Mivel lehet egyszerűen eltakarni egy nem kívánt területet? Ez a 4 növény segíteni fog

Milyen növénnyel lehet egyszerűen eltakarni egy nem kívánatos területet?

TK, NA
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Amikor egy új kertbe érkezünk, vagy kertátalakítást végzünk, mindenképpen fogunk olyan területekkel találkozni, melyeket jobbnak látunk elrejteni. Vagy azért, mert az említett felület rontja az összképet, vagy csak mert mi magunk szeretnénk elrejtőzni kicsit jobban. Ilyenkor érdemes a természetet hívni segítségül, s kihasználni az olyan gyorsan fejlődő növények adta lehetőségeket, melyek a kert torzítása nélkül fogják megoldani a kialakult kellemetlenséget – a nem kívánatos, csúnya falfelülettel, területtel együtt. Ismerd meg Te is ezt a négy növényt, melyek segíthetnek a látkép tökéletesítésében.

Falfelület eltakarása növényekkel

Csicsóka, az egy éven belüli tökéletes látképért


A csicsóka a fészkesvirágúak családjába tartozó, évelő gumós gyógynövény.


Ennek a már szinte elfeledett, egyébként zöldségnek, meg van az a sajátossága, hogy a tavaszi ültetése végett már megfelelő, 2 – 3 méter magas növényre fejlődik még az év befejezte előtt. 


Ültesd nagyjából 40 cm-re gumóit egymástól 10 cm mélyen, és tartsd hűvösen. Amikor elérik növényeink az 50 – 80 cm magasságot, vágjuk őket vissza, ezzel is ösztönözve őket a jobb fejlődésre, illetve, hogy fokozzuk a növény talajhoz való kötődését, jobb gyökerezése miatt pedig a széllel szembeni ellenállását. Az újbóli növekedésekor csicsókánk már ovális levelekkel teli, erős szárakat képeznek majd, melyeknek tetején sárga virágcsomók jelennek meg, melyek a napraforgókhoz fognak legjobban hasonlítani.


Bambuszok, amennyiben egzotikus környezetet szeretnénk


Bármennyire hihetetlen, hazánkban is kivitelezhető egy-két bambusz fajtának a nevelése, melyek kertünkbe ültetve a terület különlegességévé válhatnak.


A bambuszok a gyors fejlődésükről ismertek, a tavasszal először megjelent szárai egy éven belül képesek elérni a végső méretüket. Bár egy fiatal bambuszcsoportnak a növekedéséhez több év kell, hogy elérjen egy nagyobb magasságot, évenkénti visszatérése alkalmával mindig magasabbak lesznek az addigi fejlődésükhöz képest. Rendkívül gyorsan képesek terjeszkedni, így érdemes arra viszont odafigyelnünk, hogy megfelelő irányba haladjanak.

 

Amennyiben érdekel a másik két növény is, lapozz!
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-04-24

Ettől lesz garantáltan sikeres a magról történő növénytermesztés

Tippek a sikeres magról történő növénytermesztéshez: levegő, víz, fény. Fedezd fel a levegő, víz és fény fontosságát a magról történő növénytermesztéshez.

2024-04-24

Ültess sarkantyúkát a zöldséges kertedbe és csoda történik

Ültess sarkantyúkát a veteményes kertedbe és valóban csoda fog történni, hiszen számos előnye van ennek a szuper kis növénynek, mutatjuk mik ezek pontosan!

2024-04-22

Magvetés gond nélkül: fedezd fel a titkos trükköt a tökéletes magvetéshez

Vessünk magot egyszerűbben, mint valaha! Mutatom a magvetés egyik könnyítését, a földkocka készítő csodás lehetőségét, használd te is bátran, segítek tippekkel!

2024-04-22

Miért sárgul az aloe vera? Íme a leggyakoribb okok

Miért sárgul az aloe vera? Mutatunk néhány lehetséges okot, valamint javasolt megoldás, amely segíthet helyreállítani a növény egészségét egy szempillantás alatt!

2024-04-24

Ültess májusban lila brokkolit, ami a zöldségeskerted királynője lesz

Ültess májusban lila brokkolit, ami a kerted királynője lesz, hiszen számos előnnyel rendelkezik, mutatjuk a legfontosabb infókat a lila brokkoliról, gyere!

2024-04-18

Így ültesd a muskátlit az ablakba, hogy több virágot hozzon!

A muskátlik (Pelargonium) kedvelt növények az ablakokban, erkélyeken, és nem igényelnek túl sok speciális gondozást, de ezeket a tanácsokat tartsd be!

2024-04-22

Sárgul a leander levele? Egyszerűen kezelheted, ha időben elkezded

Mit csinálj, ha sárgul a leander levele? Ezek a szekértői tanácsok segítenek pikk-pakk rendbe szedni ezt a csodaszép virágot. Mutatjuk mit alkalmazz azonnal!

2024-04-21

Meg kell metszeni elvirágzás után az orgonát, hogyan?

Általában a legtöbb orgona májusban vagy június elején virágzik, így a metszést közvetlenül a virágzás befejeződése után, idén azonban korábban virágzott!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Budapesti 1. számú Körzeti Földhivatal

Földhivatal Ügyfélfogadás: Hétfõ: 7:00 - 17:00 Kedd: 7:00 - 17:00 Szerda: 7:00 - 17:00 ... Tovább

Csávázó Prestige

Rovar és gombaölő csávázó szer a burgonya vetőgumó csávázására.Hatóanyag: 140 g/l... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény kert