Milyen az érett dinnye? Így válaszd ki!

hirdetes

Felejtsd el a dinnye kopogtatását, így találod meg a legjobb dinnyét!

ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Sokan azt hiszik, hogy a kopogtatással lehet megtalálni a legfinomabb és legédesebb dinnyét a kínálatban, azonban érett dinnye helyett csak vízízű gyümölcsöt kapnak. Nézd meg mi a biztos módszer arra, hogy biztosan a legédesebb dinnyét vihesd haza!

görögdinnye vásárlás

Így válaszd ki az érett dinnyét

Imádjuk a nyár összes gyümölcsét, de a vízben gazdag görögdinnyét különös képpen, azonban nem is olyan egyszerű a vastag héj alatt megtalálni a legédesebb piros finomságot. Akár a piacon, akár a zöldségesnél, akár az útmenti árusoknál vagy a nagy bevásárlóközpontban vásárolunk, mindenhol megtalálhatjuk a zamatos és édes gyümölcsöt, de nem mindegy, hogy a sok egyformának tűnő „labdák” közül éppen melyiket választod. Sokan a kopogtatásra esküsznek, de így könnyen belefuthatsz a vízízű és éretlen dinnyébe, de ha jobban szemügyre vesszük a dinnye külsejét, azzal sokkal inkább megtudhatjuk mit rejt a belseje.

Érett dinnye választása


Az érett dinnyét legkönnyebben úgy tudjuk kiválasztani a sok egyforma közül, ha jól megvizsgáljuk a külsejét. A vizsgálatot kezdjük a dinnye szárával. Sok esetben a gyümölcsöknél a szár állapota mutatja meg, hogy beérett-e a gyümölcs. A korai szezonban előfordul, hogy a dinnyéket túl korán szedik le, azonban ha még nem érett a dinnye, akkor ezt csak egy csavarással tudják megtenni. Tehát ha túl zöld a szára, vagy csvarést látunk rajta, akkor ne azt a dinnyét válasszuk. Ha viszont találunk kiszáradt szárú dinnyét, azt már biztosra vehetjük, hogy érett és édes!

hirdetes

Érett dinnye illat alapján


Az is jó módszer lehet az érett dinnye megtalálására, ha megszagoljuk. Válasszuk ki a nekünk tetsző dinnyét és vigyük egy kicsit távolabb a többitől, majd erősen szaglásszuk meg. Ha édes illatot érzel, akkor már érett a dinnye, viszont ha túl intenzív az illata, akkor már túlérett és a gyümölcshúsa kásás lesz.

hirdetes

A dinnye külseje


A dinnye külsejét is érdemes átvizsgálni. A sárga foltokra gyakran azt hiszik, hogy az éretlenséget mutatják, azonban pont ellenkezőleg, a dinnye ezen része érintkezett a földdel és itt nem kapott fényt. Szóval ne tévesszen meg, ha ez a folt sötét, az azt jelenti, hogy annál jobb a dinnye, hiszen tudjuk, hogy elegendő időt volt a napon és nem szedték le a kelleténél előbb.

Ne a méretét figyeld!


A legnagyobb tévhit az érett dinnyével kapcsolatban, hogy a kisebb érettebb is. Azonban az érett és édes dinnye külseje mélyzöld és ha csíkos, akkor az árnyalatoknak karakteresen el kell ütniük egymástól. Ha pedig igazán finom dinnyét keresek, az matt és nem fényes. Tehát ne a méret miatt dönts! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

bögölyök (Tabanidae)

a ->rovarok osztályának, a kétszárnyúak (Diptera) rendjének egyik családja. Melegkedvelő,... Tovább

GK Emese

Szemescirok Cél: szemescirok Leírás:Alacsony növekedésû (120 140 cm), Kétvonalas... Tovább

Tovább a lexikonra
gyümölcs