notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Élelmiszerbiztonság, ellenőrzések, eredmény, vidékfejlesztési miniszter, sajtótájékoztató, élelmiszerellenőrzés, Gráf József, tevékenység, élelmiszer vertikum, élelmiszeripar, élelmiszerexport, agrár

Hirdetés

Élelmiszerbiztonság

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A kőkemény ellenőrzések eredménye már mutatkozik. A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium célkitűzése, hogy Magyarország az élelmiszerbiztonság szempontjából a következő két-három évben a nemzetközi élvonalba emelkedjen - mondta Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter hétfőn Bicskén, sajtótájékoztatón.
Élelmiszerbiztonság, ellenőrzések, eredmény,  vidékfejlesztési miniszter, sajtótájékoztató, élelmiszerellenőrzés, Gráf József, tevékenység, élelmiszer vertikum, élelmiszeripar, élelmiszerexport, agrár
Már most erős nálunk az élelmiszerellenőrzés, és biztosított annak hálózati feltétele - mutatott rá Gráf József.
 
Hozzátette: a korábbi három minisztérium és hat szakhatóság helyett egy kézben van a tevékenység, ami lehetővé teszi az elvárások egyértelmű közvetítését, s az élelmiszerbiztonság, illetve a minőség javítását célzó, a teljes élelmiszer vertikumra kiterjedő együttműködést - mondta az agrártárca vezetője.
 
Tájékoztatása szerint az együttműködés, a "kőkemény" ellenőrzések eredménye már mutatkozik. Míg tavaly a húsvéti ünnepeket megelőzően mintegy 250 tonna élelmiszert kellett kivonni a forgalomból, az idén már ennek a mennyiségnek tizedét sem. 
 
Hozzátette: az élelmiszer-vertikum együttműködésre serkentésével kapcsolatos munka egyik első lépéseként elkészült a kereskedők számára kötelező érvényű etikai kódex, s folytatásaként tervezik a termelők, feldolgozók számára kötelező etikai követelmények összegzését is.  
 
A hazai élelmiszeripar erősödését jelzi, hogy az élelmiszerexport értéke tavaly nőtt, s meghaladta a 3,6 milliárd eurót, míg az élelmiszerimport 2,6 milliárd euró körül alakult - közölte a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter.
 
Az élelmiszer kivitel elsősorban a nagyon igényes piacokon emelkedett: Németországba a korábbinál 15 százalékkal, Ausztriába 10 százalékkal, Olaszországba pedig 22 százalékkal exportált többet a korábbinál Magyarország.
 
Az agrártárca vezetője hangsúlyozta: az élelmiszerexport növekedése az üzletláncokkal való együttműködés nélkül nem valósulhatott volna meg, hiszen azok saját üzlethálózatukon keresztül már külföldön is terítik a magyar árukat.
 
Feiner Péter, a Spar Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója arról tájékoztatta az újságírókat, hogy az Országos Kereskedelmi Szövetség - amelynek ő tölti be az elnöki posztját - olyan rendszer kialakításán dolgozik, amellyel hatékonyan és gyorsan ki lehet szűrni a nem megfelelő minőségű élelmiszereket.
 
Már működik is a "riadólánc", amellyel a minőségbiztosítással foglalkozó szakemberek hívják fel egymás figyelmét a rossz minőségű áruk felbukkanására.
Hirdetés

Forrás: FVM

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
401 033
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
401 033
Közösség

juhnyáj

nagyobb számú juhból álló egység, amelyben ritkábban különböző korú és ivarú egyedeket... Tovább

Nagykátai Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Nagykáta Dózsa György út 9. 2760 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 194

Átlagos értékelés: 5.0