Hogyan tudok megfelelő környezetet kialakítani cicám számára? Tudj meg most mindent

hirdetes

Hogyan biztosíts cicádnak megfelelő otthont?

TK, SFV
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Neked is van cicád lakásodban és szeretnél egy számára megfelelő környezetet kialakítani? Mindenképpen megfelelő úton haladsz, hiszen a cicáknak is kell egy olyan lakhely, ahol mind fizikailag, mind mentális jól tudják magukat érezni. Mindegy, hogy panellakásban, esetleg kertesházban laksz, mostani cikkünkben olyan ötleteket gyűjtöttünk össze, melyeket mindkét lehetőségben képes leszel felhasználni, ezzel is boldogabbá téve kedvenced.

Cica megfelelő környezetben

Rendezd be lakásod, cicád igényeinek megfelelően


Ahhoz, hogy cicád jól érezze magát otthonodban szüksége van a számára legfontosabb helyek kialakítására – étkezésre, tisztálkodásra, pihenésre, illetve játszásra szánt területekre, s ezeknek olyan elhelyezésére, amik megfelelően el vannak szeparálva egymástól. Megszervezésük nem is olyan nehéz – az étkezésre szánt terület legyen lakásod egyik sarkában - itt ki kell helyezned számára két tálat, melyben majd az ételt fogja kapni, s egy másikat, melyben folyamatosan megtalálhatja majd friss ivóvizét. 


A tisztálkodásra szánt helyének mindenképpen egy nyugodt, kissé eldugott területet keress – ide helyezd az almosát, melyet minden harmadik nap érdemes kicserélned, kitisztítanod. Emellett választhatsz egy zárt almost is kedvencednek, viszont ennél a lehetőségnél biztosíts számára elé egy kisebb szőnyeget, melyen tisztálkodhat. Érdemes odafigyelned az alom minőségére, textúrájára is, hogy biztosan kedvencednek megfelelőt használj.

hirdetes


Figyelj oda, hogy elég messze helyezkedjen el az étkezőjétől, illetve a pihenésre, játékra kialakított területétől.


hirdetes
Akkor lesz egy cica jókedve és élete teljes, amennyiben utóbbi is megtalálható lakásodban. Ideális esetben ennek a háromnak érdemes egymástól elkülönítve lennie, úgy, hogy azok egy háromszöget zárjanak be.


Cicám pihenősarkának megfelelő kialakítása


Egy cica a napjai nagy részét alvással, pihenéssel tölti. Ehhez ideális számára egy saját fekhelyet biztosítani, így nem fogja majd megzavarni a kanapédon történő sziesztádat, esetleg a földön sem lesz útban. Arra figyelj, hogy nem érdemes túl napos helyre elhelyezned, illetve közvetlenül radiátor közelében.

 

Amennyiben további ötleteink is érdekelnek, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-03-23

Ez a 10 legjobb illatú virág a világon

Te is észrevetted már, hogy két különböző virágnak véletlenül sincsen ugyanolyan illata? De vajon melyik virágnak van a legjobb, legkellemesebb illata a világon?

2023-03-23

Nő nem marad szárazon a Hollókői Húsvéti Fesztiválon idén sem! – Mutatjuk a gazdag 4 napos folklór programot!

Ha húsvét, akkor Hollókői Húsvéti Fesztivál, ami az életöröm és a hagyományok ünnepe! Nincs más hely Magyarországon, ahol a hagyományok így életre kelnének!

2023-03-22

Így ne gyomlálj! - 5 gyomlálási hiba, amely sokkal nehezebbé teszi a kertészkedést

A gyomlálás nem tűnik bonyolult dolognak, viszont vannak alapszabályok, amiket jó, ha betartasz. Ezeket a hibákat pedig jobb elkerülni, csak nehezítik a dolgod!

2023-03-22

Húsvétozás Noszvajon – 2 napos ingyenes gyerekprogram a Noszvaji gazdaházban

Ha húsvétra keresel egy remek programot az egész családnak és a gyerekeknek, akkor nem is kell messzebb utaznotok 2023. húsvét hétvégéjén! Húsvét Noszvajon!

2023-03-24

Túl árnyékos a kerted? - ezek a kültéri növények imádják az árnyékot

Ha túl árnyékos a kerted, akkor se búsulj, mert ezek a növények imádják az árnyékot, ezért érdemes a listából legalább egyet elültetned az árnyékos kertedbe!

2023-02-28

Ezért ne etesd a kacsákat kenyérrel

Sokan szoktuk etetni a kacsákat kenyérrel, azonban nagyon is káros az egészségük számára ez a fajta étel: mutatjuk, miért ne etesd te sem a kacsákat kenyérrel!

2023-03-10

Figyelj a széncinegékre márciusban: a postaládádba költözhetnek!

Márciustól érdemes figyelni a postaládáinkat, ugyanis széncinegék költözhetnek bele és rakhatnak ott fészket. A cikkünkben elmagyarázzuk, miért fészkelnek oda!

2023-03-02

Így lehet megszabadulni a 4 legrosszabb kerti kártevőtől

Itt a tavasz, bár az időjárás még kicsit sem tavaszias, de lassan megjelennek a kerti kártevők is: ezek a legjobb tippjeink a 4 legártalmasabb kártevő ellen!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

kifutó

az istálló széltől védett oldalán, az épülethez csatlakozó, körülkerített, karám... Tovább

fenntartás

az állóeszközök és a fogyóeszközök folyamatos és biztonságos üzemeltetését szolgáló... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek