Mivel lehet egyszerűen eltakarni egy nem kívánt területet? Ez a 4 növény segíteni fog

hirdetes

Milyen növénnyel lehet egyszerűen eltakarni egy nem kívánatos területet?

TK

Amikor egy új kertbe érkezünk, vagy kertátalakítást végzünk, mindenképpen fogunk olyan területekkel találkozni, melyeket jobbnak látunk elrejteni. Vagy azért, mert az említett felület rontja az összképet, vagy csak mert mi magunk szeretnénk elrejtőzni kicsit jobban. Ilyenkor érdemes a természetet hívni segítségül, s kihasználni az olyan gyorsan fejlődő növények adta lehetőségeket, melyek a kert torzítása nélkül fogják megoldani a kialakult kellemetlenséget – a nem kívánatos, csúnya falfelülettel, területtel együtt. Ismerd meg Te is ezt a négy növényt, melyek segíthetnek a látkép tökéletesítésében.

Falfelület eltakarása növényekkel

Csicsóka, az egy éven belüli tökéletes látképért


A csicsóka a fészkesvirágúak családjába tartozó, évelő gumós gyógynövény.


Ennek a már szinte elfeledett, egyébként zöldségnek, meg van az a sajátossága, hogy a tavaszi ültetése végett már megfelelő, 2 – 3 méter magas növényre fejlődik még az év befejezte előtt. 


Ültesd nagyjából 40 cm-re gumóit egymástól 10 cm mélyen, és tartsd hűvösen. Amikor elérik növényeink az 50 – 80 cm magasságot, vágjuk őket vissza, ezzel is ösztönözve őket a jobb fejlődésre, illetve, hogy fokozzuk a növény talajhoz való kötődését, jobb gyökerezése miatt pedig a széllel szembeni ellenállását. Az újbóli növekedésekor csicsókánk már ovális levelekkel teli, erős szárakat képeznek majd, melyeknek tetején sárga virágcsomók jelennek meg, melyek a napraforgókhoz fognak legjobban hasonlítani.

hirdetes


Bambuszok, amennyiben egzotikus környezetet szeretnénk


Bármennyire hihetetlen, hazánkban is kivitelezhető egy-két bambusz fajtának a nevelése, melyek kertünkbe ültetve a terület különlegességévé válhatnak.


A bambuszok a gyors fejlődésükről ismertek, a tavasszal először megjelent szárai egy éven belül képesek elérni a végső méretüket. Bár egy fiatal bambuszcsoportnak a növekedéséhez több év kell, hogy elérjen egy nagyobb magasságot, évenkénti visszatérése alkalmával mindig magasabbak lesznek az addigi fejlődésükhöz képest. Rendkívül gyorsan képesek terjeszkedni, így érdemes arra viszont odafigyelnünk, hogy megfelelő irányba haladjanak.

hirdetes

 

Amennyiben érdekel a másik két növény is, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-07-17

A kerti szépecske – ismerd meg Te is a menyecskeszemet

A menyecskeszem vagy más néven szépecske közepes termetű, az egyik legváltozatosabb külsejű virág. Most tudj meg mindent erről a különleges dísznövényről.

2021-07-20

Szeretnél virágokkal dekorálni? Ezeket a növényeket lesz majd a legegyszerűbb kertedben gondozni

A kertedben lehetséges a legtöbb szárazvirág nevelése – mégis, vannak közülük olyanok, melyek gondozása egyszerűbb. Mutatom, miket érdemes kertedben gondoznod!

2021-07-19

Ezek a növények tökéletes sövényt alkotnak – ráadásul szinte igénytelenek

Szeretnél Te is egy sövényt kertedbe, viszont tudod, hogy nem lenne sok időd foglalkozni vele? Akkor ezek a növények tökéletesek lesznek számodra!

2021-07-17

A hónap szépsége – ismerd meg Te is a kasvirágokat

A kasvirágok szebbé tehetik a nyári hónapokat kertünkben, mégis júliusban a legszebbek - ismerd meg Te is ezeket a változatos virágokat mostani cikkünkből!

2021-07-19

Lisztharmatos cukkini – mit tehetünk megmentéséért?

A legtöbb növény sajnos hajlamos arra, hogy lisztharmatos legyen. Most eláruljuk, mit tehetsz az ellen, ha cukkinid is elkapta ezt a gombabetegséget.

2021-07-17

Cicáink kedvence – tudj meg mindent a macskamentáról

Neked is van cicád és mindig is érdekelt, hogy miért vonzódnak ennyire a macskamentához? Emellett most azt is megtudhatod, hogyan termessz otthonodban belőle!

2021-07-20

Szúnyogűző dísznövények – ezeket telepítsd teraszod közelébe!

Az esti nyugalmas órákat könnyedén megzavarhatják a szúnyogok. Most eláruljuk, milyen dísznövényeket érdemes teraszodra telepíteni, így elkergetve őket.

További cikkek ebben a témában


homoki borsó (peluska, Pisum sativum ssp. arvense L.)

a mezei borsó tavaszi változata. Jobb homoktalajokon díszlik. Korán, néha már enyhe február... Tovább

fizetett tömeg

a vágóállatnak az átvételkor ténylegesen mérlegelt (bruttó) tömegéből a levonások után... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény kert