Hogyan tudok megfelelő környezetet kialakítani cicám számára? Tudj meg most mindent

hirdetes

Hogyan biztosíts cicádnak megfelelő otthont?

TK

Neked is van cicád lakásodban és szeretnél egy számára megfelelő környezetet kialakítani? Mindenképpen megfelelő úton haladsz, hiszen a cicáknak is kell egy olyan lakhely, ahol mind fizikailag, mind mentális jól tudják magukat érezni. Mindegy, hogy panellakásban, esetleg kertesházban laksz, mostani cikkünkben olyan ötleteket gyűjtöttünk össze, melyeket mindkét lehetőségben képes leszel felhasználni, ezzel is boldogabbá téve kedvenced.

Cica megfelelő környezetben

Rendezd be lakásod, cicád igényeinek megfelelően


Ahhoz, hogy cicád jól érezze magát otthonodban szüksége van a számára legfontosabb helyek kialakítására – étkezésre, tisztálkodásra, pihenésre, illetve játszásra szánt területekre, s ezeknek olyan elhelyezésére, amik megfelelően el vannak szeparálva egymástól. Megszervezésük nem is olyan nehéz – az étkezésre szánt terület legyen lakásod egyik sarkában - itt ki kell helyezned számára két tálat, melyben majd az ételt fogja kapni, s egy másikat, melyben folyamatosan megtalálhatja majd friss ivóvizét. 


A tisztálkodásra szánt helyének mindenképpen egy nyugodt, kissé eldugott területet keress – ide helyezd az almosát, melyet minden harmadik nap érdemes kicserélned, kitisztítanod. Emellett választhatsz egy zárt almost is kedvencednek, viszont ennél a lehetőségnél biztosíts számára elé egy kisebb szőnyeget, melyen tisztálkodhat. Érdemes odafigyelned az alom minőségére, textúrájára is, hogy biztosan kedvencednek megfelelőt használj.

hirdetes


Figyelj oda, hogy elég messze helyezkedjen el az étkezőjétől, illetve a pihenésre, játékra kialakított területétől.


hirdetes
Akkor lesz egy cica jókedve és élete teljes, amennyiben utóbbi is megtalálható lakásodban. Ideális esetben ennek a háromnak érdemes egymástól elkülönítve lennie, úgy, hogy azok egy háromszöget zárjanak be.


Cicám pihenősarkának megfelelő kialakítása


Egy cica a napjai nagy részét alvással, pihenéssel tölti. Ehhez ideális számára egy saját fekhelyet biztosítani, így nem fogja majd megzavarni a kanapédon történő sziesztádat, esetleg a földön sem lesz útban. Arra figyelj, hogy nem érdemes túl napos helyre elhelyezned, illetve közvetlenül radiátor közelében.

 

Amennyiben további ötleteink is érdekelnek, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-07-01

Hogyan ismerjük fel a beteg madarakat és mit tehetünk a megmentésükért?

Egy vadon élő madár nem tudja megmondani, mikor érzi rosszul magát. Azok az emberek, akik tudják, hogyan ismerjék fel a beteg madarakat, lépéseket tehetnek!

2022-06-30

Ezek az állatok dézsmálgathatják a paprikáid

A paprikanövényekben a legtöbb kárt a rovarok és a kártevők okozzák, mint például a vágóférgek. De ha kizártad ezeket, mik esznek még paprikanövényeket?

2022-06-30

Cseresznyelevél-tekeredés: egy vírus, amely nem csak a cseresznyefákat érinti

Csak azért, mert a cseresznyelevél-betegségben szerepel a „cseresznye” elnevezés, még nem jelenti azt, hogy ez az egyetlen érintett növény a betegségben.

2022-06-30

Kirándulás Pest megyében – A mesébe illő Schossberger Kastély története

A turai Schossberger Kastély, amely mesébe illő átalakításon esett át, és minden szempár most a neobarokk kastélyt csodálja.MAgyarország legszebb kastélyai

2022-06-30

Komposztálás kávézaccal

Minden nap legalább kétszer főzöl kávét, vagy van a közeledben egy jófej kávézós, aki neked adja a használt zaccot? Superértékes tápanyag lehet a kertedben!

2022-05-31

Kecses, gyönyörű állatok. Ilyenek a farkasok! Ismerd meg a farkasokat! Már Magyarországon is élnek!

Elképesztően ritka és gyönyörű állatok a farkasok! Ismerd meg őket! Magyarországon is élnek már farkas családok! Ezekkel jó ha tisztában vagy! Farkasokról minden!

2022-06-01

Pici és bolyhos. Ismerd meg a nyuszit te is!

A nyuszik nagyszerű állatok, a maguk cukiságával. Igazán különlegesek és aranyosak is. Az erdei nyuszik pedig megtalálhatóak a Magyar erdőkben is nem ritkán.

2022-05-31

Vízi siklók a kertünkben? Lehetséges! Ezeket kell tudni róluk!

A vízisiklók nem ritkán akár a kertünkben is előfordulhatnak! Főleg, ha rendelkezünk kerti tóval. Ne ijedjünk meg ezektől a kigyóktól, mert nem bántanak!

További cikkek ebben a témában


testalkat

Az állatok t.-a a külső testalakulásbeli tulajdonságok,bélyegek összessége.A t. a... Tovább

fertőzési lánc

a kórokozó átvitele egyik gazdaszervezetről a másikra. Az állattartásban a fertőzési lánc... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek