Készíts saját esőhordót! - Az esővíz gyűjtésével nem is gondolnád mennyi pénzt spórolhatsz meg!

hirdetes

Az esővíz gyűjtése jót tesz a növényeknek, a környezetnek és a pénztárcádnak – így készíthetsz esővíz hordót

ZH
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Az esőhordó otthoni elkészítése egyszerűbb, mint gondolnád, és több okból is kifizetődő. Először is, ez egy nagyszerű módja annak, hogy fenntarthatóbbá váljon a kert, és csökkentsük a vízszámlákat, miközben a kertet egészségesen hidratáljuk. Ez különösen előnyös lehet a nyár csúcspontján, amikor gyakran lépnek életbe a locsolással kapcsolatos tilalmak.

esőhordó

Esőhordó készítése


A növények begyűjtött esővízzel való öntözése is sokkal jobb számukra, mint a csapvíz, mivel nem tartalmaz kémiai adalékokat, például klórt, és több oxigént és nitrátot tartalmaz. Mi több, ez általában megfelelőbb hőmérséklet a növények számára, mint a hideg kültéri csapból közvetlenül vett víz, csökkentve a „sokkolás” kockázatát.

Esőhordó elkészítése az udvarba olyan egyszerű lehet, mint vásárolni egyet az interneten, vagy újrahasznosíthatjuk a régi anyagokat – a régi hordók nagyszerűek, vagy ha szűk a hely, használjunk nagy edényeket. Ezután nem kell mást tenni, mint csatlakoztatni az edényt a tető ereszcsatornáihoz erősített lefolyócsőhöz, és megvárni, amíg az időjárás meghozza gyümölcsét.


HOGYAN KÉSZÍTSÜK ESŐHORDÓT AZ UDVARRA 6 EGYSZERŰ LÉPÉSBEN


Idén tavasszal szánjunk egy napsütéses hétvégét erre, és szereljünk fel egy esőhordót az udvarunkon.

  • Kezdjük azzal, hogy döntsük el, melyik ereszhez szeretnénk egyet csatlakoztatni, és alakítsuk ki a megfelelő méretű csonkot a rendelkezésre álló helyhez.
  • hirdetes
  • Ha saját magunk készítjük, esetleg egy fahordóból vagy szemetesből, fúrjunk lyukat az oldalába néhány centiméterre az aljától. Ide szerelhetünk egy csapot.
  • Fúrj egy kis lyukat a hordó tetejére is, hogy a levegő be- és kiáramoljon a hordóból.
  • Hozz létre szilárd alapot az esőhordónak salaktömbökből vagy hasonlókból, hogy ne közvetlenül a földön üljön. Ez megkönnyíti a növények öntözését, mivel növeli a víznyomást, ha kerti tömlőt szeretnénk a csaphoz csatlakoztatni, és lehetővé teszi az öntözőkanna gyors feltöltését is.
  • Rögzítsd a csövet az ereszhez.
  • Fedd le az esőhordót, nehogy rovarok, kis állatok és törmelék kerüljenek a vízbe. Ez segít megelőzni az algák képződését is.

HOGYAN VEZESSÜK AZ ERESZT AZ ESŐHORDÓBA


Akár előre gyártott hordót vásárolunk, akár barkács esőhordót készítünk, szükségünk lesz egy terelőkészletre, hogy összekapcsoljuk az eresszel.

Ezek beállításához néhány lépés szükséges:

  • Óvatosan vágjuk le a lefolyócsőnek azt a részét, ahol a tompaadapter illeszkedik.
  • hirdetes
  • Csatlakoztassuk az adaptert és a tömlőt az ereszhez, és ellenőrizzük, hogy az esőhordó fel van-e emelve az állványon.

Jelöld meg, hogy a vízcsap rögzítő hova kerüljön a hordón, majd óvatosan vágj ki egy lyukat, és helyezd be az adapterkészlethez mellékelt kifolyót. Győződj meg róla, hogy jól illeszkedik.
Csatlakoztasd a tömlőt a kifolyóhoz, és ellenőrizd, hogy minden működik-e.

TIPPEK AZ ESŐHORDÓ ELHELYEZÉSÉHEZ


Tegyük az esőhordókat közel oda, ahol a legnagyobb szükség van rájuk. Az üvegházak és fészerek gyakran közelebb vannak a kerthez, mint a házhoz. Az is fontos, hogy a túlfolyó víz a saját udvarba folyjon, ne pedig a szomszédéba.

Nem mindenki szereti az esőhordó megjelenését, különösen, ha zöld, műanyag fajta. Ezért fontold meg, hogy ha lehetséges, távolítsd el a szem elől.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-03-29

Kezdő kertészként is nevelhetünk sikeresen bazsalikomot – A Thai Bazsalikom termesztésének fortélya

A thai bazsalikom magról, dugványról vagy átültetéssel is termeszthető, és a kertben napos helyen virágzik. Akár kezdő kertészként is könnyen termesztheted.

2023-03-30

Így lehet ingyen akár több 100 monstera növényed is! – Elég ezt az 5 egyszerű lépést követned!

Ha monsterákkal szeretnéd telepakolni otthonod, nincs szükség rá, hogy újat vásárolj. Egyetlen egészséges növénnyel sok monstera növényt termeszthetsz!

2023-03-30

Mikor van szüksége egy hortenziának több tápanyagra? Hogyan és mikor kell tápozni?

Adj tápot ezeknek a gyönyörű hortenzia növényeidnek, amikor szükségük van rá, és jutalmul egy életerős, dús és ragyogó hortenzia bokrot kapsz majd ajándékul.

2023-03-29

A quinoa termesztése – minden, amit tudnod kell erről a népszerű szupergabonáról

Fedezd fel, hogyan termeszthetsz quinoát egy népszerű és egyben laktató szuperételért, amely szívós, szárazságtűrő, fehérjében gazdag és könnyen gondozható!

2023-03-30

Mit ültessek áprilisban? A legtöbb zöldséget most kell elültetned, de pár gyümölcsöt is!

Milyen zöldségeket kell már áprilisban elültetni? Sorra szedtük neked ebben a cikkben, hogy pontosan milyen zöldségeket, gyümölcsöket ültess áprilisban!

2023-03-30

Grill fűszernövénykert – melyek a legjobb fűszernövények a pácokhoz?

Lássuk, mely fűszernövények a legjobbak grillezéshez! Olcsó és praktikus megoldás ez a grillezés szerelmeseinek! Akár teraszon, erkélyen is kialakíthatod!

2023-03-16

Hogyan írtsd ki a gyomokat az ágyásból anélkül, hogy károsítanád a növényeket – óvd meg a virágokat és a cserjéket ezekkel a szakértői tippekkel!

A gyomok gyors növekedése minden kertész életét megnehezítik, főleg, ha olyan helyen kezdenek növekedni, ahol igazán nem kéne, mint például a veteményes.

2023-03-29

10 meglepő összetevő, amitől jobb lesz a komposztod!

Azt gondolhatod, hogy tudod, mit tehetsz a komposztba, és mit nem, de van néhány szokatlan dolog, amelyet legtöbbünknek valószínűleg eszébe sem jut hozzáadni.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Gyomirtó Puma Extra

Gyomirtó permetezőszer őszi búza, őszi és tavaszi árpa, rozs és tritikále... Tovább

karanténozás

a fertőző betegségek behurcolásának megelőzése céljából az idegen helyről származó... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gyeptermesztés Házi kert kert Kertészet kertfenntartás növény Növénytermesztés Növényvédelem Tudomány virágtermesztés Zöldségtermesztés