Mivel lehet egyszerűen eltakarni egy nem kívánt területet? Ez a 4 növény segíteni fog

hirdetes

Milyen növénnyel lehet egyszerűen eltakarni egy nem kívánatos területet?

TK
Falfelület eltakarása növényekkel

Ciprus, a fenyőalakúak leggyorsabban fejlődő növénye


Ezt a fenyőalakút előszeretettel használják sövénynek, dísznek, vagy falfelületeknek, nem kívánatos területnek az eltüntetésére, ugyanis sokkal gyorsabban nő, és korábban fejlődik megfelelő magasságúra, mint az egyébként szintén gyors társa, a tuja. 


Nagy magasságúra képes megnőni akár már egy év alatt, így a nagyobb kertek megfelelőek számára, hiszen érdemes méretei miatt a kerítéstől, illetve egyéb növényektől 2 méter távolságra elültetni. Amennyiben mellette döntesz, érdemes rendszeresen metszened, formáznod, ezzel is segítve azt, hogy évről évre sűrűbbé váljon, így elérve ténylegesen átláthatatlanságát. Általában tavasszal szokták ültetni, március és május között, vagy az őszi időszakban, október, november környékén – mindenképpen akkor amikor már, vagy még nincs fagyra lehetőség.

hirdetes


Napraforgó, mely gyorsan nő, s gondozása is rendkívül egyszerű


A legegyszerűbb természetes „függöny” egy sor napraforgó ültetése környezetünkbe, így takarva el a kevésbé szép területeket otthonunkban. Tavasszal, egy csomag napraforgómag elvetésével nyárra már 2 – 4 méterre kifejlődött növényeket kaphatunk, melyek óriási leveleikkel és virágjaikkal fognak falat képezni. Az ültetésnél viszont figyeljünk oda, hogy az sorosan történjen, illetve egymástól 50 centiméterre helyezzük el a magokat. 


Ebben az esetben viszont nem feltétlenül fogják átláthatatlanul fedni a nem kívánatos látképet, viszont remekül fognak mutatni kertedben. Ezen lehet segíteni, hogyha példának okáért egy díszfának, díszcserjének a közelébe ülteted. Ezt egyébként egy teraszra is könnyedén telepítheted, így is segítve a kevésbé szép környezet elrejtését. 

hirdetes


Díszcserjék közül is rengeteg fajta közül választhatsz, vannak melyek különösen hasznosak a környezetünk, az állatvilág számára termésük végett, de vannak olyanok is, melyek virágzásuk miatt váltak közkedveltté – ezzel a rovarokat, bogarakat leszel képes kertedbe vonzani a madarak helyett.
 

Neked van olyan terület kertedben, amit jobbnak látsz eltakarni?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-09-22

Itt az ideje madárbarát bogyós gyümölcsöket ültetni!

Itt az ideje szárnyas barátainkra is gondolni! Mutatjuk, milyen bogyós gyümölcsöket érdemes még elültetned kertedben, hogy kedvezz a madaraknak is a jövőben.

2021-09-26

Kihagyhatatlan kerti teendők - ezekről nem szabad megfeledkezned szeptemberben!

Egy jó kertész ősszel készíti elő a tavaszt – mutatom, mikről nem szabad elfeledkezned az ősz első hónapjában! Lássuk, miket végezz el mindenképpen a hónapban!

2021-09-26

Vegyszermentes kert – most szuper ötleteket mutatok kivitelezéséhez

Amennyiben Te is szeretnél odafigyelni jobban környezetedre, akkor érdemes mindig vegyszermentes alternatívák között kutatnod - mostani cikkünkben segítünk.

2021-09-23

Hasznos tippek - így tartsd karban kertedet ősszel

Ősszel sem áll meg az élet a kertekben – rengeteg kertimunkáról beszélhetünk, melyeket érdemes még és már ilyenkor elvégeznünk. Most hasznos tippeket mutatunk.

2021-09-27

Őszi kerti nagytakarítás – íme, a legfontosabb lépések!

Az őszi időszakban egyáltalán nem szabad megfeledkezni az őszi nagytakarításról – mostani cikkünkben eláruljuk ennek legfontosabb lépéseit, ezeket tartsd be!

2021-09-08

5 szuper, színpompás évelőágyás – így legyen Neked is természetes kerted!

Te is szereted a természetes kerteket? Akkor most segítünk – 5 szuper évelőágyás ötletet mutatunk, amikkel Te is könnyedén feldobhatod őszi környezetedet.

2021-09-15

A gyilkos szépség – bemutatkozik a sisakvirág

Rengetegen tartanak olyan növényeket környezetükben, kertjükben, melyek rendkívül mérgezőek lehetnek, mégsem tudnak róla - a sisakvirág is közéjük tartozik.

2021-09-14

Milyen díszfüvet érdemes kertedbe választani? Ismerd meg őket most Te is

Amennyiben szeretnéd feldobni kertedet, Neked is érdemes a díszfüvek felé fordulnod - mostani cikkünkből ismer meg őket Te is egy kicsit közelebbről.

További cikkek ebben a témában


immisszió

egy adott területen különböző szennyeződést okozó anyagoknak a környezetbe (levegőbe,... Tovább

visszakeresztezés (back cross)

Az első ->hibridnemzedék (F1) ->keresztezés egyik szülői ->genotípussal. Jelentős olyan... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény kert