10 meglepő növény, amiket bizony már februárban érdemes elültetni, februárban ültethető növények listája

hirdetes

10 meglepő növény, amit már februárban el lehet ültetni

VN
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Az egyik leginkább beváltható dolog februárban, hogy mindössze 28 napos. Viszonylagos rövidsége különösen örvendetes, mivel azt jelenti, hogy a tavaszi kertészkedés már csak néhány hét múlva kezdődik. Igaz, túl hideg van a szabadban ültetni, a február remek alkalom lehet a magvak cserépbe vetésére üvegházban vagy bent. Például bizonyos tavaszi virágzású növényeket, nyári terményeket és gyógynövényeket bent csíráztathatunk, mielőtt az utolsó fagy után a szabadba ültetnénk. tehát februárban is akad mit tenni, venni egy kertésznek. Meglepődhetsz, hogy mennyi mindent tudsz elvégezni és elültetni ebben a rövid hónapban.

februárban ültethető növények

Pipacsok

Azok számára, akiknél a szilárdsági zóna 7 és 10 között van, érdemes februárban elkezdeni az évelő virágok, például a mák csíráztatását az élénk tavaszi virágzás érdekében. A mák jól bírja a részleges napsütést a teljes napsütésig, de a legtermékenyebb eredmény érdekében olyan helyre vessük el a magokat, ahol 6 órán át erős napfény éri. Ezenkívül hetente legalább egyszer öntözni kell a palántákat, hogy a talaj nedves legyen. Hazánk leginkább a 6-7 –es zónában található.

Kardvirág

A kardvirág gumója már februárban ültethető azokra a területekre, ahol fagymentes a tél. Alaposan öntözd meg a gumókat, mielőtt körülbelül 4 hüvelyk mélyre ülteted őket jó vízelvezető talajba. 

Árvácska

A legfontosabb az, hogy olyan fajtát válasszunk, mint az árvácska, amely enyhe fagyot is elvisel, ha a hőmérséklet csökken esetleg.

Muskátli

Ezeket a klasszikus ablakdobozos szépségeket februártól lehet bent termeszteni. Bár elégséges lehet a mérsékelt fény is, sok fényre van szükségük a virágzáshoz. A legjobb eredmény elérése érdekében akassz fel a növekedési lámpákat néhány centiméterre a növények felé, és tartsd égve a lámpákat napi 12-14 órán keresztül.

hirdetes

Liliom

A liliom egy másik nyáron virágvirág, aminek a hagymáját februárban kell ültetni. Ültesd ki őket napos helyre, jó vízelvezetésű talajba. 

hirdetes

Begónia

Február kiváló alkalom a begónia termesztésére is magról. A csírázás megkönnyítésének egyik módja: használj melegítő szőnyeget a növények alatt, hogy melegen tartsa a talajt. Ne ültessük át a begóniát a szabadba, amíg a fagyveszély el nem múlt.

Chili

Okos ezeknek a fűszereknek a termesztését még beltéren elkezdeni, mivel szeretik a meleg időt, de hosszú a növekedési időszakuk. Vegyünk fel egy pár kesztyűt, és az utolsó fagy előtt körülbelül 12 héttel vessük el a magokat közvetlenül egy meleg, nedves talajú palántátálcába. A chili palántákat ezután könnyen átültethetjük a kertbe vagy konténerekbe, körülbelül egy héttel a szezon utolsó fagya után.

Bazsalikom

Február kiváló alkalom arra is, hogy a benti gyógynövények magjait elvessük, amelyeket az utolsó fagy után ültetünk ki.

Kakukkfű

Egy másik ízletes és illatos gyógynövény, amelyet februárban kell ültetni, a kakukkfű. A legjobb eredmény elérése érdekében helyezd a kakukkfüves cserepeket olyan ablakba, amelynek déli vagy nyugati fekvésű, ahol legalább hat órányi napfényt kapnak.

Retek

Általános szabály, hogy két-három héttel az utolsó fagy előtt vessük el a retek magját a kertben.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-03-30

Mikor van szüksége egy hortenziának több tápanyagra? Hogyan és mikor kell tápozni?

Adj tápot ezeknek a gyönyörű hortenzia növényeidnek, amikor szükségük van rá, és jutalmul egy életerős, dús és ragyogó hortenzia bokrot kapsz majd ajándékul.

2023-03-30

Így lehet ingyen akár több 100 monstera növényed is! – Elég ezt az 5 egyszerű lépést követned!

Ha monsterákkal szeretnéd telepakolni otthonod, nincs szükség rá, hogy újat vásárolj. Egyetlen egészséges növénnyel sok monstera növényt termeszthetsz!

2023-03-30

Grill fűszernövénykert – melyek a legjobb fűszernövények a pácokhoz?

Lássuk, mely fűszernövények a legjobbak grillezéshez! Olcsó és praktikus megoldás ez a grillezés szerelmeseinek! Akár teraszon, erkélyen is kialakíthatod!

2023-03-29

A quinoa termesztése – minden, amit tudnod kell erről a népszerű szupergabonáról

Fedezd fel, hogyan termeszthetsz quinoát egy népszerű és egyben laktató szuperételért, amely szívós, szárazságtűrő, fehérjében gazdag és könnyen gondozható!

2023-03-29

Kezdő kertészként is nevelhetünk sikeresen bazsalikomot – A Thai Bazsalikom termesztésének fortélya

A thai bazsalikom magról, dugványról vagy átültetéssel is termeszthető, és a kertben napos helyen virágzik. Akár kezdő kertészként is könnyen termesztheted.

2023-03-31

A világ legszebb virágoskertjei – Álomszép virágba borult tájak a világ minden részéről

A világ tele van természeti csodákkal, de kevés látvány olyan lélegzetelállító, mint a színes virágokkal teli mezők és kertek a világ bármely pontján.

2023-03-29

Mikor érdemes elkezdeni a zöldségmagokat elvetni beltéren? Szakértői tippek a túl korai vetés buktatóinak elkerülésére

A magról nevelt zöldségek pénztárcakímélő és élvezetes módja annak, hogy ízletes, saját termesztésű zöldségeket termessz. De mikor kell elkezdeni? Mutatjuk!

2023-03-29

8 évelő gyümölcs és zöldség, amelyet csak egyszer kell elültetni

Több zöldség, illetve gyümölcs is évelő, ami azt jelenti, hogy csak egyszer kell elülteni, és évről évre terem. Mely gyümölcsök és zöldségek évelőek? Mutatunk..

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Arcadia (1059 1X1)

Tavaszi árpa Cél: sörárpa Leírás:A fajta növekedési típusa korai fejlõdési stádiumban... Tovább

zigóta

a megtermékenyített (->megtermékenyítés) ->petesejből kialakuló diploid (->diploid sejt)... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek kert Kertészet kertfenntartás virágtermesztés Zöldség