Tippek különleges kertépítéshez - egyedi virágágyások

Egyedi ültetési ötletek, ha irigylésre méltó kertet szeretnél

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Ültetési tippek

4. Kővel kirakott virágágyás 

Egy virágágyás már alapjáraton sokat dobhat kerteden, de a hatás fokozása érdekében ki is emelheted azt. Ahelyett, hogy szimplán csak virágokat ültetnél egymás mellé, gondolkodj el rajta, hogy miként választhatnád el azokat a gyep többi részétől, hogy különleges kiemelt dísszé változtasd ágyásodat. Ezt például néhány kő segítségével teheted meg, amikhez nem feltétlenül nehéz hozzájutni. Egy kis betonra is szükséged lesz, hogy összetartsd őket – ha minden megvan, akkor olyan méretűre és formájúra készítheted el, amilyenre csak akarod!

5. Virágágyás gyerekmedencéből 

Ha van néhány kinőtt gyermekmedence otthon, vagy tudsz kérni néhányat a családtól, amikre már nincs szükségük, akkor máris van pár remek apró virágágyásod. Ez a megoldás egyrészt tökéletes kisebb virágok elhelyezésére, másrészt egy méretes és gazdag virágtartós kert első lépése is lehet. Ahogy a többi virágágyás esetén, úgy természetesen itt sem muszáj régi, használt dolgokból elkészítened az alapot, az ilyen gyerekmedencékhez olcsón hozzájuthatsz a legtöbb üzletben.

6. Virágágyás szerszámosládából 

A régi szerszámosládák szuper virágágyásokká alakíthatók át. Amellett, hogy régies, vidéki hangulatot kölcsönöznek kertednek, szó szerint oda viszed őket, ahová csak akarod! Lényegében a virágtartós termesztés egy csinos, még praktikusabb változata. Egy kis fantáziával biztosan találsz majd néhány helyet udvarod vagy kerted területén, ahová akár fel is akaszthatod, ha éppen nem tudod hová tenni.

7. Régi farönk virágágyás 

Bizonyíték, hogy tényleg bármiből készíthetsz magadnak valamilyen egyedi virágágyást. Jó példa erre ez a régi, száraz farönk – ha igazán szépet szeretnél kertedbe, és van néhány ilyen farönköd, amivel nem tudsz mit kezdeni, akkor alakítsd üregessé a rönköt és töltsd fel virágfölddel – kész! Lehetőleg olyan virágokat ültess bele, amik nem nőnek túl magasra. A „rönkágyást” akár más virágágyások szélére is elhelyezheted.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-04-10

Itt az eredmény: ez a magyarok kedvenc dísznövénye

Itt a magyarok kedvenc dísznövénye, nézzük meg, melyik az és miért éppen ez a növény oly sok ember kedvence:

2024-04-10

Áprilisban indulhat a pázsitfelújítás, ezekkel a lépésekkel

Indítsuk el a pázsitfelújítást ezekkel a lépésekkel, hiszen áprilisban végre eljött az ideje ezeknek a teendőknek. Kövessétek kertészünk szuper tanácsait ti is!

2024-04-15

Ültesd el együtt a hagymát és a répát, elmondom miért

A hagyma és a répa remek társnövényei egymásnak, elmondom nektek miért érdemes őket egymás mellé ültetni a kertben. Ezek után biztos ti is így fogjátok csinálni!

2024-04-11

Ültessük el MOST a nyáron virágzó cserjéket!

Április és május a tökéletes időszak a nyáron virágzó cserjék ültetéséhez, ezért most kertészünk elhozta nektek a legjobb tanácsokat, tippeket a nyári cserjékhez!

2024-01-10

Hasznos ötletek, javaslatok gazdálkodóknak Dr. Máté Andrástól

Cikksorozatunkban a SZIE Növénytermesztési Tanüzemének volt igazgató, Dr. Máté András oszt meg tippeket gazdálkodóknak. Ez a cikk a vetésekkel kapcsolatos.

2024-04-09

Egy növény, amibe azonnal beleszeretsz: A hibiszkusz szaporítása dugványozással

A hibiszkusz egy csodás virág, melynek szaporítása dugványozással nagyon egyszerű. Jöjjön a hibiszkusz szaporítása dugványozással lépésről lépésre, kövesd!

2024-03-21

Kezd kimenni a divatból: erre, és így használható a kútvíz a kertben

Magyarországon régen a kútvíz használata viszonylag gyakori volt. Azonban egyre inkább azt lehet érzékelni, hogy kezd kimenni a divatból. Vajon miért?

2024-04-10

Ültessünk sarkantyúkát április közepén ezekkel a tanácsokkal

Ültessünk sarkantyúkát április közepén ezekkel a tanácsokkal. Fogadjátok meg kertészünk tanácsait a sarkantyúka ültetésével és gondozásával kapcsolatban!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

sáncolás

kétféle céllal használatos —>meliorációs eljárás, lényegében iszapos vízzel való... Tovább

gyapjú

olyan állati szőrzet, szőrköntös, amely a bőrről leválasztva összefüggő marad.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Házi kert kert Kertészet Talajművelés Tudomány virág