notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Előkertötletek mindenkinek

Hirdetés

20+5 álomba illő előkertötlet mindenkinek!

Bohács Ádám - Kertépítő technikus

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Az előkert nagyon sok mindent elárul a ház tulajdonosairól, illetve a kertről, ráadásul ez az, amit a legtöbbször látunk. Éppen ezért nagyon fontos, hogy milyen előkertet alakítunk ki, mostani cikkemben megosztok veletek 20+5 álomba illő ötletet, remélem, hogy valamelyik elnyeri a tetszéseteket! 

Mutatós előkertötletek mindenkinek
Mely növények érzik legjobban magukat, és melyek mutatnak a legjobban az előkertben? Kattintsatok ide, és mindent megtudhattok: előkerti növények

Mi az az előkert és miért ennyire fontos?

Úgy érzem, hogy érdemes azzal kezdenem a cikket, hogy elmondjam, mit is értünk előkert alatt. Ha elmondom, akkor tudni fogjátok azt is, hogy miért annyira fontos a szerepe a kertünk életében. Az egészen pontos meghatározás így szól: előkert az építési teleknek és a közterület vagy a magánút felöli határvonala és az efelé meghatározott építési határvonal, illetőleg az oldalkertjei között fekvő része.

 

Hogy mindenki számára érthető legyen, lefordítom: az előkert a fő kerítés és a bejárat között elterülő telekrészt jelöli – tehát azt a területet, amit a legtöbben látnak, köztünk mi is találkozunk vele nap, mint nap. 

Hirdetés

 

Ebből már kitalálhatjátok, hogy miért annyira fontos az előkert, ugye? Ez az a terület, amit először megpillantunk mondjuk egy nehéz nap után hazaérve, de ha vendégeket hívunk magunkhoz, akkor az érkezők is ezt a területet fogják megpillantani elsőként, ez lesz az, ami megadja az első benyomást otthonunkról. 

Hirdetés

 

Milyen a tökéletes előkert?

Ezek alapján érdemes olyan előkertet létrehoznunk, ami tükrözi személyiségünket. Érdemes úgy kialakítanunk az előkertet, hogy egész évben mutatós legyen, alkalmazzunk könnyedén gondozható növényeket, és ügyeljünk arra, hogy alakgazdag legyen az elrendezés. Arra mindenképpen figyeljünk, hogy ne legyen sivár, kopár az előkert, töltsük meg élettel, vidámsággal. Már pár növény elültetése, és egy kis mulcs esztétikus elszórása sokat dobhat a látványon. Másik fontos dolog, hogy mindig tartsuk tisztán az előkertet.

 

Amit még érdemes figyelembe venni, az az, hogy sokszor fogjuk használni sötétben is, ezért nem árt, ha világítóeszközöket helyezünk el benne, legalább az utak mentén. Egy korábbi cikkemben bővebben kitértem az előkertek építésére, ezért most nem megyek bele még jobban a dolgokba, kattintsatok ide és olvassátok el akkori tippjeimet! Most pedig nézzük a 20+5 álomba illő előkertötletet, nézzétek meg az összeset, megéri! 

Forrás: Fotó: Schutterstock

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
622 902
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
622 902
Közösség

fogkopási rendellenességek

elsősorban olyan állatokban (pl. ló) fordulnak elő, amelyeknek —>fogai állandóan kopnak... Tovább

Ember és Bioszféra Program

a Föld valamennyi országát érintő, az embernek és környezetének kutatási programja... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 1

Átlagos értékelés: 4.0

Házi kert