Az EURO-SOL különleges csomagolású vetőburgonyája

Kalap, kabát, krumpli...

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A gödöllői vetőmagbörze egyik standján egy tonettfogason fekete kalap és fekete kabát társaságában egy meglepő kiszerelésű vetőburgonya foglalt helyet, elegáns csomagolásának fogantyújára akasztva. A látogatók némi derültséggel ismertek rá a TV reklámból jól ismert zacskóra és boldogan rohamozták meg a pultot. Ez a stand az EURO SOL Kft. és a STÓLÓ Kft. közös kiállítása volt.
Az EURO-SOL különleges csomagolású vetőburgonyája

KALAP, KABÁT, KRUMPLI…

A gödöllői vetőmagbörze egyik standján egy tonettfogason fekete kalap és fekete kabát társaságában egy meglepő kiszerelésű vetőburgonya foglalt helyet, elegáns csomagolásának fogantyújára akasztva. A látogatók némi derültséggel ismertek rá a TV reklámból jól ismert zacskóra és boldogan rohamozták meg a pultot.
Ez a stand az EURO SOL Kft. és a STÓLÓ Kft. közös kiállítása volt.
Miért kalap, kabát? Ez egy humoros jelkép, mely arra utal, hogy elhagyjuk a régit és az új felé törekszünk. MEGÉRETT AZ IDŐ A FAJTAVÁLTÁSRA!
A STÓLÓ Kft. a német EUROPLANT Pflanzenzucht GmbH kiváló, ellenálló, modern fajtáit helyezi az új csomagolásba.
Az új csomagolás is szerves része a fajtaváltásnak. Nagy felületű információhordozó, mely az új, rezisztens fajták legfontosabb tulajdonságaira hívja fel a figyelmet. A részletesebb fajtaleírásokból az is kiderül, hogy a rezisztencia mellett közös tulajdonság a bő termés, a piacosság, jó mechanikai tűrőképesség - mely mosásra csomagolásra való alkalmasságot jelent - továbbá ugyancsak a jó tárolhatóság.
Másik indoka a szemet gyönyörködtető és a legújabb technológiát megtestesítő csomagolásnak, hogy egyben megkülönböztető is. Az utóbbi években megszaporodott a piacon a necchálóba csomagolt, vetőburgonyának nevezett kisgumók kiszerelése. Vannak olyan fajtatulajdonos cégek, akik nem törődnek a fajtáikból előállított utántermesztett kisgumók kiszerelésével, nem érdekli őket, hogy ez a minőség már nem kellően reprezentálja a fajta eredeti tulajdonságait, különösen, ha leromlásra érzékeny fajtákról van szó. Keveredett tehát a kereskedelemben az elit import és a hazai szaporítás, többé-kevésbé szabályos címkékkel ellátva, változatos minőségben, és csak a vásárló látta a kárát.
Ennek a káosznak a magunk részéről úgy tudunk véget vetni, ha kiváló tulajdonságú, kiváló minőségben importált és kiváló eredményekre képes fajtáinkat megkülönböztető és méltó módon csomagoljuk.
Az EURO SOL Kft., mint az EUROPLANT képviselője, szemelőtt tartja azt az Uniós szabályozást - mely hamarosan kötelezővé válik -, miszerint az elit (Klasse A) minőségű vetőburgonya közvetlen árutermelésre való, és nem járul hozzá ahhoz, hogy fajtáiból hazai szaporítású kisgumós vetőburgonya forgalomba kerüljön.
A termelők, akik az EURO SOL Kft.-től vetőburgonyát vásárolnak Elit minősítésben, nem érzik kényszerét annak, hogy saját részükre utántermesztett szaporítóanyagot állítsanak elő, mert az EURO SOL által kínált import, elit (Klasse A) minőségű vetőburgonya ára alig valamivel haladja meg a hazai utántermesztettét, minősége, hozama pedig sokszorosan felülmúlja azt. Könnyen felmérik tehát a termelők, hogy kevesebb elit vetőburgonya is elég ahhoz, hogy az előirányzott mennyiségű étkezési burgonyát megtermeljék, mintha utántermesztettet vásárolnának, így jelentős megtakarítást érhetnek el a termelési költségekben, árujuk pedig egészségesebb, piacosabb lesz. Azoknak a termelőknek pedig, akik tradicionálisan és megfelelő szakértelemmel hazai vetőburgonya előállítással foglalkoznak, az EURO SOL Kft. -szintén elérhető áron - szuperelit minőségű vetőburgonyát ajánl.
A termelőknek módjukban áll kis kiszerelésben, kisgumóval kipróbálni az új ellenálló fajtákat, bár az EURO SOL Kft. rugalmasan úgy szervezte meg értékesítését, hogy normál méretű vetőburgonyához hozzájuthatnak kisebb mennyiségben is, nem szükséges azonnal kamion tételt vásárolni.
Az új, ellenálló és piacos fajtákkal kapcsolatos információt az EURO SOL Kft. telefonszámán (06-30-400-6879), vagy a STÓLÓ Kft. telefonszámain (397-2520, 391-6354) kaphatnak az érdeklődők.


Forrás: Agrárágazat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS