notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

CORDOBA siló rendszer

hirdetes

Magtárolás CORDOBA módra

Sándor Ildikó

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Az elmúlt évek magas termésátlaga, az intervenciós készletek és a piac által kiszorított kényszermegoldások szükségessé tették a raktárkapacitások növelését Magyarországon. Erre láthattunk példát Agárd határában, ahol október 15-én került a legújabb, teljes CORDOBA technológiával épült 12.000 t kapacitású silótelep átadására.
CORDOBA siló rendszer

Az elmúlt évek magas termésátlaga, az intervenciós készletek és a piac által kiszorított kényszermegoldások szükségessé tették a raktárkapacitások növelését Magyarországon. Erre láthattunk példát Agárd határában, ahol október 15-én került a legújabb, teljes CORDOBA technológiával épült 12.000 t kapacitású silótelep átadására.
Rednágel Ákos, a frissen avatott tárolótelep fiatal tulajdonosa 6 éve foglalkozik sportlótenyésztéssel és ezzel párhuzamosan a tenyésztéshez szükséges szálas- és szemestakarmány termelésével. A takarmánytermesztés célja kezdetben a lótenyésztés igényeinek kielégítése volt, de rövid időn belül a saját géppark és a 100 ha feletti gazdálkodási terület lehetővé tette, hogy hosszabb távon, a meglévő tapasztalatokra alapozva a takarmánytermesztés és értékesítés eddigi módját átgondolva, a kínálkozó AVOP pályázat segítségét felhasználva bővítse a vállalkozás profilját, és kiépítse ezt a komplex siló rendszert. Az ötlet 2004. őszén született, az építkezési munkák pedig ez év májusában kezdődtek, melyhez a spanyol CORDOBA technológiát az Mg. ALBA-AGRO Kft. biztosította, a kivitelezést pedig a Vass - Nyakas Kft. végezte. A jó együttműködésnek és precizitásnak köszönhetően a kivitelezés az eredetileg kiírt határidő lejárta előtt 3 héttel befejeződött, a cikk megjelenésekor pedig már minden bizonnyal az új siló teljes kihasználtságának örvendhet a tulajdonos.

hirdetesA frissen avatott CORDOBA siló rendszer speciális horganyzott acélból készült, 6 x 2.000 t raktárkapacitásra tervezve. A be- és kitárolás minden környezeti tényezőt (szennyeződés, csapadék) kizárva történik, PLC vezérlésű, automata, önmegfigyelő rendszerrel kiépítve, mely bármilyen zavar esetén azonnal letiltja a 60 t/h sebességű mozgatást.
Az Mg. Alba-Agro Kft. termékpalettáján a legszélesebb megrendelői igények kielégítésére megtalálhatók a lábonálló, síkalapú, hűtő, etető és akár 1,6-5 t kapacitású mobilsilók és azok gépesítései is.
A terménytárolás egyszerű, költségtakarékosabb módja a síktárolók építése. A WONDER technológia gyakorlatilag egy teljesen galvanizált acéllemezekből készült önhordószerkezet, mely a terménytároláson túl más funkciókra is használható. A gyors és egyszerű kivitelezés alacsony költséggel jár, sőt speciális, energiafelhasználás nélküli szellőztető rendszere egyedüli a világon.

A szemestermény-tárolás technológiája természetesen nem merül ki a silók építésében mindezt jól tudják az Mg. Alba-Agro szakemberei is, ezért Hopp Róbert ügyvezető irányításával a tökéletes terményszárításra és leginkább magkímélésre törekedve a világ élvonalában lévő technológiákat, gépeket választották ki a magyarországi forgalmazáshoz.

hirdetes

A terményszárítás technológiái között már fogalomnak számít a nagy múltú CEDAR szárító, mely a tökéletes terményszárítás és a legmagkímélőbb technológia biztosítása mellett alacsony energiafelhasználást igényel. Az egyedi, automatikus öntisztító kitároló rendszer kapacitása 5-200 t/h-ig terjed. Minden típus galvanizált acélból, hővisszaforgatásos szisztémával és változtatható hűtőzóna mérettel készül.

Kisebb (3-27 t/h) kapacitással, stabil és mobil kivitelben készülnek a dán SKANTEK és finn ANTTI terményszárítók, melyeketkönnyű kezelhetősége mellett alacsony energiafelhasználása miatt is ajánl partnereinek az Mg. Alba-Agro Kft.

A megrendelő igényeihez igazodva a tervezéstől a kivitelezésig, azt követően pedig szerviz- és alkatrészellátássalvállalja a szemestermény-tárolás és szárítás technikai és anyagi feltételeinek biztosítását az Mg. Alba-Agro Kft. szakembergárdája, hiszen pályázatok elkészítésében és hitelek ügyintézésében is együttműködnek megrendelőikkel.

 

Forrás: Agrárágazat

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
947 460
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
2 475 458
Közösség

algairtó szer

hatóanyaga nyílt láncú, bonyolult vegyület vízoldható sója; a 60% -os szert Algizid WSCP... Tovább

csírás gabona

a megdőlt, esetleg renden fekvő gabona — főleg a rozs — magja esős időben... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 120

Átlagos értékelés: 5.0