Mivel lehet egyszerűen eltakarni egy nem kívánt területet? Ez a 4 növény segíteni fog

hirdetes

Milyen növénnyel lehet egyszerűen eltakarni egy nem kívánatos területet?

TK, SFV
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Amikor egy új kertbe érkezünk, vagy kertátalakítást végzünk, mindenképpen fogunk olyan területekkel találkozni, melyeket jobbnak látunk elrejteni. Vagy azért, mert az említett felület rontja az összképet, vagy csak mert mi magunk szeretnénk elrejtőzni kicsit jobban. Ilyenkor érdemes a természetet hívni segítségül, s kihasználni az olyan gyorsan fejlődő növények adta lehetőségeket, melyek a kert torzítása nélkül fogják megoldani a kialakult kellemetlenséget – a nem kívánatos, csúnya falfelülettel, területtel együtt. Ismerd meg Te is ezt a négy növényt, melyek segíthetnek a látkép tökéletesítésében.

Falfelület eltakarása növényekkel

Csicsóka, az egy éven belüli tökéletes látképért


A csicsóka a fészkesvirágúak családjába tartozó, évelő gumós gyógynövény.


Ennek a már szinte elfeledett, egyébként zöldségnek, meg van az a sajátossága, hogy a tavaszi ültetése végett már megfelelő, 2 – 3 méter magas növényre fejlődik még az év befejezte előtt. 


Ültesd nagyjából 40 cm-re gumóit egymástól 10 cm mélyen, és tartsd hűvösen. Amikor elérik növényeink az 50 – 80 cm magasságot, vágjuk őket vissza, ezzel is ösztönözve őket a jobb fejlődésre, illetve, hogy fokozzuk a növény talajhoz való kötődését, jobb gyökerezése miatt pedig a széllel szembeni ellenállását. Az újbóli növekedésekor csicsókánk már ovális levelekkel teli, erős szárakat képeznek majd, melyeknek tetején sárga virágcsomók jelennek meg, melyek a napraforgókhoz fognak legjobban hasonlítani.

hirdetes


Bambuszok, amennyiben egzotikus környezetet szeretnénk


Bármennyire hihetetlen, hazánkban is kivitelezhető egy-két bambusz fajtának a nevelése, melyek kertünkbe ültetve a terület különlegességévé válhatnak.


A bambuszok a gyors fejlődésükről ismertek, a tavasszal először megjelent szárai egy éven belül képesek elérni a végső méretüket. Bár egy fiatal bambuszcsoportnak a növekedéséhez több év kell, hogy elérjen egy nagyobb magasságot, évenkénti visszatérése alkalmával mindig magasabbak lesznek az addigi fejlődésükhöz képest. Rendkívül gyorsan képesek terjeszkedni, így érdemes arra viszont odafigyelnünk, hogy megfelelő irányba haladjanak.

hirdetes

 

Amennyiben érdekel a másik két növény is, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-30

A trombitafolyondár ültetése, metszése és fajtái

A trombitafolyondár az egyik legszebb kúszónövény, amely igencsak kevés odafigyelést igényel. Néhány fontos dolgot azonban nem szabad elszalasztani!

2023-01-30

A lilaakác ültetése, termesztése és gondozása

A lilaakác erőteljesen virágzik tavasszal, új növekedéskor lila színű virágcsoportokat hoz létre, amelyek viszont a fő hajtások sarkantyújából kelnek ki.

2023-01-30

Mit csinálj februárban, a kertben? - 5 lépés a tavaszi szezonra való felkészüléshez

Februári kerti teendők listája: Ha csak hobbikertész vagy, akkor is jól fognak jönni ezek a tippek, hogy könnyedén elő tudj készülni a márciusi szezonra.

2023-01-30

Így rejthetjük el a csúnya drótkerítést futónövényekkel és cserjékkel

Néhány dolgot figyelembe kell venni, amikor a drótkerítéseket növényekkel borítanánk be. A drótkerítések lefedése sok háztulajdonos gyakori problémája.

2023-01-30

5 romantikus szobanövény, amit ajándékozhatsz Valentin-napra

A tucatnyi vörös rózsa nyüzsgő, rövid életű, illatmentes csokornak megvolt a maga ideje, ami már leágazott. Válassz helyette egy mutatós szobanövényt!

2023-01-30

Farkasalma gondozási útmutató: Ismerd meg a farkasalma termesztését és gondozását

Ha feltűnő növényt keresel, próbáld ki a farkasalmát. A növény egy fás szárú szőlő, amely ívelt pipa alakú virágokat és nagy, szív alakú leveleket hoz.

2023-01-30

Clematis, azaz az erdei iszalag ültetése, termesztése és gondozása

A Clematis, a „szőlők királynője” néven ismert, leginkább nagyvirágú, lila, csillag alakú virágzásáról lehet ismert. Clematis, erdei iszalag gondozási útmutató

2023-01-30

Lonc gondozása: Hogyan neveljünk loncot a kertben

Mindenki felismeri a lonc növény kedves illatát és nektárjának édes ízét. De hogyan kell gondozzuk a lonc növényeket a házi kertben, hogy csodásan virágozzon?

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

takarmánykiütés

egyes takarmányok bizonyos felszívódó anyagainak hatására a bőrben kialakuló... Tovább

vörösvérsejtek

A vérnek a vöröscsontvelőben képződő, hemoglobintartalmú alakos eleme. Az emlősállatok... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény kert