Hasznos tanácsok az esővízgyűjtéshez - ezeket próbáld ki Te is

hirdetes

Használd a természet erejét - Az esővízgyűjtés művészete

Kelemen Gábor, ZH
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Minden az esővízgyűjtésről

A föld alatt elhelyezett esővíz gyűjtő tartályok valamivel több előnnyel rendelkeznek. Befogadóképességüket tekintve az 1000 literes kivitelűtől akár a több 10.000 liter űrtartalmú tartállyal is találkozhatunk. Ezeket a tartályokat kisebb földmunka megvalósításával egyszerűen lehet telepíteni. Esetükben is elmondható ugyanakkor, hogy több tartály kapcsolható egymásba így csak azt kell meghatároznunk mennyi vizet szeretnénk gyűjteni és annak megfelelően kiválasztani az adott méretűt.

Mivel ezek a föld alatt helyezkednek el, esetükben a földmunka, gondolva itt egy gödör ásásra, elkerülhetetlen. Ebbe a gödörbe bekerülve, különböző csatlakozókkal, szivattyúkkal összekötve nyerhetünk vizet kertünk vagy akár háztatásunk részére. További előnye lehet még a föld alatt elhelyezett esővíz gyűjtőknek, hogy kevesebb az esélye, hogy valamilyen szennyeződés kerül bele.

hirdetes

A kertbe kihelyezett esővíz gyűjtők esetében előfordulhat, hogy esetleg falevél, gallyak, madár ürülék jut a tartályba és ezzel máris egy rosszabb minőségű víz áll rendelkezésünkre. 

hirdetes

Az esővíz gyűjtése tehát egy rendkívül hasznos megoldásnak bizonyulhat, mind a kertünk szempontjából, mind pedig háztartási viszonylatban is. Ha nem csak egy tartályra ruházunk be, hanem egy megfelelő minőségű szűrű berendezésre is, akkor olyan minőségű vízhez juthatunk melyet akár a házon belül is tudunk hasznosítani. Például mosogatásra, Wc öblítésére, mosásra, vagy akár ha olyan speciális szűrőt vásárolunk mely képes ivóvíz minőséget előállítani a gyűjtött vízből, akár ivóvízhez is juthatunk. Így tehát kertünk öntözésén felül még jó pár dolgot tudunk ellátni sokkal kevesebb pénzből, csupán azzal, hogy gyűjtjük az esővizet. 

Összességében tehát egy nagyon fontos, és sokak számára megfontolandó kérdés az esővíz gyűjtése. Ha egy esővíz gyűjtő tartályra ruházunk be, akkor annak hosszú évek során élvezhetjük előnyeit, mind az öntözés, víz felhasználás, mind a pénzügyi oldalról megközelítve. Elhelyezhetjük igényeink szerint a kertben illetve a föld alatt is, vagy akár pincékben is, ezzel megspórolva a földmunka költségeit.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-11-30

Így segít az ecet a növényeiden

Az ecet, amit általában tisztítószerként ismerünk, kiváló segítség lehet a növények egészséges növekedésének elősegítésében és más hasznos célokra is a növényeinkkel kapcsolatban.

2023-11-28

5 kihagyhatatlan gőzgombóc a városban, amit neked is meg kell kóstolni!

Budapesten több olyan hely is akad, ahol a legfinomabb gőzgombóc változatokat kóstolhatjuk meg. Fedezzük fel együtt ezeket az izgalmas helyeket, és próbáljuk ki mindet!

2023-11-17

Tízezreket spórolhatsz, ha most ültetsz és nem várod ki a tavaszt!

Az őszi ültetés előnyeit vesszük sorra, amelyek a növények egészséges fejlődése mellett még jelentős költségmegtakarítást is hozhatnak a kertészek számára

2023-11-16

Készíts otthon tökéletes sült gesztenyét, úgy ahogyan az adventi árusok csinálják!

Az igazán finom sült gesztenye titka az alapanyagok frissességében rejlik. De még mire kell odafigyelned? Készíts sült gesztenyét az adventi árusok tippjeivel

2023-11-30

Az évelők szaporítását most is elvégezhetjük!

Az évelő növények gondozása és szaporítása fontos lépése a kertfenntartásnak. A tőosztás, pedig épp olyan téli feladatok közé tartozik, mint a metszés, vagy a gyümölcsfa ültetés.

2023-12-05

Természetes tápanyagok a szobanövények számára: banánhéj, zacc és cukor?

Természetes tápanyagok segítségével, a cukor, kávézacc, zöldségek főzőlevének és banánhéjnak titkait megismerve kertünkben exponenciálisan növelhetjük a növények szépségét

2023-12-05

A kínai hibiszkusz teleltetése: ezekkel a tippekkel túléli a telet!

A kínai hibiszkusz fagyérzékeny növény, ezért fontos, hogy időben megkezdjük a teleltetését, mégpedig ezekkel a tippekkel, így biztosan sikerül a teleltetés!!

2023-12-05

Növények a fürdőszobában: páfrány, aloe vera és orchidea, ne hagyd növény nélkül a fürdőt!

Növényeket a fürdőszobába! Talán nem is gondolnánk, de az olyan növények, mint az orchideák, páfrányok és aloe verák kiválóan érzik magukat a nedves klímájú térben!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

vihar

Olyan időjárási jelenség,amelynek folyamán a szél erőssége a Beaufort-féle skálán a 7-es... Tovább

oszteóma (osteoma)

a csontszövet (—>támasztószövet) jóindulatú —>daganata. Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert Környezetgazdálkodás Környezetvédelem