Csiga invázió a kertben? Mutatjuk, mit tegyél, hogy elüldőzd a csigákat, csigák elüldőzése

Csiga invázió a kertben? Mutatjuk, mit tegyél!

GE.
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Bár a legtöbben megértjük, hogy a csigák a természet részei, ez nem jelenti azt, hogy meg akarjuk osztani velük a teret. Végül is a csigák nyálkásak, csúnyák és elég pusztítóak ahhoz, hogy kárt tegyenek a gyepben és a kertben. Szerencsére nem kell örökké együtt élned velük.

 

Ebben a bejegyzésben megosztjuk a legjobb tippjeinket, hogy megszabaduljon a csigáktól ingatlana körül, és visszaszerezze kültéri tereit.

 

csiga

Mi vonzza a csigákat a házamba és az udvarra?

Ha csigaproblémája van, az első lépés, hogy kiderítse, mi okozta. Mint minden kártevő, a csigák is valószínűleg két dolgot keresnek, amikor megjelennek az Ön ingatlanán: élelmet és menedéket.

Nyálkás, nedves testük miatt a csigák olyan környezetben érzik jól magukat, amely védi őket a nap melegétől. Ködös, borult vagy esős napokon aktívak, és az udvaron vagy a kertben található különféle növényekkel táplálkoznak.

Mit esznek a csigák?


A csigák szerves anyagokkal táplálkoznak, beleértve a legkülönfélébb élő növényeket és a bomló fát, terméseket és növényi leveleket. A csigák a növényeket és a virágokat is megeszik, és különösen kedvelik a következőket:

  • Bazsalikom
  • Bab
  • Káposzta
  • Dália
  • Delphinium
  • Hosta
  • Saláta
  • Körömvirág
  • Különböző zöldségek

Milyen károkat okozhatnak a csigák?

Egy kis élőlényhez képest a csigák nagyot tudnak ütni. A csigáknak durva, reszelőszerű nyelvük van, amellyel végigkaparják a növényi levelek szélét. Az eredmény nagy lyukak és repedések keletkeznek a növény felületén, amelyek károsíthatják vagy akár el is pusztíthatják a növényt.

De nem csak ezt teszik.

Íme néhány ok, amiért érdemes megszabadulni a csigáktól, amint meglátja őket:

A csigák csökkentik a terméshozamot. Ha virág- vagy zöldségeskertje van a telkén, a csigák megeszik a növényeit, és csökkentik a terméshozamot. Különösen a leveles zöldségeket támadják meg.

Tönkretehetik a vízi létesítményeket. A csigák és a csigák élősködnek, és elpusztíthatják a dísztavakban és vízjátékokban lévő halakat. Ráadásul ezek a vízkedvelő puhatestűek gyorsan szaporodnak, és rövidre zárhatják az elektronikát, valamint eltömíthetik a tó- vagy medenceszűrőket és csöveket.

Betegségeket terjesztenek. A csigák betegségeket és élősködő férgeket hordoznak (beleértve a skisztoszómás betegséget, amelyek veszélyesek lehetnek a háziállatokra és az emberekre. Ha az Ön ingatlanán vannak, az veszélyeztetheti az egészségét.

Ronda látványt nyújtanak. Senki sem szeretne egy friss salátalevelet szedni a kertből, csak hogy egy csigát találjon benne. A csigák csúnyák és undorítóak, és kevésbé kellemes hellyé teszik az udvarát vagy a kertjét.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

kerekrepkény-mérgezés

lóban, ritkábban szarvasmarhában fordul elő a növénynek mérgező mennyiségben zölden való... Tovább

zsírszükséglet

a zsírokban előf. telítetlen zsírsavakon (—>esszenciális zsírsavak) és kolinon kívül... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok