DURO DAKOVIC kombájnok Magyarországon

DURO DAKOVIC kombájnok Magyarországon

Szabó - Kocsis János
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Az AGRO+MASHEXPO keretében, 2003. február 21.-én tartott sajtótájékoztatót a horvátországi DURO DAKOVIC konszern és a gyár mezőgazdasági termékeit idehaza forgalmazó AGRIFER 21 Kft.
DURO DAKOVIC kombájnok Magyarországon
Az AGRO+MASHEXPO keretében, 2003. február 21.-én tartott sajtótájékoztatót a horvátországi DURO DAKOVIC konszern és a gyár mezőgazdasági termékeit idehaza forgalmazó AGRIFER 21 Kft.
A DURO DAKOVIC konszern (DD PSU) 1980 - ban kezdett el kombájnokat gyártani, DEUTZ-FAHR licenc alapján. Eredeti gyártási programjukat a későbbiekben különböző mezőgazdasági géptípusok gyártásával bővítették ki, de együttműködésük a DEUTZ-FAHR - al a mai napig él.Részvényeik 15%-a magántulajdonban van, 85 %-a pedig a DD Holding tulajdonát képezi, melyből 65% állami tulajdon.Mezőgazdasági termékeik mellett többek között hidak, vagonok, tartályok, mérőberendezések és hadiipari eszközök gyártásával is foglalkoznak. A gyár saját gyártási kapacitással rendelkezik minden gépegység és gépalkatrész előállítására, de jelentős a nyugati beszállítók aránya is.Az ISO 9001 tanúsítványt a gyár 1997- ben kapta meg, és már folyamatban van az EN ISO 9001/2000 tanúsítvány megszerzése is.
A mezőgazdaság részére arató-cséplőgépeket, kombájn adaptereket, vontatott egy és kétsoros kukorica csőtörőket, valamint pótkocsikat állítanak elő, de résztvesznek gyártási kooperációkban is.KOMBÁJNOK
A kombájnok gyártása DEUTZ-FAHR licenc alapján kezdődött, majd annak lejárta után a DEUTZ-FAHR - al közösen fejlesztették ki a FARMLINER kombájnt, melyet kimondottan családi gazdaságoknak szántak (kb. 200 ha -ig).
Ettől nagyobb betakarítási igények kielégítésére alkalmas a HYDROLINER típus, mely a legnagyobb darabszámban előállított kombájnjuk.
A gyár legfiatalabb terméke a GLOBUS, melyet Magyarországon egyelőre nem még forgalmaznak.A kombájnok nagyobb részét exportálják, az EU - s országoktól egészen a Közel - Keletig.
Farmliner 33.70
-univerzális kombájn családi gazdaságok részére

- betakarítási teljesítmény gabonából: 1 ha/óra- motor: 57 KW/78 HP
- 4 hengeres, léghűtéses DEUTZ diesel eko motor
- vágóasztal: 3,0 m
- magtartály: 3.100 liter
- dob: 460 x 850 mm
- szalmarázók száma: 4
- hidraulikus meghajtás
- sebességszabályzó
- sebeségváltó: 3 fokozat
Hydroliner 36.20 H
-univerzális kombájn közép és nagyüzemek részére
- betakarítási teljesítmény gabonából: 3 ha/óra
- motor: 157 KW/214 HP
- 8 hengeres, léghűtéses DEUTZ diesel
- vágóasztal szélessége: 4,8-5,6 m
- magtartály: 5.800 liter
- dob: 460 x 850 mm
- szalmarázók száma: 6
- hidraulikus meghajtás és vezérlés
ADAPTEREK
Kukorica adapter BK-3 és BK-6-szélessége: 3 illetve 6 méter
-szecskázóval felszerelveRepce adapter AUR- szélessége: 3,0; 4,8; 5,6 és 6,0 méter
- 1 vagy 2 db függőleges kaszával ellátvaNapraforgó adapter AS-3 ROTO és AS-6 ROTO- szélessége: 3,0; 4,8; 5,6 és 6,0 m
- megfelelő vágóasztalra szerelhető
Somogyi Zoltán, a gyár termékeinek hazai forgalmazását végző AGRIFER 21 Kft. (hirdetését lásd a szemben lévő oldalon) ügyvezető igazgatója lapunk kérdésére adott válaszában a gépek versenyképes árának és műszaki tartalmának köszönhető, jó ár-érték arányra hívta fel a figyelmet, melyhez folyamatos alkatrész és szerviz ellátást biztosítanak hazai értékesítési partnerükkel, a mosonmagyaróvári Euro - Landtechnik Bt. - vel.
Forrás: Agrárágazat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

evolúció

az élő anyag keletkezése élettelenből, az élő szervezetek változatosságának, valamint a... Tovább

donor

Az a szervezet, amelynek valamely szervét, szövetét v. sejtjét mest. beavatkozással, ált.... Tovább

Tovább a lexikonra