Ennyi lesz a magyar eper ára 2022-ben

Csúszik az eper érése – Legalább két hetet kell még várnunk

ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A gyümölcsök csaknem két héttel később kezdtek el beérni a hűvös tavaszi időjárás következtében, de az őstermelők szerint a termés jó minőségű és bőséges lesz.

eperszezon 2022

Mikor kezdődik az eperszezon 2022-ben?


Az eper eladási ára hasonló a tavalyihoz képest, hiába emelkedtek nagy mértékben a termelők költségei, és a magyar termés szinte mindenhol jó minőségű és bőséges lesz. Mondják a termelők. 


Sudár Péter termelő százezer palántát ültetett a másfél hektárnyi területére, ahol a fóliás sátorban már érik az eper. Mivel nagyon hideg volt a február, ezért a termés csaknem két héttel később kezdett el beérni, de a minőséggel nincsen gond, és a szabadtéri terméseket sem érte fagy, nyugtatott meg mindenkit az őstermelő.


Sudár szerint a június 20-i nap lesz a szezon vége, és úgy gondolja addig minden epret el tudnak adni, hiszen a kereskedők kereslete óriási, nem is tudnak annyit szedni, mint ammennyire szükség lenne, de a szabadföldi termelés hatására kicsit visszaesik majd. Tavaly körülbelül 1500-2000 forintos kilós áron vásárolták meg kereskedők az őstermelőktől az epret, valószínűleg ez az idén sem lesz másképp, pedig a szamócatermelők költségei az idei évben 30%-al emelkedtek, nőttek a bérek, a folyékony műtrágya és növényvédő szerek is drágultak. 

Csúszik az eperszezon 2022-ben


A termelők bíznak abban, hogy a jégesők elkerülik a veteményeseket és eperföldeket, ha már a fagyokat is sikerült megúszni, de a hideg februári ás márciusi időjárás miatt minimum másfél, de két héttel is később érik majd be  minden gyümölcs. Mivel a növény virágzásakor nem volt fagy, rengeteg lett a terméskezdemény, ha nem lesz jégverés vagy komoly aszály, akkor jelentős mennyiségű termésre számíthatunk az idén. A jó szezon az árakban is érződni fog, olcsóbb lehet, de legalább is nem fog emelkedni a magyar gyümölcs ára.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

dolgozók állománycsoportja

a vállalatnál foglalkoztatott személyek tevékenységük jellege szerinti csoportosítása. A... Tovább

lúdfű (Arabidopsis thaliana [L.] Heynh.)

a keresztesvirágúak családjába tartozó, száraz gyepeken, gyomtársulásokban élő faj.... Tovább

Tovább a lexikonra
gyümölcstermesztés