban is jól érzik magukat

A teljes árnyékban növekvő növények keresése kihívásokkal teli munka. Kerted egy része egésznap teljes árnyékban van? Így is gondozhatsz ott növényeket!

2022-06-29

Milyen gyakran öntözzem a gyepet nyáron?

Szóval milyen gyakran és hogyan kell öntözni a gyepet a nyári hónapokban? Ez egy igen kényes téma, mert ha valami nem jó, akkor nem lesz zöld a fű. Lássuk!

2022-06-27

„A szomszéd kertje mindig zöldebb” – De miért lesz gyomos a fű a kertedben?

A gyönyörű tiszta szép fű nem kell, hogy csak álom maradjon, ha neked is megkeserítik a mindennapjaidat a fűben kinövő gyomnövények,tudd meg, hogy mi okozza!

2022-09-12

A vodka valóban elpusztítja a gazt? Próbáld ki ezt a háztartási módszert a gyommentesítéshez!

A háztartási trükkök és tippek egyre népszerűbbek a kertészek körében, akik szeretnék kerülni a vegyszereket, tudd meg a vodka valóban elpusztítja-e a gyomokat

További cikkek ebben a témában


koraérés

a fejl. szakaszok felgyorsulása és így a teljes kifejl. állapotának korábbi bekövetkezése.... Tovább

csirkék fertőző tenoszinovítisze (tenosynovitis)

néhány hetes és növendék csirkék ízület- és ínhüvelygyulladássaljáró, reovírus által... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Gyeptermesztés Házi kert