Kétmillió hektár erdő Magyarországon

Hirdetés

Kétmillió hektár erdő Magyarországon

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Kiemelkedő eredmény a magyar erdőgazdálkodás történetében a kétmilliomodik hektár átadása. Földünkön évente Magyarország teljes területével közel megegyező nagyságú erdőterület tűnik el. Az erdőterület fogyásának elsődleges oka a szegénység, a megélhetési kényszer, a természeti erőforrásokkal való tartamos gazdálkodás hiánya.
Kétmillió hektár erdő Magyarországon, erdőterület, erdőgazdálkodás, természeti erőforrás, gazdálkodás, Magyarország, Ópuszteszer

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

Az erdőterület csökkenése többek között veszélyezteti a fajgazdag erdei életközösségeket, a biológiai sokféleséget, a termőtalajt, a helyi lakosság hosszú távú megélhetésétét, hozzájárul a klímaváltozás felgyorsulásához.  Miközben számos fejlődő országban tesznek erőfeszítéseket az erdők fogyásának megállítására, Magyarországon az elmúlt 80 évben folyamatosan és jelentősen növekedett az erdőborítás. Az 1920-as évek elején még csak 12% volt az erdők területi aránya, ami elsősorban a mezőgazdaság számára már gazdaságosan nem hasznosítható területek beerdősítésének eredményeként mára már meghaladj a  21%-ot.

Hirdetés

Hazánk környezeti állapota szoros összefüggésben van természeti értékeink - így erdeink - megőrzésére, fejlesztésére, gyarapítására tett erőfeszítéseink eredményeivel. A magyar társadalom idejekorán felismerte az erdők jelentőségét, gyarapításuk fontosságát, és ez a felismerés kiterjedt, társadalmi konszenzuson alapuló erőtelepítési programokban testesült meg. Az erdészek által irányított erdőtelepítés eleinte elsősorban a termőtalaj védelmét (futóhomok megkötés, kopár hegyoldalak beerdősítése) az akkor szerény favagyon gyarapítását, majd egyre inkább az ország környezeti állapotának javítását, az értékes erdei életközösségek gyarapítását szolgálta és szolgálja. EU tagságunkat megelőzően nemzeti forrásból, majd azt követően a nemzeti hozzájárulást kiegészítő EU források felhasználásával sok százezer hektár új erdőt hoztunk létre. A 2007-2013-as időszakban az Új Magyarország Vidékfejlesztési Terv is támogatja az új erdők létrehozását, a folyamat tehát folytatódik.

Hirdetés

Kiemelkedő eredmény a magyar erdőgazdálkodás történetében az erdők gyarapodását jelző kétmilliomodik hektár átadása. A jeles eseményt ünnepeljük 2006. november 9-én Ópuszteszeren Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter, valamint szakmai és társadalmi szervezetek képviselőinek megtisztelő részvétele mellett. A rendezvény fővédnöke Szili Katalin a Magyar Köztársaság Országgyűlésének elnöke.

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: FVM

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

gumiszalagos osztályozó

a vízszinteshez viszonyítva hegyesszöget alkotó síkban, két tengely között forgó... Tovább

méhcsalád

szűkebb értelemben a benne együtt élő méhegyedek összessége, függetlenül koruktól,... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.