Costa Rica érdekességek, Costa Rica tények, Információk Costa Ricával kapcsolatban

A világ legboldogabb országa, 500 000 különleges fajnak ad otthont – ez Costa Rica

VN
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Vajon van összefüggés az igen gazdag állat-és növényvilág, és a között, hogy Costa Ricát tartják a világ legboldogabb országaként számon?

Costa Rica érdekességek

Costa Rica a világ egyik legboldogabb országa

A Happy Planet Index felmérése szerint 2012-ben Costa Rica volt a világ legboldogabb országa, bár az óta már lecsúszott az első helyről, mégis nagyon sok mosoly, és pozitivitás jellemzi az ittenieket.  Mi lehet ennek az oka? Nagyon összetett, de biztosan hozzájárul, hogy 1949-ben megszüntették a hadsereget, és az ország inkább az oktatásba, az egészségügybe és a nyugdíjakba fekteti azt a forrást. Nem politizálunk, csak a tényeket közöljük. Egyébként összesen 19 ország nem rendelkezik hadsereggel jelenleg a Földön, ebből egy Costa Rica.

A Costa Rica-iak várható élettartama magas

Costa Rica átlagosan 80 éves várható élettartammal büszkélkedhet, ami arra késztet bennünket, hogy elgondolkodjunk, vajon egy pihentető, laza, természettel körülvett életmód lehet-e a hosszabb élet titkos receptje? Ők nem rohannak, nem stresszelnek, többet élvezik a természet adta lehetőségeket, és Pura Vida-val köszönnek! A Pura vida, jelentése „tiszta élet”, nem csak egy közös üdvözlés, hanem egy lelkiállapot is. A Pura vida a Costa Rica-iak nyugodt, barátságos és vendégszerető hangulatát foglalja magában.  Tudtad, hogy a nemzet minden reggel a himnuszra ébred? A legtöbb nagy rádióállomás minden reggel 7 órakor játssza a himnuszt.

Costa Rica területének 25%-a természetvédelmi terület

12 ökológiai övezetével és több mint 100 nemzeti parkkal, rezervátummal, menedékhellyel és védett területtel Costa Rica az anyatermészet szépségének igazi bemutatója. Az ország elkötelezett az ökodiverzitás védelme és megőrzése mellett, és afelé halad, hogy a világ első szén-dioxid-semleges nemzetévé váljon.

Több mint 500 000 vadfajnak ad otthon Costa Rica

Costa Rica a világ biológiailag legdiverzebb országa, 500 000 vadfajjal, amelyek közül sok ritka vagy veszélyeztetett faj is él ebben az országban. A tursiták is megpillanthatják ezen fajokat természetes élőhelyükön, miközben felfedezik a nemzeti parkokat és a vulkáni látnivalókat. Ebből a sok fajból, sok különleges madár is található, számra pontosan 900 különlegesfajta. Többek között itt láthatóak a legkülönlegesebb állatok, a lajhárok is.  

Több mint 200 vulkáni képződmény található Costa Ricában

Costa Rica a Pacific Ring Fire Circle része, és több mint 200 vulkáni képződményt tartalmaz, amelyek több mint 65 millió éves múltra tekintenek vissza. Ezek közül a képződmények közül körülbelül 100 van, amelyek ténylegesen mutatják az aktivitás jeleit, és csak öt minősül aktívnak. A vulkánok környezete is nagyon különleges, csodás növényzettel, esőerdőkkel.

Costa Ricában a teknősöké a főszerep

Az Ostional Wildlife Refuge az ott fészkelõ teknõsök millióit védi. 1984-ben hozták létre, hogy megakadályozza a teknőstojás orvvadászatát, és ez az egyetlen hely a világon, ahol legálisan lehet betakarítani a teknős tojásokat. Júliustól szeptemberig van a teknősök tojásrakásának időszaka, ha szereted a teknősöket, érdemes ilyenkor utazni.

A Gallo Pinto Costa Rica különleges reggelije 

Ha Costa Ricán jársz, cseréld le a szalonnát és a tojást gallo pinto-ra. A kifejezés „foltos kakast” jelent, de valójában egy finom rizsből és feketebabból készült ételre utal, amelyet hagyományosan reggelivel szolgálnak fel.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Sárvári Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Sárvár Kossuth tér 2. 9601 Magyarország Tovább

magágy (vetőágy)

a mag befogadására előkészített talajréteg. Akkor jó, ha a —>vetőmag körül... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok