Az ElastoSeal EPDM geomembrán alkalmazási lehetőségei, műszaki adatok, helyszínrajz, anyagismertető, végtelenítés, alkalmazás, tárolás

Az ElastoSeal EPDM geomembrán alkalmazási lehetőségei

Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A bredamadi (Svédország) hulladéktározó csurgalékvizének gyűjtését és derítését Ljungby község önkormányzata határozta el a környezet védelme jegyében. Erre a célra 40.000 m3 térfogatú, 14.000 m2 területű ElastoSeal EPDM geomembrán szigeteléssel ellátott tározót építettek.
Az ElastoSeal EPDM geomembrán alkalmazási lehetőségei, műszaki adatok, helyszínrajz, anyagismertető, végtelenítés, alkalmazás, tárolás

A bredamadi (Svédország) hulladéktározó csurgalékvizének gyűjtését és derítését Ljungby község önkormányzata határozta el a környezet védelme jegyében. Erre a célra 40.000 m3 térfogatú, 14.000 m2 területű ElastoSeal EPDM geomembrán szigeteléssel ellátott tározót építettek.

Az új csurgalékvíz-tározóban a vizet olyan módon tárolják, hogy a meleg hónapokban a közeli energiaerdő öntözésére használhassák. A kétmedencés tározó egyik medencéjét tisztításhoz le lehet engedni, miközben a másik zavartalanul üzemel. Az ElastoSeal EPDM geomembrán alatt 8 db dréncső van elhelyezve a talajvíz elvezetésére.

A csurgalékvizet a tározóból egy 75.000 m2 területű ún. „energiaerdőbe” szivattyúzzák. Az erdő fái a vízzel együtt a benne oldott veszélyes anyagokat, pl. nehézfémeket is felveszik. Az erdő kifejlett fáit kivágják, majd a helyi hőerőműben eltüzelik. A füstöt a veszélyes anyagok leválasztására és megfogására alkalmas szűrő segítségével megtisztítják.
Műszaki adatok:

Készült: 2001. júniusban

Szigetelés: 1.0 mm ElastoSeal EPDM geomembrán

Terület: 14,000 m2

Előregyártott lepelméret: 5.9 x 90 m

Munkaidő: 3 fő, 3 hét.

Végtelenítés: Thermobond kettős varrat.

Végtelenítés sebessége: 2 2.5 m/perc.

Helyszínrajz:

1. A hulladéktározó területe.

2. Régi csurgalék tározó, a szennyvíz a töltés mellett futó két árkon át érkezik.

3. Csővezeték, a csurgalékvizet az új tározóba vezeti.

4. A 40,000 m2 méretű, Trelleborg gyártmányú ElastoSeal EPDM geomembránnal szigetelt új csurgalékvíz-tározó.

5. Szivattyúállomás csővezetékkelaz „energiaerdőbe”.

6. 75,000 m2 területű „energiaerdő”.Anyagismertető

Az ElastoSeal EPDM geomembrán anyaga vulkanizált gumilemez. A hosszú kaucsukmolekulák térhálója rugalmas, kémiailag stabil szigetelő lemezt képez. Az anyag szilárdságát és a rugalmasságát sem a hideg, sem a meleg nem befolyásolja, fizikai jellemzőit több évtizedes szolgálat után is megőrzi, törékenységtől, repedezéstől, zsugorodástól nem kell tartani. Ezek a tulajdonságok a takarás nélküli beépítésekre is érvényesek, mivel a lemez az ózonra és ultraibolya sugárzásra sem érzékeny.

Végtelenítés

A meleglevegővel hegesztett kettős varratok a Thermobond technikával könnyen elkészíthetőek. Az ilyen helyszíni végtelenítés kizárólag fűtőékes melegen hegesztett kettős varrattal készül, amelyet nyomás alatt, levegővel tesztelünk. Az előregyártott leplek

készítéséhez a Hotbond típusú vulkanizáló gépet és technológiát alkalmazzuk. Ez a módszer szigetelések helyszíni beépítéséhez is használható.

Környezetbarát anyag

Hosszú élettartamának, csekély súlyának és tömegének köszönhetően az EPDM vízszigetelő lemez a teljes életciklusa során környezetbarát megoldást biztosít, mentes minden vegyi anyag kibocsátástól, környezetet terhelő anyagtól. A környezetre a hulladéktárolóba helyezett, illetve elégetéssel (energiatermelés) vagy reciklálással újrahasznosított EPDM fóliának sincs számottevő hatása.

Alkalmazási terület

Az ElastoSeal EPDM geomembrán hígtrágya tározók, műtrágya tárolók szigetelésére, kommunális hulladéktározók lefedésére, hulladéktározó melletti csurgalékvíz-tározók szigetelésére, panelházak, ipari és mezőgazdasági épületek csapadék elleni szigetelésére, közúti gátak, talaj-vízvédelmi gátak, tartályok, valamint az iparban, mezőgazdaságban keletkező hulladékvizek illetve szennyezett vizek zárt tárolóinak tartós szigetelésére alkalmas. Rugalmasságának köszönhetően a repedés veszélye nélkül alkalmazkodik a talaj valamennyi lehetséges mozgásához, süllyedéséhez. Minőségét sem az idő, sem hőmérsékleti, fizikai, biológiai, vegyi hatás nem befolyásolja.

Az ElastoSeal EPDM geomembrán olyan komplett geomembrán rendszerként kifejlesztett termék, amely maximális üzembiztosságát a termékek, toldások, csomópontok, beépítési technológiák ellenőrzésétől a helyszíni minőségellenőrzésig terjedő ISO 9001 szerinti minőségbiztosítási rendszer garantálja.

Az ElastoSeal EPDM termékcsalád gyártása az ISO 14000 szabványnak megfelelő körülmények között történik.

Hazai minősítések

Vízügyi alkalmassági Engedély száma: F-225

Építőipari Műszaki Engedély száma:

A-2513-1994, A-2513-1999
Tárolás - raktározás felsőfokon

A Stahl-Inst Magyarország Szerelőipari Kft. vállalja könnyűszerkezetes csarnokok, terménytárolók, géptárolók, műhelycsarnokok tervezését, engedélyezését, kivitelezését.

Szeretné Ön nagy volumenű több évtizedre beruházásait megbízható referenciákkal rendelkező cégre bízni?

Elkészített épületeink közül:

Révész Eurotrans Kft., Tiszavasvári 2.100 m2 raktárcsarnok és kamionmosó.

Agro Universal Kft., Kisbér, 43x48 m-es hőszigetelt épület.

KASZ-COOP, Derecske különböző funkciójú könnyűszerkezetes csarnokok.

Laktárius Kft., Szarvas 15x35 m-es terménytároló.

Bizonytalan a beépített anyagok minőségével szemben?

A Stahl-Inst Magyarország olyan neves gyártók minőségi termékeit használja, mint az:

Essmann tetővilágítói, védőkupolái, Lindab Magyarország épületburkoló elemei,

Hörmann nyílászárói és ipari kapui.

Kérem, ha könnyűszerkezetes csarnokainkkal tudunk segíteni Cégének eredményes működésben, keressen meg.

Stahl-Inst Magyarország, Szerelőipari Kft.

2890 Tata, Faller J. u. 2.

Forrás: Agrárágazat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

borjú viselkedése

a borjú örökletes megnyilvánulásait igyekeznek kedvezően alakítani. Szopás közben a borjú... Tovább

állatorvosi körzet

az ->állatorvosi gyakorlatot folytató állatorvosnak az ->Állategészségügyi és Élelmiszer... Tovább

Tovább a lexikonra