Íme 3 csodás kora tavasszal virágzó díszcserje!- Babarózsa, japánbirs és a kikeleti bangita jellemzői

hirdetes

3 dekoratív díszcserje, mely a te tavaszi kertedből sem hiányozhat!

KC, NA
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

díszcserje

Gondozása nem túl bonyolult, a japánbirs elég hálás növény. Ültetésénél arra kell figyelni, hogy napos vagy félárnyékos helyet válasszunk számára. Átlagos vízigényű növénynek mondható és a semleges vagy savas talajt részesíti előnyben. 

japánbirs termése

A japánbirsnek sárga színű, kerek termései vannak, melyek virágzás után is mutatóssá teszik a növényt, sőt jellegzetes illatot is árasztanak. Virágzás után érdemes kicsit visszametszeni. Szaporításra dugványokkal, gyökérsarjakkal vagy tőosztással van lehetőségünk.

hirdetes

Kikeleti bangita

kikeleti bangita

A kikeleti bangita (Viburnum x bodnantense) az egyik legkorábban virágzó díszcserjénk, hiszen akár már februárban elkezdhet pompába borulni, így igazi tavasz köszöntő növény. Kifejezetten lassan, 2-3 méterre növő cserje, mely az előbbiekkel ellentétben nem mondható terebélyesnek, mivel egy felfelé növő, karcsúbb növényről beszélünk. Sötét, vörösesbarna ágain csodásan mutatnak a hosszúkásan elhelyezkedő világos rózsaszín virágjai, melyeknek még illata is van. Hosszúkása, tojásalakhoz hasonlító levelei kezdetben bronzos vöröses színűek, majd később sötétzöldre változnak. A kikeleti bangita a fagytűrő, lombhullató cserjék közé tartozik. Kedveli a jó vízáteresztő képességgel rendelkező talajt. Ültessük napos vagy félárnyékos helyre, arra figyeljünk, hogy a tűző napsugarakat nehezen bírja. Ezt a cserjét szintén az elvirágzást követően érdemes metszeni és dugványozással lehet szaporítani.

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

ditiokarbamát hatóanyagú gombaölő szerek

széles körben elterjedt, önmagukban és kombinációikban használatos gombaölő szerek.... Tovább

Celldömölki Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Celldömölk Dr. Gréfin Lajos tér 9. 9500 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény