Mivel lehet egyszerűen eltakarni egy nem kívánt területet? Ez a 4 növény segíteni fog

hirdetes

Milyen növénnyel lehet egyszerűen eltakarni egy nem kívánatos területet?

TK, SFV
Falfelület eltakarása növényekkel

Ciprus, a fenyőalakúak leggyorsabban fejlődő növénye


Ezt a fenyőalakút előszeretettel használják sövénynek, dísznek, vagy falfelületeknek, nem kívánatos területnek az eltüntetésére, ugyanis sokkal gyorsabban nő, és korábban fejlődik megfelelő magasságúra, mint az egyébként szintén gyors társa, a tuja. 


Nagy magasságúra képes megnőni akár már egy év alatt, így a nagyobb kertek megfelelőek számára, hiszen érdemes méretei miatt a kerítéstől, illetve egyéb növényektől 2 méter távolságra elültetni. Amennyiben mellette döntesz, érdemes rendszeresen metszened, formáznod, ezzel is segítve azt, hogy évről évre sűrűbbé váljon, így elérve ténylegesen átláthatatlanságát. Általában tavasszal szokták ültetni, március és május között, vagy az őszi időszakban, október, november környékén – mindenképpen akkor amikor már, vagy még nincs fagyra lehetőség.

hirdetes


Napraforgó, mely gyorsan nő, s gondozása is rendkívül egyszerű


A legegyszerűbb természetes „függöny” egy sor napraforgó ültetése környezetünkbe, így takarva el a kevésbé szép területeket otthonunkban. Tavasszal, egy csomag napraforgómag elvetésével nyárra már 2 – 4 méterre kifejlődött növényeket kaphatunk, melyek óriási leveleikkel és virágjaikkal fognak falat képezni. Az ültetésnél viszont figyeljünk oda, hogy az sorosan történjen, illetve egymástól 50 centiméterre helyezzük el a magokat. 


Ebben az esetben viszont nem feltétlenül fogják átláthatatlanul fedni a nem kívánatos látképet, viszont remekül fognak mutatni kertedben. Ezen lehet segíteni, hogyha példának okáért egy díszfának, díszcserjének a közelébe ülteted. Ezt egyébként egy teraszra is könnyedén telepítheted, így is segítve a kevésbé szép környezet elrejtését. 

hirdetes


Díszcserjék közül is rengeteg fajta közül választhatsz, vannak melyek különösen hasznosak a környezetünk, az állatvilág számára termésük végett, de vannak olyanok is, melyek virágzásuk miatt váltak közkedveltté – ezzel a rovarokat, bogarakat leszel képes kertedbe vonzani a madarak helyett.
 

Neked van olyan terület kertedben, amit jobbnak látsz eltakarni?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-08-11

Hogyan kezeld a szárazságot a kertben

Ha még nem tetted meg a lépéseket a szárazság megelőzésében. Kövesd az alábbi gyakorlati tanácsainkat, beleértve a növények öntözésére vonatkozó tippeket is.

2022-07-31

Hogyan állítsuk meg az invazív növények terjedését?

Kezdenek teret hódítani a kertedben a nem őshonos növények? Mutatunk néhány módszert amivel lelassíthatod, megállíthatod és akár meg si előzheted a terjedésüket!

2022-07-31

Ismerjétek meg ti is a csodálatos bakopát

Ismerjétek meg ti is ezt a tündéri kis virágot, a bakopát. Mindent, az ültetéséről, teleltetéséről és a gondozásáról. Cikkünkből megtudhattok mindent a bakopa virágról!

2022-08-12

Ismerd meg a kerted részleteit

Elmagyarázzuk, hogyan ismerheted meg a kerted a talaj, a kinézet, a kitettség és egyebek tekintetében, mielőtt nekilátnál az ültetésnek, kertészkedésnek. A szép növényekért!

2022-07-28

Cserepes virágok az esküvőkön a legújabb őrület- nektek is tetszeni fog ez a trend!

A környezetbarát esküvők trendjének egyik leglátványosabb velejárója, hogy vágott virágok helyett mezei virágokkal, valamint cserepes növényekkel dekorálnak.

2022-07-31

Vízipálma – avagy esernyős szobanövények: Információk az esernyőnövény termesztéséről és gondozásáról

A vízipálmát esernyőnövénynek is hívják, ugyanis míg valódi levelei a szárára csavarodnak - igazán egzotikus hatást keltve, fellevelei kis esernyőt képeznek.

2022-07-31

Minden, amit a hortenzia neveléséről tudni érdemes

Ha nem virágoznak a hortenziáid, vagy csak néhol szárad a lebvelük, nem reménytelen a helyzet. Még Neked is lehetnek gyönyörű hortenziáid! Mutatjuk, hogyan!

További cikkek ebben a témában


Kecskeméti Fõiskola (KF-GAMFK)

Fõiskola Képzések: gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki; kertészmérnöki;... Tovább

garda (heringhal, balatoni hering, gyargya, kardkeszeg, Pelecus cultratus)

a pontyfélék (Cyprinidae) családjába tartozó, ezüstös csillogású, egyenes hátvonalú,... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény kert