Az endíviák szüretelése, és hosszútávú tárolása

hirdetes

Az endívia saláta termesztése és tárolása

Szélesi Ferenc
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Endívia tárolása

Egy másik opció műanyag fóliaalagútban vagy hidegágyban termeszteni endíviáidat. Ezek a szerkezetek szintén a hidegtől védik növényeidet, hogy tovább maradhassanak életben a kertben. Egy jó hidegágy például még a fagyosabb napokban is képes megóvni az endíviákat.

Az eníviák fagyasztása és befőzése

Van egy jó hírünk: nem csak a szabadban tartogathatod hosszútávon endíviáidat, megfelelő módszerekkel ugyanis későbbi felhasználásra is tartósíthatod őket. Sokan egy hideg pincében helyezik el őket, ahol az endíviák hetekig, vagy akár egy-két napig is frissek maradhatnak. Fontos azonban, hogy eközben rendszeres, gyenge vizes permetezést igényelnek majd.

hirdetes

Ha nincs pincéd, akkor sincs veszve semmi, envídiáid ugyanis a fagyasztóban is frissek maradhatnak egy ideig – nagyszerű hír azoknak, akik télen is szeretnék felhasználni kedvenc fogásaikhoz. Az endíviákat fagyasztás előtt blansolni kell. Ehhez 2-3 percig főzd őket forró vízben, majd utána rögtön helyezd őket hideg vízbe (óvatosan, meg ne égesd magad). A blansolás segít megőrizni a levelek színét, míg az ízükre és textúrájukra nem lesz különösebb hatással.

A leghatékonyabb tartósítás érdekében helyezd endíviáidat egy légmentesen zárható műanyag zacskóba. Lefagyaszthatod őket úgy is, mint a káposztákat, vagy akár fel is apríthatod őket a blansolás előtt, majd mehetnek a fagyasztóba. A kiolvasztott endíviát a spenóthoz hasonlóan lehet felhasználni, de készülj fel rá, hogy a kiolvasztás után kissé megpuhul majd, de ettől függetlenül ízletes és tápláló marad.

hirdetes

Az endíviák befőzésével a legtöbben inkább nem kísérleteznek, ugyanis nincs igazán elfogadott álláspont arról, hogy biztonságos-e, vagy sem. Mivel azonban fagyasztása ilyen egyszerű, nem is érdemes a befőzéssel próbálkozni. Remélem, hogy tudtam nektek segíteni, fogadjátok meg tanácsaimat mindenképp! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

zöld pántlikafű (Phalaris arundinacea [L.] Dum.)

a ->pázsitfüvek családjához tartozó, laza ->gyepet nevelő, hosszú tarackot hajtó, magas... Tovább

Tatai Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Tata Ady Endre út 34 2890 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra
Zöldség