10 meglepő növény, amiket bizony már februárban érdemes elültetni, februárban ültethető növények listája

10 meglepő növény, amit már februárban el lehet ültetni

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Az egyik leginkább beváltható dolog februárban, hogy mindössze 28 napos. Viszonylagos rövidsége különösen örvendetes, mivel azt jelenti, hogy a tavaszi kertészkedés már csak néhány hét múlva kezdődik. Igaz, túl hideg van a szabadban ültetni, a február remek alkalom lehet a magvak cserépbe vetésére üvegházban vagy bent. Például bizonyos tavaszi virágzású növényeket, nyári terményeket és gyógynövényeket bent csíráztathatunk, mielőtt az utolsó fagy után a szabadba ültetnénk. tehát februárban is akad mit tenni, venni egy kertésznek. Meglepődhetsz, hogy mennyi mindent tudsz elvégezni és elültetni ebben a rövid hónapban.

februárban ültethető növények

Pipacsok

Azok számára, akiknél a szilárdsági zóna 7 és 10 között van, érdemes februárban elkezdeni az évelő virágok, például a mák csíráztatását az élénk tavaszi virágzás érdekében. A mák jól bírja a részleges napsütést a teljes napsütésig, de a legtermékenyebb eredmény érdekében olyan helyre vessük el a magokat, ahol 6 órán át erős napfény éri. Ezenkívül hetente legalább egyszer öntözni kell a palántákat, hogy a talaj nedves legyen. Hazánk leginkább a 6-7 –es zónában található.

Kardvirág

A kardvirág gumója már februárban ültethető azokra a területekre, ahol fagymentes a tél. Alaposan öntözd meg a gumókat, mielőtt körülbelül 4 hüvelyk mélyre ülteted őket jó vízelvezető talajba. 

Árvácska

A legfontosabb az, hogy olyan fajtát válasszunk, mint az árvácska, amely enyhe fagyot is elvisel, ha a hőmérséklet csökken esetleg.

Muskátli

Ezeket a klasszikus ablakdobozos szépségeket februártól lehet bent termeszteni. Bár elégséges lehet a mérsékelt fény is, sok fényre van szükségük a virágzáshoz. A legjobb eredmény elérése érdekében akassz fel a növekedési lámpákat néhány centiméterre a növények felé, és tartsd égve a lámpákat napi 12-14 órán keresztül.

Liliom

A liliom egy másik nyáron virágzó virág, aminek a hagymáját februárban kell ültetni. Ültesd ki őket napos helyre, jó vízelvezetésű talajba. 

Begónia

Február kiváló alkalom a begónia termesztésére is magról. A csírázás megkönnyítésének egyik módja: használj melegítő szőnyeget a növények alatt, hogy melegen tartsa a talajt. Ne ültessük át a begóniát a szabadba, amíg a fagyveszély el nem múlt.

Chili

Okos ezeknek a fűszereknek a termesztését még beltéren elkezdeni, mivel szeretik a meleg időt, de hosszú a növekedési időszakuk. Vegyünk fel egy pár kesztyűt, és az utolsó fagy előtt körülbelül 12 héttel vessük el a magokat közvetlenül egy meleg, nedves talajú palántátálcába. A chili palántákat ezután könnyen átültethetjük a kertbe vagy konténerekbe, körülbelül egy héttel a szezon utolsó fagya után.

Bazsalikom

Február kiváló alkalom arra is, hogy a benti gyógynövények magjait elvessük, amelyeket az utolsó fagy után ültetünk ki.

Kakukkfű

Egy másik ízletes és illatos gyógynövény, amelyet februárban kell ültetni, a kakukkfű. A legjobb eredmény elérése érdekében helyezd a kakukkfüves cserepeket olyan ablakba, amelynek déli vagy nyugati fekvésű, ahol legalább hat órányi napfényt kapnak.

Retek

Általános szabály, hogy két-három héttel az utolsó fagy előtt vessük el a retek magját a kertben.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-22

Mit lehet tenni, ha megégtek a növényeim a napon?

Gondoskodj róla, hogy szobanövényeid ne kapjanak túl sok napfényt, mert megéghetnek és elfonnyadhatnak. Mit lehet tenni, ha megégtek a növényeim a napon?

2024-06-21

Hogyan használjuk a metélőhagymát - A kertben és a konyhában

Fedezd fel, hogyan használhatod a metélőhagymát a kertben és a konyhában. Ismerd meg termesztési tippeket és finom recepteket, amelyekkel feldobhatod ételeidet!

2024-06-22

Meglepő tények a régi idők kerti munkáiról - te hallottál már ezekről?

Amióta világ a világ a földművelés fontos része az emberek életének. Ebben a cikkben 10 érdekes és meglepő tényt tárok fel a régi idők kerti munkáiról.

2024-06-21

Ez az a virág, amitől az összes méh bezsong

A varjúháj, különösen a sárga, igazi méh-mágnes, amely nemcsak a kert szépségét növeli, hanem könnyen gondozható is. Ismerd meg, miért imádják a kertészek!

2024-06-22

Ezek a házi növényvédő szerek minden kártevőt elűznek a kertből - Hihetetlen, de igaz

A kártevők a legtöbb kerttulajdonos életét megnehezítik, de ezek a házi növényvédő szerek garantáltan megoldják a problémádat. Ne habozz, próbáld ki őket.

2024-06-04

Titkos trükk a csigák ellen, amit sokan nem ismernek: Sörös csigariasztó

A csigák jelentős károkat okozhatnak a kertekben különösen esős időben. A sörcsapdák használata egyszerű, és környezetbarát megoldást kínál a csigák ellen.

2024-06-21

Kerti munkák a nyár derekán: mit tegyünk a kertben július elején?

Fedezd fel, mit tegyünk a kertben július elején! Tippek zöldségek, gyümölcsök gondozására, fűszernövények betakarítására és a gyerekek bevonására a kerti munkákba.

2024-06-05

Így metszd meg a paprikádat, mint egy profi

A paprika metszésének trükkjeit osztjuk most meg veletek: így metszd meg a paprikádat, mint egy profi kertész, a paprikád pedig meg fogja hálálni bő terméssel!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

elővetemény

minden termesztett növény, amelyet más termesztett növény követ ugyanazon a területen.... Tovább

ivarzásszinkronizáció

az egyes állatcsoportok ivarzásának megközelítően azonos időpontra való időzítése.... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek kert Kertészet Zöldség