Esszencia olaj a rovarok ellen

Esszenciaolajakkal a levéltetvek, a szúnyogok és a rovarok ellen!

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Rovarok ellen esszencia olajokkal

A legjobb esszencia olajok felhasználási lehetőségei

Citromfű

A citromfű gombaölő, rovarirtó, fertőtlenítő, és gyulladásgátló tulajdonságokat kínál, ezért számos célra szokás felhasználni esszencia olaj formában. Külső alkalmazással elpusztítja a baktériumokat, csökkenti az izomfájdalmakat, és segít a rovarok távoltartásában is, hogy csak néhány hatást említsünk. A rovarok nagy ívben kerülik a citromfüvet, ugyanis rettenetesen taszítónak találják az illatát.

Ezt például úgy használhatod ki, hogy fogsz egy fél bögre vizet, és belecsepegtetsz 20-25 csepp esszencia olajat. Ezt a keveréket aztán egy pumpás flakonból szétfújhatod az ablakaid, az ajtóid, és a problémás területek körül – még légfrissítőként is megállja a helyét! Hatékony a különösen irritáló ecetmuslicák ellen, amik általában a legjobb igyekezeteid ellenére valahogy mégis betalálnak otthonodba.

Az ecetmuslica-problémát minden apró résen átférő termetük mellett tovább fokozza, hogy képesek akár egyszerre 500 petét is lerakni a rothadó gyümölcsökre, vagy a nedves rongyokra. Fújj be minden olyan részt alaposan készítményeddel, ahol rájuk találsz. Rendszeres használattal elérheted, hogy később se térjenek vissza otthonodba.

Levendula esszencia olaj

A levendula csodás illatával találkozhatunk szappanokban, tusfürdőkben, és egyéb higiéniai termékekben is. Szerencsére ez a kellemes aroma a rovarok egyik nagy ellensége is, e tulajdonsága pedig már évszázadok óta ismert. Régóta használják a molyok, legyek, bolhák, és egyéb kártevők és élősködők ruháktól való távoltartására. Csípések esetén lelassítható a fertőzés elterjedése, és enyhíthetők a gyulladás tünetei is. Válassz valamilyen hordozó olajat (például napraforgóolaj) és csepegtess bele néhány csepp levendula esszencia olajat. Ezt a keveréket a már jól ismert pumpás flakonból fújhatod szét a problémás felületekre.

Borsmenta

A borsmenta tiszta, frissítő aromája ezerszer kellemesebb, mint a bolti készítmények vegyszeres szaga, de éppen olyan hatékonyan pusztítja és taszítja a szúnyogokat, hangyákat, bolhákat, és más rovarokat is (még az egerek sem szeretik). Egy kutatás során kiderítették, hogy a vizes borsmenta oldat képes 24 óra alatt elpusztítani a szúnyoglárvákat. A borsmenta esszencia olajat többféleképpen is alkalmazhatod riasztószerként.

Kellemesen frissítő illatát akár egész otthonodban is szétszórhatod. Ehhez nem kell mást tenned, mint néhány vattapamacsot átitatni az olajjal, majd elhelyezni őket az olyan problémás területeken, ahol már találkoztál ilyen kártevőkkel, vagy ahol szerinted befészkelték magukat otthonukba. Természetesen ezt a sprayt is készíthetsz belőle, mint ahogy azt már a citromfűnél is megemlítettük.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

terasz

A domboldalakona szintvonallal lehetőleg párhuzamosan kialakított sík terület.Rajta növ.... Tovább

fakadóvíz

a víznyomás hatására a talajjáratokon áthatoló szivárgással v. felszínre töréssel... Tovább

Tovább a lexikonra
Növényvédelem