Bemutatkozik a fehér liliom - ismerd meg Te is gondozását, ültetését

hirdetes

Ismerd meg Te is a hófehér virágú fehér liliomot

TK

A fehér liliom képes lehet csodás, fehér virágaival megkoronázni kertedet – arról nem is beszélve, hogy jellegzetes illattal ajándékozza meg környezetét. Ismerd meg mostani cikkünkből Te is ezt a szépséget, tudj meg mindent ültetéséről és gondozásáról!

Fehér liliom

A fehér liliom fehér virágaival egyike a legősibb dísznövényeinknek – mégis, a többi liliomfajta az utóbbi időben kissé háttérbe szorította ezt a szépséget. 


Röviden a fehér liliomról


Ez a szépséges virág a liliomfélék családjába tartozik, közkedvelt hagymás növénynek számít. Elterjedése feltehetően Kis-Ázsiából történt, elsősorban a mediterrán tájakon őshonos.


Nagyobb termettel rendelkezik, magassága akár 1 méter is lehet, virágai pedig a 20 – 25 centiméteres nagyságot is elérhetik. Virágzása elsősorban nyár elejére, júniusra, valamint júliusra tehető. Amennyiben tehát ültetésén gondolkozunk, érdemes nagyobb területet és támasztékot biztosítani számára.

hirdetes


A liliomok kapcsán ugyanakkor sok mindenről lehet beszélni – elválaszthatatlanok tőlük a tradíciók, valamint az építészet is hamar felfedezte ennek a növénynek a motívumát, mely a vallással kapcsolatos művészeti alkotásokban jelenik meg nagyrészt. Amellett pedig, hogy a művészetben találkozhatunk vele, valamint, hogy a kertünk ékes dísze is lehet, virágkötészetben is előszeretettel használják. fehér színe az ártatlansággal köthető össze, a tisztaság szimbóluma – az esküvőkön előszeretettel jelennek meg a liliomból készült csokrok.


Részét képezi a görög mitológiának is. Eszerint a szoptatós Héra istennő kicsöppenő anyatejéből sarjadt ki az első, csodaszép fehér liliom.

hirdetes


Mikor érdemes ültetni?


A liliomot általában nyár végén vagy ősszel érdemes elültetni, a később virágzók esetében ugyanakkor ez utána is megtörténhet – ezek közül kivételt talán a madonna liliom képez csak, melyet szintén a nyár végéhez közeledve érdemes föld alá helyezni. Ültetése kapcsán érdemes fokozottan figyelnünk, hogy megfelelő mennyiségű földet helyezzünk majd a hagymákra.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-09-23

Hasznos tippek - így tartsd karban kertedet ősszel

Ősszel sem áll meg az élet a kertekben – rengeteg kertimunkáról beszélhetünk, melyeket érdemes még és már ilyenkor elvégeznünk. Most hasznos tippeket mutatunk.

2021-09-26

Vegyszermentes kert – most szuper ötleteket mutatok kivitelezéséhez

Amennyiben Te is szeretnél odafigyelni jobban környezetedre, akkor érdemes mindig vegyszermentes alternatívák között kutatnod - mostani cikkünkben segítünk.

2021-09-22

Itt az ideje madárbarát bogyós gyümölcsöket ültetni!

Itt az ideje szárnyas barátainkra is gondolni! Mutatjuk, milyen bogyós gyümölcsöket érdemes még elültetned kertedben, hogy kedvezz a madaraknak is a jövőben.

2021-09-26

Gyakori gyümölcsfa betegségek – ezekre érdemes odafigyelned

Az év minden időszakában fontos, hogy megfelelően odafigyeljünk gyümölcsfaink egészségére – mostani cikkünkből ismerj meg három gyakori gyümölcsfa betegséget.

2021-09-27

Őszi kerti nagytakarítás – íme, a legfontosabb lépések!

Az őszi időszakban egyáltalán nem szabad megfeledkezni az őszi nagytakarításról – mostani cikkünkben eláruljuk ennek legfontosabb lépéseit, ezeket tartsd be!

2021-09-26

Kihagyhatatlan kerti teendők - ezekről nem szabad megfeledkezned szeptemberben!

Egy jó kertész ősszel készíti elő a tavaszt – mutatom, mikről nem szabad elfeledkezned az ősz első hónapjában! Lássuk, miket végezz el mindenképpen a hónapban!

2021-09-26

Nem kell búcsút mondanod a színes erkélyednek - ezek a növények segíteni fognak!

A színes virágládáknak nem kell az ősz megérkeztével búcsút intened, csupán olyan növényeket kell választanod, melyek kéepsek megtölteni azokat élettel.

2021-09-08

5 szuper, színpompás évelőágyás – így legyen Neked is természetes kerted!

Te is szereted a természetes kerteket? Akkor most segítünk – 5 szuper évelőágyás ötletet mutatunk, amikkel Te is könnyedén feldobhatod őszi környezetedet.

További cikkek ebben a témában


Budapesti 2. számú Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Budapest Váci út 9-15. 1134 Magyarország Tovább

Bajai Körzeti Földhivatal

Földhivatal földhivatal Cím: Baja Árpád tér 1. Magyarország Telefon: +36-79-322-179... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek kert Kertészet