Ültess el egy áfonya szemet, hatalmas bokor lesz belőle!
2023/04/11Ki ne imádná a sötétlila, édes kis áfonyaszemeket, amiket aranyáron mérnek a boltban? Pedig akár egyetlen szem is elég lehet egy saját bokorhoz. Mutatjuk, hogyan!
A citrom a citrusfélék alcsaládjába sorolható növényfajta. Sárga termése nem csak rettentően tápláló, de az egyik leghatékonyabban lúgosító étel is a világon, ami különösen hasznossá teszi őket savasabb a szervezetőek számára.
Habár a citromokat sokan magas C-vitamin tartalmukról ismerik, tartalmaznak még riboflavint, tiamint, vasat, magnéziumot, pantoténsavat, rostokat, B6 vitamint, káliumot, rezet, kalciumot és folsavat is.
Persze a citromok nyers fogyasztása nem éppen egyszerű feladat savanyúságuk miatt, azonban ezen előnyök nagy részét már azzal is biztosíthatod, ha egyszerű citromos vizet iszol. Ez segít a hidratációban és kellemesebb íze is van, mint az egyszerű csapvíznek.
Ha szeretnéd, hogy otthonodban mindig legyen néhány frissen szedett citrom (amiről tudod, hogy honnan származik, és milyen vegyszerekkel került kapcsolatba), akkor a legegyszerűbb, ha saját citromfát nevelsz magadnak. Tény, hogy ezek a növények első sorban a meleg, napos éghajlatokon érzik jól magukat, de házon belül hűvösebb területeken is vígan eléldegélnek. Habár legegyszerűbb dugványozással szaporítani őket, ezekhez igencsak nehéz hozzájutni.
Ha hajlandó vagy 3-6 évet várni arra, hogy saját citromfád legyen, akkor akár magról is felnevelhetsz egyet magadnak otthonodban, amit aztán akár le is szüretelhetsz majd! Most pedig nézzük, hogyan lehet saját citromfád, a következő oldalon folytatom!