Ezek a virágok éjszaka ontják magukból az illatokat

hirdetes

Éjszakai csoda a kertben – Ezek a virágok éjjel nyílnak ki a kertben

ZH
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Az élet éjjel sem áll meg a kertben, amíg a napfényt kedvelő virágaink éjszaka nyugovóra térnek, addig vannak virágok, amik inkább a Holdfényben bontakoznak ki. Csodás illattal és teljes pompájukban válnak egy éjszakai csodává. Élvezd a hűsítő nyári estéket ezeknek a virágoknak a társaságában!

gardénia az éjszakai virág

Ezek a virágok nyílnak éjszaka

1.    Gardénia

A gardénia gyönyörű fehér virágai egyszerűen mesés illatot árasztanak magukból, ami éjszaka egy álommese hangulatát idézi meg a kertben vagy a teraszon üldögélve. A gardénia nevelésére azonban oda kell figyelni, mert nem épp egy igénytelen növény. Kedveli a jó vízelvezető, savas talajt, és annak ellenére, hogy éjszaka is virágzik, nappal nagyon fényigényes, körülbelül 8 óra napsütésre van szüksége. Nem szabad túlöntözni, csak akkor locsoljuk, ha már talajának felső rétege is kiszáradt. Ahhoz, hogy új virágokat hozzon szüksége van az éjszakai hűvösre, és csak akkor fog virágozni, ha a fény-, víz-, táp- és talaj igénye teljesítve van. Szereti a magas páratartalmat, ezért a gombás betegségek is könnyen megtámadják. És ugyan a virágja gyönyörű, és már messziről is lehet érezni az illatát, a szirmait nem szabad kézzel megfogni, mert akkor be fognak barnulni.

hirdetes


A csodálatos, fehér virágai éjjel még intenzívebben árasztják kellemes illatukat, mint nappal, mely fantasztikus hangulatot teremt a kertünkben.


2.    Lángvirág

A lángvirág elég népszerű a parkokba, általában fehéren, de van hogy lila, rózsaszín vagy vörös színben tündököl egészen őszig, amiknek csodás és erős illatuk van, ami az egész kertet belengheti.


Kedveli a meleg és napfényes helyeket, szegélyekre és virágágyásokba is tökéletes. A szára magasra nő, akár egy méteres is lehet, így a terasz szélén is jól mutat, nem csak takarni fog, de még az illatát is élvezhetjük a teraszon töltött nyárestéken.


3.    Holdvirág

A holdvirágnak fantasztikus illata van, amit a nevéhez illő módon éjszaka kecsegtet. Azonban nem csak illata miatt tudja magára felhívni a figyelmet, hanem termetes méretével is, ugyanis 60 centire, de akár 1 méter magasra is meg tud nőni. A kiskertek kedvelt növénye, ami nagyon szereti a fák árnyékát, és akár egy-, de kétnyári növényként is tartható a fürtökben nyíló fehér, lila vagy rózsaszínű virágok. A csodás illatát főleg éjjel ontja.

hirdetes


4.    Japán lilaakác

A japán lilaakác az egyik leggyönyörűbb kúszónövény, amely akár évekig is kertünk dísze és illatfelelőse lehet. Nem csak látványos, de illata is csodálatos, közel 10 méter magasra fel tud futni, így a lugas legszebb díszévé válhat, ami éjszaka is eláraszt minket finom illatával.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

géprendszer

a mg. gépesítésében felhasználható gépek, eszközök, gépi berendezések teljes... Tovább

hímsteril törzs

többek között a kukoricahibrid előállításában használatos anyanövényként. Mivel... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény