Útmutató citromfű termesztéséhez

Hogyan termeszthetünk citromfüvet magról | Termesztési utasítások

ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Ebből a leíró cikkből megtudhatod, hogyan termeszthetsz citromfüvet magból, és termesztheti saját termést ebből a gyógynövényből. Ha kíváncsi vagy a citromfű magokból történő termesztésére, az alábbiakban megvitattuk a részletes termesztési utasításokat, hogy segíthessünk!

citromfű

Citromfű növényi profil


A citromfű vadon nő nedves füves területeken és nyílt erdőkben Délkelet-Ázsia egész területén, ahol széles körben használják konyhai gyógynövényként és gyógyszerként. A citromfű 1-5 méter magasra nő, és halmozódó növekedési szokása van.

A rengeteg gyógyászati tulajdonsággal rendelkező citromfüvet teaként fogyasztják az emberek immunrendszerének javítására.

Hogyan neveljünk citromfüvet magokból


A citromfű magokból történő termesztése egyszerű és minimális erőfeszítést igényel.

1.    Tölts meg egy magtálcát egy megnedvesített, jól vízelvezető közepes keverékkel, amely egyenlő arányú komposztból, kókuszból vagy kókuszrostból áll.
2.    A citromfű magját 1 hüvelyk távolságra és 1/4 hüvelyk mélyre vesd el. Fedjük le egy réteg táptalajjal.
3.    Permetezd be a citromfű magjait vízzel egy spray-palackból.
4.    Nyújtsd ki a műanyag fóliát a magtálcára, és zárd le a széleit. Helyezd a tálcát olyan ablakpárkányra, amely jó fényt kap.
5.    Hetente egyszer távolítsd el a műanyag fóliát, hogy meglocsold a citromfű magját. Permetezd be a talaj felszínét, amíg a felső 1/2-1 hüvelyk nedves lesz.

A magok 10-30 napon belül csíráznak. Távolítsd el a műanyag fóliát, ha a palánták 1 hüvelykre nőnek, és ültessétek át nagyobb cserepekbe.


A citromfű magról történő termesztésének követelményei

Napfény


A citromfűnek legalább 7-8 óra világos, közvetlen napfényre van szüksége ahhoz, hogy jól fejlődjön. Az árnyékban termesztett növények egészségtelen növekedést mutatnak, és hajlamosak a kártevőkre és betegségekre.

Talaj


A legjobb növekedés érdekében termékeny, jó vízelvezetésű, 6,5-7 pH-értékű talajt használjon. Gazdag, agyagos talaj egy marék érlelt trágyával kiegészítve biztosítja az összes alapvető tápanyagot.

Locsolás


A zsenge palánták jó növekedéséhez nedves talajra van szükségük. Azonban, ahogy a növény érett, elviseli a rövid aszályos időszakokat. A legjobb megoldás az, ha meglocsoljuk a növényt, amikor a felső hüvelyk érintése száraznak érzi magát.

Hőmérséklet és páratartalom


A citromfű meleg, párás éghajlaton virágzik, és 68-86 F vagy 20-30 C hőmérsékleti tartományt igényel. A növény elviseli a melegebb éghajlatot is, de nem ellenáll az 50 F vagy 10 C alatti hőmérsékletnek.

Ezenkívül a növénynek 70-80% páratartalomra van szüksége, hogy jól fejlődjön. Tartson kéznél párásítót a szárazabb napokra.
 

          

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

bélcső

az -> emésztőkészüléknek a gyomorvégtől a végbélnyílásig terjedő része. Két nagyobb... Tovább

levél

a hajtáscsúcs levélkezdeményeiből fejl. képletek. A levelek elhelyezkedés, alak és... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény