EMU- berendezések, referenciák

Az öntözés a hatékony gazdálkodás biztosítéka

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Az ország mezőgazdaságilag legfontosabb területein kedvezőtlen vízgazdálkodású talajok, csapadékban szélsőséges időszakok okoznak jelentős termeléskiesést. Súlyosabb esetekben nemcsak hozamkiesésről, de azon n övények pusztulásáról is szó lehet, amelyeken az adott gazdaság létezése alapszik.
EMU- berendezések, referenciák

Az ország mezőgazdaságilag legfontosabb területein kedvezőtlen vízgazdálkodású talajok, csapadékban szélsőséges időszakok okoznak jelentős termeléskiesést. Súlyosabb esetekben nemcsak hozamkiesésről, de azon n övények pusztulásáról is szó lehet, amelyeken az adott gazdaság létezése alapszik.

Magyarország számos gazdaságánál üzemelő EMU-berendezések bizonyítják, hogy jó minőségű, hosszú élettartamú szivattyúkkal gyorsan megtérülő, alacsony üzemi költségű vízkivételt lehet megvalósítani.

A tradíció

Az 1919-ben, Németországban alapított kútfúró családi vállalkozás a vízkivételi kutak komplett kivitelezése mellett a vevők teljes körű kiszolgálása érdekében hamarosan megkezdte a búvárszivattyúk gyártását is. Ekkor szü letett meg az EMU márkanév, amely a termékpaletta bővülésével egyre ismertebbé vált kezdetben csak Németország területén, majd pedig Európa- és világszerte egyaránt.

Kezdetek Magyarországon

Hazánkban 1967. óta, az akkor még nagy számban működő bányavállalatok alkalmaztak először EMU-szivattyúkat munkaterületük folyamatos víztelenítéséhez.

Mivel a szennyezett bányavízben nagy üzembiztonsággal működő szivattyúk kiválóan megfeleltek a vízművek által támasztott magasabb követelményeknek is, hamar alkalmazni kezdték őket vízellátási feladatok megoldására is.

A vízellátás területén immáron jól csengő EMU márkanév a gyártmánypaletta szélesedésével alternatívaként lépett föl a piacon addig jelenlévő szennyvíztechnikai berendezéseket forgalmazó cégekkel szemben, és egyre több projektben alkalmazták szenny- és szennyezett víz elvezetési, tisztítási feladatok megoldására.

EMU-val a mezőgazdaságban

Ahogy korábban az iparban már bizonyította hatékonyságát, hamarosan a mezőgazdasági szakemberek is felfedezték az EMU berendezések alkalmazásának számos
előnyét.
Magyarország eloszlásban és mennyiségben egyaránt elégtelen csapadék viszonyai miatt az öntözés a növénytermesztéssel foglalkozó gazdálkodók számára ma már elengedhetetlen követelmény. Öntözővíz kivételéhez kézenfekvő megoldást nyújtanak a környező élővizek, melyek elegendő vízhozammal rendelkeznek a csapadékban szűkösebb időszakokban is, így képesek áthidaló megoldást nyújtani az aszály okozta károk kivédésére, hiszen ellenkező esetben nem csupán a termény pusztul el, hanem akár a gazdaság egészének léte is veszélybe kerülhet.

Ehhez azonban meg kell oldani a tavak, folyók, öntözőcsatornák vízének a földekre, hidránsokra történő eljuttatását. A homokkal és uszadékokkal szennyezett víz kivételére azonban olyan berendezése k szükségesek, melyek magas kopásállóságukkal, robusztus kivitelükkel képesek megbízhatóan és hosszú élettartammal üzemelni ilyen körülmények között is.

Az EMU -szivattyúk már a 80-as évek vége óta üzemelnek a mezőgazdaság ilyen igényeinek kiszolgálására, többek között a Dunából történő víznyerésre a teljes magyarországi szakaszt érintően, de bizonyítottak az ország számos más térségében is.

Referenciák

Együttműködés a tervezőkkel és öntözőberendezés forgalmazókkal

Szakmai tapasztalataink, kompetenciánk és kiváló minőségű termékeink révén az

EMU berendezéseket kiemelten javasolják az öntözési feladatok megoldására szakosodott tervezők és berendezés forgalmazók.

Értékesítés és szaktanácsadás

Az EMU termékek hivatalos magyarországi forgalmazója a WILO Magyarország Kft., ahol szakképzett, tapasztalt kollegáink készséggel állnak a mezőgazdasági kis- és nagyvállalkozások rendelkezésére, minden jellegű vízkivételi- és szennyvízkezelési feladat megoldása érdekében. Az üzemeltetés során későbbiekben felmerülő kérdések, problémák kezelését, a berendezések karbantartását országos szervízhálózatunk támogatásával végezzük.

Kapcsolat

WILO Magyarország Kft.

1144 Budapest, Gvadányi u. 67.

T: 06-1/467-7084

06-1/467-7076

F: 06-1/383-8208

e-mail: wilo@wilo.hu

web: www.emu.hu

WILO Magyarország Kft.

Pápay Jenő

Gáspár KatalinForrás: Agrárágazat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

jód (I)

a —> halogénelemekhez, tartozó, szürkésfekete, fémfényű, kristályos elem,... Tovább

altalajöntözés módszere és eszközei

a talajfelszín alatt rendeltetési helyére juttatott ->öntözővíz hasznosítása az... Tovább

Tovább a lexikonra