Mivel lehet egyszerűen eltakarni egy nem kívánt területet? Ez a 4 növény segíteni fog

hirdetes

Milyen növénnyel lehet egyszerűen eltakarni egy nem kívánatos területet?

TK

Amikor egy új kertbe érkezünk, vagy kertátalakítást végzünk, mindenképpen fogunk olyan területekkel találkozni, melyeket jobbnak látunk elrejteni. Vagy azért, mert az említett felület rontja az összképet, vagy csak mert mi magunk szeretnénk elrejtőzni kicsit jobban. Ilyenkor érdemes a természetet hívni segítségül, s kihasználni az olyan gyorsan fejlődő növények adta lehetőségeket, melyek a kert torzítása nélkül fogják megoldani a kialakult kellemetlenséget – a nem kívánatos, csúnya falfelülettel, területtel együtt. Ismerd meg Te is ezt a négy növényt, melyek segíthetnek a látkép tökéletesítésében.

Falfelület eltakarása növényekkel

Csicsóka, az egy éven belüli tökéletes látképért


A csicsóka a fészkesvirágúak családjába tartozó, évelő gumós gyógynövény.


Ennek a már szinte elfeledett, egyébként zöldségnek, meg van az a sajátossága, hogy a tavaszi ültetése végett már megfelelő, 2 – 3 méter magas növényre fejlődik még az év befejezte előtt. 


Ültesd nagyjából 40 cm-re gumóit egymástól 10 cm mélyen, és tartsd hűvösen. Amikor elérik növényeink az 50 – 80 cm magasságot, vágjuk őket vissza, ezzel is ösztönözve őket a jobb fejlődésre, illetve, hogy fokozzuk a növény talajhoz való kötődését, jobb gyökerezése miatt pedig a széllel szembeni ellenállását. Az újbóli növekedésekor csicsókánk már ovális levelekkel teli, erős szárakat képeznek majd, melyeknek tetején sárga virágcsomók jelennek meg, melyek a napraforgókhoz fognak legjobban hasonlítani.

hirdetes


Bambuszok, amennyiben egzotikus környezetet szeretnénk


Bármennyire hihetetlen, hazánkban is kivitelezhető egy-két bambusz fajtának a nevelése, melyek kertünkbe ültetve a terület különlegességévé válhatnak.


A bambuszok a gyors fejlődésükről ismertek, a tavasszal először megjelent szárai egy éven belül képesek elérni a végső méretüket. Bár egy fiatal bambuszcsoportnak a növekedéséhez több év kell, hogy elérjen egy nagyobb magasságot, évenkénti visszatérése alkalmával mindig magasabbak lesznek az addigi fejlődésükhöz képest. Rendkívül gyorsan képesek terjeszkedni, így érdemes arra viszont odafigyelnünk, hogy megfelelő irányba haladjanak.

hirdetes

 

Amennyiben érdekel a másik két növény is, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-07-04

9 gyorsan növekvő kúszó növény, amikkel árnyékot varázsolhatsz a kertbe vagy a teraszra

A nyári melegben próbáljuk hűvösen tartani a lakást, azonban ahhoz elengedhetetlen, hogy a házkörnyékét is lehűtsük valamelyest. Árnyékot adó kúszónövények.

2022-07-04

Az egész országban elkezdett terjedni ez a mérgező növény! Jobb az elővigyázatosság!

A nyarat legszívesebben végig a Balaton partján töltenénk, azonban egyre gyakrabban találkozhatunk a Balaton-felvidéken a most virágzó mérgező növénnyel

2022-07-04

Júliusi trükkök a mennyei paradicsom termésért

Kíváncsi vagy hogyan tehetsz hozzá a paradicsomod fejlődéséhez júliusban, hogy igazán mennyei legyen a termés? Mutatjuk júliusi paradicsom termelés tippjeinket

2022-07-04

5 növény, amihez soha nem szabadna hozzáérned

Míg egyes növények ártalmasabbak, mint mások, vannak olyanok, amelyeket nem szabad egyáltalán megérinteni vagy lenyelni, bármi is legyen, hiszen halálosak.

2022-07-04

Amit jó ha tudunk a fekete áfonyáról

Nagyon sokan szeretjük az áfonyát, akár nasiként, vagy desszertként, főleg így nyáron. Cikkünkben most elolvashatja milyen desszertet készíthet belőle és miért is jó az áfonya.

2022-06-29

Növények, amelyek szépen növekednek az árnyékban

Árnyékos a kerted? Nem csak erdőt, de gyönyörű virágoskertet is nevelhetsz ám belőle! Mutatjuk, hogy milyen árnyéktűrő növényekre lesz hozzá szükséged!

2022-06-30

Royal Raindrops – a legszebb díszalmafa

Szeretnél egy igazán különleges, színes, élénk és gyönyörű fát a kertedbe? Válaszd a ragyogó Royal Raindrops díszalmafát! Mutatjuk, hogyan érdemes gondoznod!

2022-06-30

10 szobanövény, amely segít megküzdeni a magas páratartalommal

Fullasztóan meleg, párás az idő a lakásodban? Ezek a növények igazán szeretnének nálad lakni és megszabadítani a párától, hiszen nekik éltető táplálék!

További cikkek ebben a témában


utalványozás

kötelező írásbeli utasítás az arra felhatalmazott gazd. dolgozóktól az anyagi... Tovább

A halál

a szervezet életének végleges megszűnése. Egyetlen élőlény sem kerülheti el, akkor is... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény kert