Melyik almából lehet lekvárt csinálni? Almalekvár recept, almalekvár trükkjei, almalekvár főzés praktikák

hirdetes

Almalekvár recept, és néhány hasznos tanács a készítéshez

VN
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Készítsünk együtt mennyeien finom almalekvárt, amit imádni fog az egész család. Nagyon jó szolgálatot tesz majd egész évben palacsinta, gofri sütésnél, de kiváló más süteményekhez is, vagy egy egyszerű pirítóshoz reggelire. Mutatjuk a legfinomabb almalekvár receptjét!

A legjobb almalekvár recept

Miért készítsünk almalekvárt?

Rengeteg almád van otthon, és véletlenül sem szeretnéd megvárni, hogy megromoljanak, de almás pitét meg nem készíthetsz minden nap, és végtelen sok kompót sem hiszed, hogy el fog fogyni? Tudtad, hogy van az oldalon almabor recept is? https://www.agraroldal.hu/almabor-keszitese-hazilag-noe.html Viccet félretéve, lehet, hogy a baracklekvár sokkal népszerűbb, de almából is lehet mennyeien finom lekvárt készíteni, amit aztán egész évben fel elehet használni sütemények töltelékéhez. Mutatunk egy nagyon jó almalekvár receptet, amivel nem tudsz melléfogni! Nem lesz túl bonyolult az egész, nem fog az egész folyamat sokkal több időbe telni, mint egy óra, úgyhogy álljunk is neki! Ez a folyamat sem sokban fog különbözni más lekvár főzési folyamatoktól, de ha még nem vagy gyakorlott akkor is menni fog!

Hozzávalók az almalekvárhoz

  • 1 kg alma
  • hirdetes
  • fél citrom leve
  • 400 g kristálycukor
  • 1 fahéjrúd
  • 5 szegfűszeg

Az almalekvár elkészítése

Az almalekvár elkészítéséhez először is az almát kell előkészítenünk. Az almát megmossuk, megpucoljuk, majd vékony szeletekre, vagy cikkekre vágjuk tetszés szerint, de lehetőleg egyforma méretűre. Nálunk az 1-1,5 cm-es kockák jöttek be. Ez mehet a lekvárfőző fazékba, majd erre ráfacsarjuk a citrom levét, majd beledobjuk a fahéjrudat, a szegfűszegeket, és rátesszük a cukrot is. Közepes lángra kapcsolunk, és 15-20 percig főzzük időnként megkevergetve. Ezután kivesszük belőle a fűszereket, a fahéjrudat mindenképpen, és ha megtaláljuk a szegfűszegeket is. Ezután leturmixoljuk, de nem az egészet, csak olyan 2/3-át, hogy azért legyenek benne gyümölcsdarabkák is, bár ez ízlés kérdése. Majd fertőtlenített üvegekbe rakjuk a lekvárt, és 5 percre fejtetőre állítjuk. A tartósításhoz egy 1 késhegynyi nátrium-benzoátot is lehet használni.

hirdetes

Melyik alma jó lekvárnak- az almalekvár készítésének titka?

A legjobb lekvár almák sokféle ízt tartalmaznak, leginkább olyan fajták keverését javasoljuk, mint a Pink Lady, Granny Smith és a SweeTango. Ne aggódj, ha ezek közül csak egy van kéznél, vagy éppen teljesen másféle almád van, mindegyik alma nagyszerű önmagában is a lekvár készítéséhez. A pektin nélküli lekvárkészítés titkos összetevője az idő. A gyümölcsnek és a cukornak sok időre van szüksége a főzéshez és besűrítéshez. A hosszan tartó, lassú forralás kivezeti a nedvességet a gyümölcsből, ezzel is segítve a tartósítást és a sűrítést. A gyümölcsök víztartalma is változó, és egyes gyümölcsök hosszabb ideig is lekvároghatnak.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-11-28

Felkészültél a több centis hóra? Ilyen hatással lesz a kertben telelő növényeidre!

Készüljünk fel a hóesésre és a hideg hónapokra, hogy tavasszal virágba boruljon a kertünk, és az egész évben élvezhessük a növények szépségét.

2023-11-28

5 kihagyhatatlan gőzgombóc a városban, amit neked is meg kell kóstolni!

Budapesten több olyan hely is akad, ahol a legfinomabb gőzgombóc változatokat kóstolhatjuk meg. Fedezzük fel együtt ezeket az izgalmas helyeket, és próbáljuk ki mindet!

2023-11-27

A pampafű téliesítése - így készítsd fel a pampafüvet télre

Ahhoz, hogy a pampafű hosszú éveken át gyönyörű maradjon, elengedhetetlen a megfelelő gondozás, különösen a téliesítés terén. Mutatjuk a téliesítés lépéseit!

2023-11-27

Ez az 5 legszebb liliomféle- mindegyik nagyon különleges

Ez az 5 legszebb liliomféle, amit otthon is termeszthetsz, ha valamivel szeretnéd különlegessé, meseszerűvé varázsolni a kertedet, akkor válassz ezek közül!

2023-11-27

4 télálló növény az ablakba - muskátli helyett

Kerestem néhány télálló növényt, amire lecserélhetem a muskátlit, hiszen a párkány télen sem maradhat üresen, ugye? Csak én imádom az ablakba tenni a virágokat?

2023-11-20

Ezért nem jó, ha a hűtőben tárolod a banánt

A banánok tartósságának megőrzésének titka nem bonyolult, azonban nem a hűtő a legjobb környezet számukra. Hogyan tárold a banánt, hogy ne romoljon meg?

2023-11-28

Így készül az eredeti savanyú káposzta – Elárulták a kerecsendiek a titkok

A káposztasavanyítás ősi művészete mélyen gyökerezik a hagyományokban, és Kerecsenden egy különleges, közösségi program keretében kaphatunk betekintést ebbe a gasztrokalandba.

2023-11-20

Hogyan áll el sokáig a mandarin? Szobahőmérsékleten vagy hjűtőben?

Hogyan érdemes tárolni a mandarint, hűtőben, vagy szobahőmérsékleten? Mi a titka annak, hogy akár két hétig is friss marad a mandarin? Mutatjuk a trükköt!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

üzemegység

a mg. vállalat területileg elhatárolt irányítási, szervezeti egysége. A ->területi elv... Tovább

kalásztörés

egyes gabonafajok és -fajták kalásza teljes éréskor (->gabonák érési fokozatai) —... Tovább

Tovább a lexikonra
gyümölcs gyümölcstermesztés Házi kert