10 meglepő növény, amiket bizony már februárban érdemes elültetni, februárban ültethető növények listája

hirdetes

10 meglepő növény, amit már februárban el lehet ültetni

VN
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Az egyik leginkább beváltható dolog februárban, hogy mindössze 28 napos. Viszonylagos rövidsége különösen örvendetes, mivel azt jelenti, hogy a tavaszi kertészkedés már csak néhány hét múlva kezdődik. Igaz, túl hideg van a szabadban ültetni, a február remek alkalom lehet a magvak cserépbe vetésére üvegházban vagy bent. Például bizonyos tavaszi virágzású növényeket, nyári terményeket és gyógynövényeket bent csíráztathatunk, mielőtt az utolsó fagy után a szabadba ültetnénk. tehát februárban is akad mit tenni, venni egy kertésznek. Meglepődhetsz, hogy mennyi mindent tudsz elvégezni és elültetni ebben a rövid hónapban.

februárban ültethető növények

Pipacsok

Azok számára, akiknél a szilárdsági zóna 7 és 10 között van, érdemes februárban elkezdeni az évelő virágok, például a mák csíráztatását az élénk tavaszi virágzás érdekében. A mák jól bírja a részleges napsütést a teljes napsütésig, de a legtermékenyebb eredmény érdekében olyan helyre vessük el a magokat, ahol 6 órán át erős napfény éri. Ezenkívül hetente legalább egyszer öntözni kell a palántákat, hogy a talaj nedves legyen. Hazánk leginkább a 6-7 –es zónában található.

Kardvirág

A kardvirág gumója már februárban ültethető azokra a területekre, ahol fagymentes a tél. Alaposan öntözd meg a gumókat, mielőtt körülbelül 4 hüvelyk mélyre ülteted őket jó vízelvezető talajba. 

Árvácska

A legfontosabb az, hogy olyan fajtát válasszunk, mint az árvácska, amely enyhe fagyot is elvisel, ha a hőmérséklet csökken esetleg.

Muskátli

Ezeket a klasszikus ablakdobozos szépségeket februártól lehet bent termeszteni. Bár elégséges lehet a mérsékelt fény is, sok fényre van szükségük a virágzáshoz. A legjobb eredmény elérése érdekében akassz fel a növekedési lámpákat néhány centiméterre a növények felé, és tartsd égve a lámpákat napi 12-14 órán keresztül.

hirdetes

Liliom

A liliom egy másik nyáron virágvirág, aminek a hagymáját februárban kell ültetni. Ültesd ki őket napos helyre, jó vízelvezetésű talajba. 

hirdetes

Begónia

Február kiváló alkalom a begónia termesztésére is magról. A csírázás megkönnyítésének egyik módja: használj melegítő szőnyeget a növények alatt, hogy melegen tartsa a talajt. Ne ültessük át a begóniát a szabadba, amíg a fagyveszély el nem múlt.

Chili

Okos ezeknek a fűszereknek a termesztését még beltéren elkezdeni, mivel szeretik a meleg időt, de hosszú a növekedési időszakuk. Vegyünk fel egy pár kesztyűt, és az utolsó fagy előtt körülbelül 12 héttel vessük el a magokat közvetlenül egy meleg, nedves talajú palántátálcába. A chili palántákat ezután könnyen átültethetjük a kertbe vagy konténerekbe, körülbelül egy héttel a szezon utolsó fagya után.

Bazsalikom

Február kiváló alkalom arra is, hogy a benti gyógynövények magjait elvessük, amelyeket az utolsó fagy után ültetünk ki.

Kakukkfű

Egy másik ízletes és illatos gyógynövény, amelyet februárban kell ültetni, a kakukkfű. A legjobb eredmény elérése érdekében helyezd a kakukkfüves cserepeket olyan ablakba, amelynek déli vagy nyugati fekvésű, ahol legalább hat órányi napfényt kapnak.

Retek

Általános szabály, hogy két-három héttel az utolsó fagy előtt vessük el a retek magját a kertben.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-12-06

5 Kihagyhatatlan magyar természeti csoda télre

A hideg hónapokban is érdemes felfedezni a természet varázslatait, és Magyarország bővelkedik olyan természeti csodákban és különlegességekben, amik télen is lenyűgözőek.

2023-12-05

Műfenyő vagy vágott fenyő? – Ez egy teljes tévhit!

A Karácsonyfa-vásárlás kapcsán felmerülő dilemmát érintve Kovács Erik, a Klímapolitikai Intézet kutatója cáfolja a műfenyő környezetbarátságával kapcsolatos tévhiteket.

2023-12-05

Növények a fürdőszobában: páfrány, aloe vera és orchidea, ne hagyd növény nélkül a fürdőt!

Növényeket a fürdőszobába! Talán nem is gondolnánk, de az olyan növények, mint az orchideák, páfrányok és aloe verák kiválóan érzik magukat a nedves klímájú térben!

2023-12-05

Tudtad hogy ezekben a magyar fürdőkben gyulladáscsökkentő gyógyvízben lehet fürdeni?

Felfedezzük azokat a kivételes fürdőket, ahol nemcsak kellemesen pihenhetünk, de a gyulladáscsökkentő gyógyvíz áldásos hatásaival is gondoskodhatunk egészségünkről.

2023-12-05

Hogyan teleltessem a leanderemet megfelelően? - a kertész válaszol

A kertész szakértőnk most válaszol a fontos kérdésre és elmondja, hogyan teleltessük a leander növényünket, megoszt ehhez számos, hasznos tippet, kövesd te is!

2023-11-30

Az évelők szaporítását most is elvégezhetjük!

Az évelő növények gondozása és szaporítása fontos lépése a kertfenntartásnak. A tőosztás, pedig épp olyan téli feladatok közé tartozik, mint a metszés, vagy a gyümölcsfa ültetés.

2023-12-05

Így teleltesd olyan profin a muskátlidat, mint egy kertész

Így teleltesd könnyedén és szakszerűen a muskátlidat, pont úgy, mint egy profi kertész! Most megmutatjuk, mi a pontos menete, kövesd te is a lépéseket a cikkben!

2023-11-30

Így segít az ecet a növényeiden

Az ecet, amit általában tisztítószerként ismerünk, kiváló segítség lehet a növények egészséges növekedésének elősegítésében és más hasznos célokra is a növényeinkkel kapcsolatban.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

bürökmérgezés

a bürök fiatal hajtásainak elfogyasztásakor az állatokban remegés, nyálzás, hányás,... Tovább

fejlődési rendellenesség (fejlődési hiba)

ált. már a megszületés (kikelés) előtt jön létre; a rendellenesség szorítkozhat egyes... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek kert Kertészet kertfenntartás virágtermesztés Zöldség