Az ElastoSeal EPDM geomembrán alkalmazási lehetőségei, műszaki adatok, helyszínrajz, anyagismertető, végtelenítés, alkalmazás, tárolás

hirdetes

Az ElastoSeal EPDM geomembrán alkalmazási lehetőségei

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A bredamadi (Svédország) hulladéktározó csurgalékvizének gyűjtését és derítését Ljungby község önkormányzata határozta el a környezet védelme jegyében. Erre a célra 40.000 m3 térfogatú, 14.000 m2 területű ElastoSeal EPDM geomembrán szigeteléssel ellátott tározót építettek.
Az ElastoSeal EPDM geomembrán alkalmazási lehetőségei, műszaki adatok, helyszínrajz, anyagismertető, végtelenítés, alkalmazás, tárolás

A bredamadi (Svédország) hulladéktározó csurgalékvizének gyűjtését és derítését Ljungby község önkormányzata határozta el a környezet védelme jegyében. Erre a célra 40.000 m3 térfogatú, 14.000 m2 területű ElastoSeal EPDM geomembrán szigeteléssel ellátott tározót építettek.

Az új csurgalékvíz-tározóban a vizet olyan módon tárolják, hogy a meleg hónapokban a közeli energiaerdő öntözésére használhassák. A kétmedencés tározó egyik medencéjét tisztításhoz le lehet engedni, miközben a másik zavartalanul üzemel. Az ElastoSeal EPDM geomembrán alatt 8 db dréncső van elhelyezve a talajvíz elvezetésére.

A csurgalékvizet a tározóból egy 75.000 m2 területű ún. „energiaerdőbe” szivattyúzzák. Az erdő fái a vízzel együtt a benne oldott veszélyes anyagokat, pl. nehézfémeket is felveszik. Az erdő kifejlett fáit kivágják, majd a helyi hőerőműben eltüzelik. A füstöt a veszélyes anyagok leválasztására és megfogására alkalmas szűrő segítségével megtisztítják.
Műszaki adatok:

Készült: 2001. júniusban

Szigetelés: 1.0 mm ElastoSeal EPDM geomembrán

Terület: 14,000 m2

Előregyártott lepelméret: 5.9 x 90 m

Munkaidő: 3 fő, 3 hét.

Végtelenítés: Thermobond kettős varrat.

Végtelenítés sebessége: 2 2.5 m/perc.

Helyszínrajz:

1. A hulladéktározó területe.

2. Régi csurgalék tározó, a szennyvíz a töltés mellett futó két árkon át érkezik.

3. Csővezeték, a csurgalékvizet az új tározóba vezeti.

4. A 40,000 m2 méretű, Trelleborg gyártmányú ElastoSeal EPDM geomembránnal szigetelt új csurgalékvíz-tározó.

5. Szivattyúállomás csővezetékkelaz „energiaerdőbe”.

6. 75,000 m2 területű „energiaerdő”.Anyagismertető

Az ElastoSeal EPDM geomembrán anyaga vulkanizált gumilemez. A hosszú kaucsukmolekulák térhálója rugalmas, kémiailag stabil szigetelő lemezt képez. Az anyag szilárdságát és a rugalmasságát sem a hideg, sem a meleg nem befolyásolja, fizikai jellemzőit több évtizedes szolgálat után is megőrzi, törékenységtől, repedezéstől, zsugorodástól nem kell tartani. Ezek a tulajdonságok a takarás nélküli beépítésekre is érvényesek, mivel a lemez az ózonra és ultraibolya sugárzásra sem érzékeny.

hirdetes

Végtelenítés

A meleglevegővel hegesztett kettős varratok a Thermobond technikával könnyen elkészíthetőek. Az ilyen helyszíni végtelenítés kizárólag fűtőékes melegen hegesztett kettős varrattal készül, amelyet nyomás alatt, levegővel tesztelünk. Az előregyártott leplek

készítéséhez a Hotbond típusú vulkanizáló gépet és technológiát alkalmazzuk. Ez a módszer szigetelések helyszíni beépítéséhez is használható.

Környezetbarát anyag

Hosszú élettartamának, csekély súlyának és tömegének köszönhetően az EPDM vízszigetelő lemez a teljes életciklusa során környezetbarát megoldást biztosít, mentes minden vegyi anyag kibocsátástól, környezetet terhelő anyagtól. A környezetre a hulladéktárolóba helyezett, illetve elégetéssel (energiatermelés) vagy reciklálással újrahasznosított EPDM fóliának sincs számottevő hatása.

Alkalmazási terület

Az ElastoSeal EPDM geomembrán hígtrágya tározók, műtrágya tárolók szigetelésére, kommunális hulladéktározók lefedésére, hulladéktározó melletti csurgalékvíz-tározók szigetelésére, panelházak, ipari és mezőgazdasági épületek csapadék elleni szigetelésére, közúti gátak, talaj-vízvédelmi gátak, tartályok, valamint az iparban, mezőgazdaságban keletkező hulladékvizek illetve szennyezett vizek zárt tárolóinak tartós szigetelésére alkalmas. Rugalmasságának köszönhetően a repedés veszélye nélkül alkalmazkodik a talaj valamennyi lehetséges mozgásához, süllyedéséhez. Minőségét sem az idő, sem hőmérsékleti, fizikai, biológiai, vegyi hatás nem befolyásolja.

hirdetes

Az ElastoSeal EPDM geomembrán olyan komplett geomembrán rendszerként kifejlesztett termék, amely maximális üzembiztosságát a termékek, toldások, csomópontok, beépítési technológiák ellenőrzésétől a helyszíni minőségellenőrzésig terjedő ISO 9001 szerinti minőségbiztosítási rendszer garantálja.

Az ElastoSeal EPDM termékcsalád gyártása az ISO 14000 szabványnak megfelelő körülmények között történik.

Hazai minősítések

Vízügyi alkalmassági Engedély száma: F-225

Építőipari Műszaki Engedély száma:

A-2513-1994, A-2513-1999
Tárolás - raktározás felsőfokon

A Stahl-Inst Magyarország Szerelőipari Kft. vállalja könnyűszerkezetes csarnokok, terménytárolók, géptárolók, műhelycsarnokok tervezését, engedélyezését, kivitelezését.

Szeretné Ön nagy volumenű több évtizedre beruházásait megbízható referenciákkal rendelkező cégre bízni?

Elkészített épületeink közül:

Révész Eurotrans Kft., Tiszavasvári 2.100 m2 raktárcsarnok és kamionmosó.

Agro Universal Kft., Kisbér, 43x48 m-es hőszigetelt épület.

KASZ-COOP, Derecske különböző funkciójú könnyűszerkezetes csarnokok.

Laktárius Kft., Szarvas 15x35 m-es terménytároló.

Bizonytalan a beépített anyagok minőségével szemben?

A Stahl-Inst Magyarország olyan neves gyártók minőségi termékeit használja, mint az:

Essmann tetővilágítói, védőkupolái, Lindab Magyarország épületburkoló elemei,

Hörmann nyílászárói és ipari kapui.

Kérem, ha könnyűszerkezetes csarnokainkkal tudunk segíteni Cégének eredményes működésben, keressen meg.

Stahl-Inst Magyarország, Szerelőipari Kft.

2890 Tata, Faller J. u. 2.

Forrás: Agrárágazat

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

önetetők

olyan berendezések, amelyek lehetővé teszik az állatok takarmányozásában a gépesítést,... Tovább

csontláda

a csontoknak körülírt elhalása, esetén az elhalt csontrészt körülhatároló tömörült csontszövet. Tovább

Tovább a lexikonra