Hogyan tudok megfelelő környezetet kialakítani cicám számára? Tudj meg most mindent

hirdetes

Hogyan biztosíts cicádnak megfelelő otthont?

TK

Neked is van cicád lakásodban és szeretnél egy számára megfelelő környezetet kialakítani? Mindenképpen megfelelő úton haladsz, hiszen a cicáknak is kell egy olyan lakhely, ahol mind fizikailag, mind mentális jól tudják magukat érezni. Mindegy, hogy panellakásban, esetleg kertesházban laksz, mostani cikkünkben olyan ötleteket gyűjtöttünk össze, melyeket mindkét lehetőségben képes leszel felhasználni, ezzel is boldogabbá téve kedvenced.

Cica megfelelő környezetben

Rendezd be lakásod, cicád igényeinek megfelelően


Ahhoz, hogy cicád jól érezze magát otthonodban szüksége van a számára legfontosabb helyek kialakítására – étkezésre, tisztálkodásra, pihenésre, illetve játszásra szánt területekre, s ezeknek olyan elhelyezésére, amik megfelelően el vannak szeparálva egymástól. Megszervezésük nem is olyan nehéz – az étkezésre szánt terület legyen lakásod egyik sarkában - itt ki kell helyezned számára két tálat, melyben majd az ételt fogja kapni, s egy másikat, melyben folyamatosan megtalálhatja majd friss ivóvizét. 


A tisztálkodásra szánt helyének mindenképpen egy nyugodt, kissé eldugott területet keress – ide helyezd az almosát, melyet minden harmadik nap érdemes kicserélned, kitisztítanod. Emellett választhatsz egy zárt almost is kedvencednek, viszont ennél a lehetőségnél biztosíts számára elé egy kisebb szőnyeget, melyen tisztálkodhat. Érdemes odafigyelned az alom minőségére, textúrájára is, hogy biztosan kedvencednek megfelelőt használj.

hirdetes


Figyelj oda, hogy elég messze helyezkedjen el az étkezőjétől, illetve a pihenésre, játékra kialakított területétől.


hirdetes
Akkor lesz egy cica jókedve és élete teljes, amennyiben utóbbi is megtalálható lakásodban. Ideális esetben ennek a háromnak érdemes egymástól elkülönítve lennie, úgy, hogy azok egy háromszöget zárjanak be.


Cicám pihenősarkának megfelelő kialakítása


Egy cica a napjai nagy részét alvással, pihenéssel tölti. Ehhez ideális számára egy saját fekhelyet biztosítani, így nem fogja majd megzavarni a kanapédon történő sziesztádat, esetleg a földön sem lesz útban. Arra figyelj, hogy nem érdemes túl napos helyre elhelyezned, illetve közvetlenül radiátor közelében.

 

Amennyiben további ötleteink is érdekelnek, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-04-15

Hogyan tudod beazonosítani a kertedben csiripelő madarakat?

Kerted rengetegféle madárnak képes otthont nyújtani, arról nem is beszélve, hogy akik nem ott fészkelnek is megpihenhetnek benne, átrepülhetnek rajta.

2021-04-18

8 szobanövény, mely egyáltalán nem igényel hozzáértést

Nagyon sok olyan növény van, mely remekül mutat lakásodban, most viszont azokkal fogunk foglalkozni, amik semmilyen kertészeti tudást nem igényelnek.

2021-04-17

Kora tavasszal virágzik a Brunsvigia: ismerd meg Te is ezt a szépséget

Világunk tele van különlegesebbnél különlegesebb növényekkel, mostani cikkemben egyet fogok közülük bemutatni. Ez a szépség igazi látványosság, nézd meg Te is!

2021-04-11

Kékségek kertje – hogyan legyen Neked is meseszép, kék kerted?

A kék a kedvenc színed és szeretnéd kertedbe csempészni, vagy esetleg csak azzal a színnel dolgozni kertrendezés közben? Most mutatom, mikben gondolkozz.

2021-04-20

A világ legpihentetőbb kertje: így készítsd el!

Gondolkoztál már azon, hogy vajon miért lehet kerted pihentető, hogyan képes kikapcsolni? Mostani cikkemben segitek kialakítani a világ legpihentetőbb kertjét.

2021-02-08

Milyen házat érdemes választanod kutyusodnak?

Menedéke, háza, megnyugvó helye – a kutyaház mindezeket jelenti kiskedvencednek. A méretétől, illetve fajtájától függően rengeteg modell közül választhatsz.

2021-03-29

12 kutya, akikkel öröm lesz a sportolás

Amennyiben a Te is sokat sportolsz, biztos benned is felmerült, milyen jó lenne kutyáddal űzni hobbid. Ezek a kutyák tökéletes társaid lesznek ebben az esetben.

2021-03-21

Hogyan nevelj törpenyulat lakásodban? Tudj meg róla mindent

Sokan szeretnének törpenyulat kiskedvencnek, aki pici testével remek társa lehet az embernek. Tudj meg gondozásáról most mindent. Hogyan gondozd lakásodban?

További cikkek ebben a témában


vállalati formák

tevékenységük alapján a vállalatok lehetnek termelő, kereskedelmi, szolgáltató stb.... Tovább

eutrofizálódás

a vizek tápanyagokban, főként nitrogén- és foszforvegyületekben való gazdagodása, aminek... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek