Hogyan tudok megfelelő környezetet kialakítani cicám számára? Tudj meg most mindent

hirdetes

Hogyan biztosíts cicádnak megfelelő otthont?

TK

Neked is van cicád lakásodban és szeretnél egy számára megfelelő környezetet kialakítani? Mindenképpen megfelelő úton haladsz, hiszen a cicáknak is kell egy olyan lakhely, ahol mind fizikailag, mind mentális jól tudják magukat érezni. Mindegy, hogy panellakásban, esetleg kertesházban laksz, mostani cikkünkben olyan ötleteket gyűjtöttünk össze, melyeket mindkét lehetőségben képes leszel felhasználni, ezzel is boldogabbá téve kedvenced.

Cica megfelelő környezetben

Rendezd be lakásod, cicád igényeinek megfelelően


Ahhoz, hogy cicád jól érezze magát otthonodban szüksége van a számára legfontosabb helyek kialakítására – étkezésre, tisztálkodásra, pihenésre, illetve játszásra szánt területekre, s ezeknek olyan elhelyezésére, amik megfelelően el vannak szeparálva egymástól. Megszervezésük nem is olyan nehéz – az étkezésre szánt terület legyen lakásod egyik sarkában - itt ki kell helyezned számára két tálat, melyben majd az ételt fogja kapni, s egy másikat, melyben folyamatosan megtalálhatja majd friss ivóvizét. 


A tisztálkodásra szánt helyének mindenképpen egy nyugodt, kissé eldugott területet keress – ide helyezd az almosát, melyet minden harmadik nap érdemes kicserélned, kitisztítanod. Emellett választhatsz egy zárt almost is kedvencednek, viszont ennél a lehetőségnél biztosíts számára elé egy kisebb szőnyeget, melyen tisztálkodhat. Érdemes odafigyelned az alom minőségére, textúrájára is, hogy biztosan kedvencednek megfelelőt használj.

hirdetes


Figyelj oda, hogy elég messze helyezkedjen el az étkezőjétől, illetve a pihenésre, játékra kialakított területétől.


hirdetes
Akkor lesz egy cica jókedve és élete teljes, amennyiben utóbbi is megtalálható lakásodban. Ideális esetben ennek a háromnak érdemes egymástól elkülönítve lennie, úgy, hogy azok egy háromszöget zárjanak be.


Cicám pihenősarkának megfelelő kialakítása


Egy cica a napjai nagy részét alvással, pihenéssel tölti. Ehhez ideális számára egy saját fekhelyet biztosítani, így nem fogja majd megzavarni a kanapédon történő sziesztádat, esetleg a földön sem lesz útban. Arra figyelj, hogy nem érdemes túl napos helyre elhelyezned, illetve közvetlenül radiátor közelében.

 

Amennyiben további ötleteink is érdekelnek, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-11-26

A Lidl meglépte: beszáll a magyar hússzektor támogatásába, nem is akárhogyan!

A Lidlből hazatérve, biztosak lehetünk benne, hogy magyar húst vettünk. Ugyanis a Lidl is beszállt a hazai hússzektor támogatásába, átalakítja a kínálatát is.

2021-11-10

6 növény, amelyek nyugalmat visznek otthoni irodánkba

Érdemes irodánkba növényeket elhelyezni, ugyanis azok nem csak a környezetünkét fogják feldobni és tisztítani a levegőt, de hangulatunkat is befolyásolják majd.

2021-11-10

A 15 legmutatósabb szárított virág

A szárított virágok nagyon jól mutatnak dekorációként, emellett pedig elkészítésük egyszerű és olcsó. Most lássuk, milyen növényeket érdemes használni hozzájuk.

2021-11-10

4 egyszerű, de nagyszerű tipp a tökéletes kert kialakításához

Zöldség, gyümölcs, fűszerek, virágok, fák, dísznövények, vagy valami más? Te döntöd el, mi csak segíteni tudunk benne, hogy hogyan tedd tényleg tökéletessé

2021-11-22

12 szobanövény, amivel csak a gond lesz

A szobanövények széles választéka manapság majdnem olyan lenyűgöző, mint a kerti növényeké. Mégis vannak olyanok, melyekkel csak a baj van - lássuk őket!

2021-09-03

Így gyűjtsük össze a napraforgómagokat a madarak etetésére

A napraforgótermesztés egy olcsó és egyszerű módszer a minőségi madáreledel házi előállítására. Némi tervezéssel és egy kis gondoskodással bárki termesztheti.

2021-10-30

8 gyakori madáretető hiba és hogyan javítsunk ezeken

Hamarosan beköszönt a tél. Ilyenkor érdemes nagyobb figyelemmel fordulni környezetünk felé, madáretetőket kihelyeznünk kertünkbe, ezzel is segítve a madarakat.

2021-10-26

Érkezik a hűvös időszak – ezeket ne felejtsd el kerti tavad kapcsán

A kerti tavak rendkívül dekoratív pontjai egy kertnek. Mégis, amennyiben szeretnénk, hogy jövőre is környezetünk ékköve maradjon, ezekre érdemes figyelni.

További cikkek ebben a témában


Gombaölo Amistar Xtra

Strobilurin és triazol típusú hatóanyagok új kombinációja a szélesebb hatásspektrum, a jobb... Tovább

átalakulás (metabólia, metamorfózis)

minden állattörzsben (—>állatrendszer) előf. posztembrionális fejl.-i... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek